October 2011 / 6 posts found

NUKILAN RASA – “Aku memilih untuk pergi…”

Bagi aku saat yang menggembirakan adalah sewaktu memandang wajah dia yang berseri ceria apabila memandang wajah aku yang muncul apabila setahun sudah berlalu… Tanpa ku duga,  saat itu bagai lenyap hanya dalam sekelip mata…, pabila sekilas senyuman pun tidak ku dapat gilapi, jauh sekali untuk kukecapi… Bagi insan-insan yang dalam perlumbaan cinta, saat inilah yang ditakuti…saat apabila rasa cinta sudah tiada… Jauh disudut hati aku mahu merasakan kasih darinya… tetapi, keceriaan itu rupa-rupanya…

10 Pembunuh CINTA – part 2

Bersambung kita dari artikel semalam, jika nak baca PART 1 klik di sini 5 pembunuh cinta, sudah kita ketahui semalam... persoalannya, adakah anda juga salah seorang yang telah secara tidak sengaja menjadi pembunuh kepada perhubungan cinta anda? Jika ya... seharusnya kita mesti merasa risau dengan sikap kita itu, dan berubah kearah kebahagiaan bersama. Jika kita okay, tetapi pasangan kita yang sebegitu, seharusnya kita kena mencari penyelesaian yang sewajarnya. Fikirkan jalan terbaik, samada untuk…

10 Pembunuh CINTA – part 1

Most of the time kita akan fikir, nak mendapatkan cinta tu dah satu hal susahnya…kemudian dah dapat bercinta, fuhh lega la, settled la kononnya. Sekali BOOM! … rupa-rupanya, lebih susah lagi bila kita nak menjaga pulak perhubungan tu…It’s not easy, keeping the love save and sacred is so MUCH HARDER! Cuba anda tanya soalan ini pada diri anda sendiri,  "Adakah percintaan ini, cukup baik untuk aku sebenarnya? Adakah pasangan aku tu worth saving? Adakah dia akan menghargai perhubungan ini lebih-lebih…

Nota Cinta untuk Mata Manjamu…

Comments are off for this post.
Khas buat my special readers yang tak henti-henti mengunjung blog Brother Love ni... Thank you so much, for being my fans, my friends ...my everything! "Hidup ini terlalu singkat untuk kita terus berduka... gembirakan lah hati, bahagiakan jiwa abadikan Nota Cinta yang penuh dengan kegembiraan cinta!" Terimalah hadiah istimewa dari Razzi buat you all... dengarlah lagu Nota Cinta... khas untuk mata manja mu ;) Jom tonton! Love, Razzi Rahman @ Brother Lovewww.razzirahman.com Share this at your facebook…

8 Cara “HILANG CINTA”


Mungkin kita sedar dan mungkin tidak… dalam niat baik kita itu, mungkin tindakan kita hanya akan membuatkan pasangan kita menjadi menyampah dan benci dengan cara kita.

Kerana itu jugalah, kita sepatutnya, bukan hanya patut tahu cara menjaga cinta, kita juga patut tahu bagaimana cara, boleh kehilangan cinta itu, agar, kita tidak melakukan kesilapan itu di masa hadapan. 😉

Kita tidak mahu, yang sudah bercinta boleh menjadi hambar, yang baru nak memikat, terus saja ditolak dan yang baru-baru rapat tiba-tiba hilang atau tidak semesra dulu lagi. Betul tak?

Jadi, ada baiknya kita berhati-hati dan elakkan beberapa cara ini atau perangai yang tidak ramai orang boleh terima ini. Mungkin bagi anda, ianya mesti dilakukan atau mesti cakap, atau pun mesti mengajar…tetapi, sebenarnya untuk menyampaikan maksud anda kadang-kadang kita kena biarkan pasangan kita belajar melalui pengalaman. Biarkan dia tahu melalui perbuatan dan kesilapan. Kadang-kadang cara begitu lebih berkesan.

Jadi, Elakkan 8 cara ini. Moga-moga Percintaan anda terus hangat! :-

Share This Post

PERKAHWINAN…is NOT the answer!

Apabila pulang dari kenduri kahwin kawan Bro Razzi semalam, teringat kembali REAKSI wajah my friend ni, pelik sangat... gelisah, risau, ...seperti ada yang tak kena. Nak tanya, obviously not suitable place to ask la kan, orang tengah bertemu saudara mara selepas bersanding... My friend yesterday...he's totally not himself. When I got back...fikir-fikir balik, memang kena call la kan... tapi member tak jawab, tak tahu nak cakap apa. I hope he will open my blog and read what Im blogging right now…