February 2014 / 2 posts found

Belum bertemu CINTA SEBENAR!

lovelove

Selalu kita dengar-dengar dan juga lihat kaum wanita dan tidak ketinggalan kaum lelaki itu sendiri yang merasa tertipu, malah berputus-asa apabila cinta yang hangat bergelora, akhirnya dingin sebeku-bekunya!

Yang wanita sampaikan berkata, “lelaki bila belum dapat memang cinta tapi bila dah dapat semua lupa.”

Dan wanita juga menganggap pasangannya tak boleh dipercayai kerana suka flirt atau menggatal dengan girl lain, walaupun lelaki itu sudah berpunya.

Malah to them lelaki biasalah, masa nak dulu-dulu, tergila-gila mengidam dan bila dah hilang segala cinta, habis segala idaman, hilang segala rinduan, hampeh belaka!

Yang lelaki pun sama juga terkena dengan wanita yang sudah hilang minat untuk terus bercinta. Bukan wanita saja yang terkena…

Sesungguhnya telah ramai yang menghadapi situasi sebegini, terkena dan tertipu dek pasangan sendiri.

Tetapi percayalah, jika ini berlaku kepada anda, anda sebenarnya masih belum bertemu dengan cinta anda yang sebenar. Allah belum membawa jodoh anda yang sebenar. Dan yang memberatkan keadaan lagi adalah apabila anda sudah tahu perangai pasangan begitu, tetapi mengapa masih menunggu di situ? Tidakkah terfikir untuk meneruskan pencarian cinta yang sebenar-benarnya cinta?

Sekiranya pasangan anda :-

Share This Post

10 perkara PENTING, ‘MEMAHAMI HATI WANITA’

Tip Fahami hati wanita dari Razzi Rahman @ Brother Love

Semua orang mengaku pandai bercinta, pandai berkasih, pandai memainkan kata-kata syahdu. Dan ramai  kita lihat yang couple, berkasih dan bercinta. Ramai juga yang dapatkan rasa kasih sayangnya. Malah  ramai jugalah girls yang akui amat menyayangi kekasihnya.

NAMUN at the end, masih ramai lagi wanita yang dikecewakan. Masih ramai lagi yang pelik dengan perubahan pasangan lelakinya dan hairan dengan cara orang yang disayangi sepenuh hatinya itu sudah  tidak melayan mesra, sudah tidak hiraukannya dan tidak memberi kasih dan sayang secukupnya.

Di sini Bro Razzi rasa ada baiknya, sebelum you all bercinta awal-awal tu, BERIKAN LIST di bawah ini sebagai panduan kepada lelaki untuk lebih memahami hati wanita. Agar mereka tidak mudah memainkan  hati dan perasaan you all, dengan harapan ada lah secebis rasa peri kemanusiaan dalam diri mereka  untuk meneruskan perhubungan dengan jujur.

10 perkara asas yang agak penting ini adalah untuk ‘MEMAHAMI HATI WANITA’

Share This Post