July 2012 / 3 posts found

SAYANG, SUNYI atau SIMPATI?


Pernahkah anda merasa sangsi dengan pasangan anda? Anda rasa macam dia sayangkan anda, tapi dalam masa yang sama anda juga sangsi samada ianya betul atau tidak. Ini terjadi adalah kerana USAHA dia ke arah bersama untuk masa depan itu tak ada, tetapi dia tetap mengambil berat, very caring dan selalu follow keadaan anda.

NAMUN, ada waktu dia hilang begitu saja dan sibuk memanjang dengan kawan-kawannya. Malah dia juga mudah mesra dengan yang lain selain dari anda.

Di sinilah anda harus faham dan jangan sesekali TERSALAH TAFSIR antara Sayang, Sunyi atau Simpati. Kena faham dia masih ambil tahu sebab dia sayang atau sebenarnya dia sunyi?

Ramai ingat dia masih sayang, sedangkan dia begitu, sementara dia tidak ada pilihan yang lain. ATAU sebenarnya dia hanya simpati? Let me explain dengan lebih detail, contoh :-

Share This Post

Kemana hilangnya, ‘Traditional Love’

Tidakkah anda merasa perhubungan cinta zaman sekarang ni sudah terlalu moden dan jauh menyimpang dari keindahan sesebuah cinta yang dikecapi?

Kemana perginya surat-surat cinta yang penuh syahdu dengan ayat yang berbunga-bunga menusuk kalbu?

Masih ingat bagaimana terujanya menerima surat cinta dan berbalas-balas surat dan di dalamnya, disertai pula dengan satu nota tambahan meluahkan rasa cinta yang membara. Dan bila buka surat-surat cinta ni pun siap ada aroma yang menawan, sure spray perfume dia la tu…fuuu

Waktu di sekolah dulu-dulu, ada pula yang menghantar nota-nota cinta yang romantik, meluahkan perasaan hati atau saja-saja just to say, “Hi Sayang… I miss you” – padahal baru je jumpa tadi.

Fuhh asyik sekali membaca berulang kali. Tersenyum sendirian, dan tersengih bagai melayang-layang di udara. Lepas tu,

Share This Post

8 Tip untuk LAYAK MENJADI ISTERI

Seringkali wanita bertanya, mengapa lelaki begitu, mengapa lelaki begini, mengapa lelaki selalu tidak menghiraukan wanita? Mengapa cinta lelaki selalu bertukar hambar pada wanita? – Namun, tidak pernah pula wanita bertanya, adakah wanita itu sendiri layak untuk dijadikan seorang isteri?

Pasti ramai yang mengaku diri mereka layak, kerana mereka rela berkorban, sanggup melakukan apa saja demi cinta, amat setia, ikhlas cinta, dan sangat sayangkan lelaki pilihannya itu. TETAPI, itu pendapat mereka sendiri. Bagaimana pula pendapat lelaki terhadap wanita, kekasih/tunang/bakal isterinya itu?

JADI, PERSOALANNYA… “Adakah anda layak untuk dijadikan isteri?”

Di sini bro Razzi berikan 8 TIP untuk anda boleh dianggap layak untuk dijadikan isteri oleh lelaki. InsyaAllah, mungkin dengan melakukan beberapa perkara ini dan menjadikan ia cara hidup anda, anda bakal dikahwini pasangan tidak lama lagi.

Share This Post