June 2011 / 6 posts found

Mengejar Matahari

“Aku amat menyintaimu sayang...tapi jodoh kita jauh menyimpang.., kini aku sudah dimiliki dan bahagia bersama isteri tercinta tetapi setiap kali kesejukan malam mencengkam jiwa ini... aku mulai mengingati wajah manis mu, senyuman manjamu dan tergelak pula bila aku terpaksa mendongak bila berbicara dengan mu. Saat gembira itu juga adalah saat menggelupur jiwa ini menitiskan air mata kering, mengenangkan perhubungan cinta kita yang hangat... tiba-tiba terputus di tengah jalan. Sedih, teramat sedih...…

Celebrate “UMUR PERHUBUNGAN”

  Menyambut ulang tahun USIA percintaan, atau menyambut ulang tahun UMUR perkahwinan, boleh dianggap penting, jika anda dan MASIH CINTA! Honestly, kalau sambut selepas 1 bulan, 2 bulan atau mengira setiap bulan waktu perhubungan itu lama-lama ianya agak kurang bermakna. Reasons ianya dinamakan ULANG TAHUN adalah semata-mata khas untuk 1 tahun perhubungan atau pengiraannya untuk setiap tahun, barulah ianya cukup bererti. That's why ianya TIDAK dipanggil ULANG BULAN hehe ;) In my humble opinion,…

“Ibu Mertua Ku” masih hidup?

Mak dara : "Siapa dia kasim Selamat? Lawyer? Majistret?" Sabariah : "Ahli muzik" Mak dara : "Ahli muzik? memang pantang datuk nenek aku ahli muzik!" :: "Sabariah! kalau kau mahu kahwin dengan lelaki yang aku suka, harta benda ku terpulang pada kau, tapi kalau kau mahu kahwin dengan lelaki yang kau suka, kau tersingkir dari kaum keluarga ku!" Sanggup singkir anak ni ya...begitulah sedikit dialog dari filem 'Ibu Mertua Ku' yang hampir menyamai kisah yang berlaku baru-baru ini... Sesungguhnya, Razzi…

Buka mata dan lihat, “THE REAL PICTURE!”

Persoalan berat kaum wanita sedari dulu hingga sekarang...akan kita ungkapkan hari ini. Walau bukan semua wanita sebegini tetapi ramai juga yang melakukannya… jadi minggu ini Bro Razzi ingin cuba menyedarkan dan membuka mata mereka agar mereka terselamat dari terbelenggu lagi. I mulakan dengan soalan … "Mengapa wanita TETAP cinta dan terus cinta kepada kekasihnya yang telah berkali-kali berlaku curang? Mengapa wanita juga sanggup JATUH CINTA walau dia tahu lelaki itu playboy dan ramai awek?"…

“Over la beb!”

Biar secukup rasa orang kata, itulah yang paling penting di dalam bercinta, mencari cinta, mengenali cinta, berkorban untuk cinta, cuba mendapat balasan cinta, …JANGAN OVER, JANGAN MELAMPAU …Kalau dalam mana-mana pertandingan atau usaha untuk memenangi hati seseorang biar nampak EFFORTLESS, meaning usaha kita tu nampak seperti biasa-biasa saja tetapi sangat meaningful. Seperti seorang pakar chef, sewaktu memasak tidak gopoh dan gelojoh, sebaliknya tenang dan cool je. Kalau bangsa over ni beb,…

You BLAME CINTA!

Kejayaan dalam cinta adalah milik ANDA! Bukan milik sesiapa... anda yang mencoraknya, anda yang membuat keputusannya, anda juga yang menjayakan atau menggagalkannya. BUKAN orang lain! Jika kita asyik, menyalahkan orang… tidak menangani apa sebenarnya masalah di dalam perhubungan kita maka… sampai-sampai bila-bila kita tidak akan berjaya, jauh sekali untuk bahagia. Bila wanita dicurangi, LELAKI SALAH! Sebab lelaki tak pernah puas… Bila lelaki dipermainkan WANITA SALAH sebab wanita hanya suka…