“A Challenge” in CINTA!



Dalam setiap perhubungan, semua orang mesti suka disayangi, dikasihi, dimanja, dicintai, diberi semangat, dibantu dan berbagai DI lagi… hehe Yes, I pun suka, I do!

BUT all this akan lebih disukai dan diminati jika ianya diselitkan dengan sedikit cabaran dalam percintaan itu atau “A CHALLENGE in CINTA!”

You see, minda separuh sedar kita sebenarnya selalu memberitahu kita, yang geram, marah, benci adalah perkara yang TIDAK kita suka… Akan tetapi, PERASAAN itulah yang kita asyik fikirkan, betul tak?

Contoh :
Cuba pasangan kita tiba-tiba berbual dengan seseorang yang kita tidak kenali dan mesra-mesra pulak, bergelak ketawa lagi! Marah tak? Geram? Sakit hati? MESTI punya…

So, apa kita buat? Adakah selepas dia berbual mesra, kita lupakan saja perkara itu?… atau kita terus-menerus memikirkannya? Adakah kita akan mulai menyoal dia? …atau kita mulai cemburu dan kegeraman, tambah marah lagi bila dia kata, “Alaaa… Tak da apa lah, kawan lama je tu”

Hehe…sure marah punyalah kan, very sure you all pernah face this kan. So, apabila perkara ini berlaku pada you…esok tu, you dah lupa atau masih ingat?

You see, what I want to say here is… Sebenarnya secara tidak sedar pasangan anda telah memberikan “Challenge” pada anda! Yang membuatkan anda rasa marah, geram, dan benci sangat tu sebenarnya adalah anda rasa tercabar…anda rasa, ada orang yang cuba merampas dia dari anda…

NOW, ramai yang tanya macamana cara nak membuatkan perhubungan cinta lebih menarik, lebih exciting, lebih dicintai?

“Give your partner a challenge of his life time!” – Instead of anda yang terasa tercabar, apa kata tukar pulak… Buatkan dia yang rasa tercabar! Baru interesting beb…

  • Kita selalu cakap, “I dengan dia dah bertahun-tahun couple, tak tahulah pasal apa dia tinggalkan I, dia minta break!”

Jawapannya : Well…sebab, bertahun-tahun dengan you, dia rasa teramat BOSAN! Kerana, tak ada cabaran! Boring! Asyik buat benda sama… hingga dia YAKIN you sudah miliknya! – “Tak leh beb cam tu, buat dia takut sikit…” 😉

  • FLIRT your way around a little bit. Flirt je… Bukan berlaku curang!

Tahu ke apa maksud flirt tu? Hehe… Kira macam, berkenalan, berbual mesra, berchatting, etc, TAPI that’s all la jangan lebih-lebih… BUT do it openly. Biarkan pasangan anda tahu…BUT, at the same time while flirting, you kena TAMBAH KEMESRAAN dengan pasangan you.  Jadi, walaupun dia rasa geram dan tercabar, at the same time dia tetap sayangkan kita dan PERCAYA kat kita la…

In a way, you all sama-sama kena trust each other, so barulah you all boleh survive the challenged! Kalau TANPA KEPERCAYAAN, jangan cuba laaa! :p

By this time… Your relationship akan bertambah kukuh lagi kerana kegeraman dan kemarahan yang membakar jiwa dapat disejukkan dengan kesabaran dari TRUST tadi… Barulah perhubungan anda sentiasa exciting dan cukup teruja, tidaklah bosan!

… Ni asyik, mengadap dia je bertahun-tahun, ikut je, buat je apa disuruh, tengok muka dia je, dia tengok muka kita je…. Uuuuu, bosannyerrr….Put the challenge to the test, see how strong your relationship can be, BECAUSE

“Having someone wonder where you are or what you do 24/7, is like having someone crazy in love with you! 😉 ”

Love,
Razzi Rahman @ Brother Love

Share this article at your facebook…

Share This Post

Share this article

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *