Muzik / 9 posts found

“Pagi Band bawa mesej kemasyarakatan”

      Harian Metro 18 Jun 2010 Oleh - Esme Johari Wahab "SAYA tidak pernah terfikir untuk menjadi penyanyi. Duet bersama Razzi dan Irfan bertujuan menyampaikan mesej kemanusiaan mengenai nasib menimpa kanak-kanak didera, ditinggalkan ibu-bapa dan kes buang bayi," kata Tuah. Walaupun bukan penyanyi atau pernah menyertai program realiti TV, Tuah atau Tuah Zoqarnain Idris, ingin mencuba nasib melalui paduan suara pula bersama Razzi Rahman dan Irfan Khairi lalu membentuk kumpulan baru dikenali…

THR Gegar…BERGEGAR!

To me it is NOT a show, but it is a concert! Tahniah kepada Radio Thr - Permata Pantai Timur. Konsert pada 20mac lepas is so awesome! It's a real big concert!! ....lihat lah sendiri, lebih kurang 10ribu orang membanjiri perkarangan Tesco Kota Bharu... Ini adalah sebahagian dari penonton yang berada di depan stage. Packed giler! So happy lepak with my fans yang ramai-ramai menyanyi lagu KERANA bersama-sama, you all memang happening! Ini pulak,  Abang Saleem membuat persembahan yang sangat hebat!!…

Razzi Rahman masih berbisa!

Mangga Online : 17 March 2010 Wartawan : Nonie Foto : Jefri Iran 10 tahun menyepi selepas album Rembulan Kesiangan, penyanyi yang pernah popular dengan lagu Syakila, Razzi Rahman kini kembali mewarnai industri muzik tanah air dengan single terbaru, Kerana. Mengambil masa yang lama untuk membuat comeback, bukanlah merajuk namun Razzi aktif menceburkan diri dalam perniagaan produk kesihatan sepanjang menetap di Kota Bharu. Beliau juga kini lebih dikenali sebagai brother love hasil daripada penulisan…

Kolaborasi sulung Razzi, Irfan

Utusan Malaysia 6 Mac 2010 Oleh NORLIZA MOHAMAD ZAKARIA liza.zakaria@utusan.com.my Gambar NOOR AZLINA JAAFAR RAZZI dan Irfan berkolaborasi hasilkan mini album.   MASIH ingatkah anda pada si pelantun lagu Syakila, yang cukup popular sekitar era 90-an? Ya, sudah agak lama penyanyi berambut panjang, Razzi Rahman ini tidak muncul dengan produk seni terbaru. Kali terakhir dia merakamkan lagu ialah 10 tahun lalu menerusi single Ke Dasar Cintamu. Memilih untuk berehat seketika dari dunia glamor, Razzi…

“KERANA” tempat ke 2 di CARTA THR!

Syukur Alhamdulillah, Satu pencapaian yang mengejutkan, i would say...hanya dalam masa lebih kurang sebulan album kami dilancarkan... lagu KERANA, ciptaan bro IK, perform oleh Razzi & IK, telah mencapai tempat ke 2 di dalam carta THR Gegar! Terimakasih kepada semua peminat yang telah mengundi, yang sms dan terimakasih sangat-sangat kepada yang selalu membuat permintaan lagu KERANA di THR. Kami berdua berharap you all teruslah melakukannya agar lagu kami ini akan menjadi JUARA! Sebagai tanda…

All for 1 Kuala Lumpur

"If music be the food of love, play on." -William Shakespeare I love music. And in my blog, I love talking about "love". As Shakespeare quote, you can't seperate music from love. I agree it's true. Last week, me and my bro IK came up with yet another idea for a new song about KL- if you can remember our first song about KL was called "I Love You KL". We feel that using music is a great promotional tool to promote our beloved KL around the globe. Check out the list below. Here are a few songs which…

“KERANA” …

  Download lagu KERANA di sini > http://www.razzirahman.com/muzik Alhamdulillah, bro Razzi boleh merasa sedikit lega setelah segala proses pembikinan album terbaru bersama bro Irfan Khairi dan planning untuk pelancaran juga sedang diperingkat akhir. Hopefully very-very soon kita akan dapat bersama-sama mendengar keseluruhan lagu dari album ini. Klik di sini untuk ke laman muzik So, dari semua 12 lagu pilihan kami. Jangkaan yang bakal HIT ada 5 ...amboi banyaknya hit, nangis arrr haha :cry: but,…

“Live a Little of Life”

Satu phrase yang cukup mendalam maksudnya dan sangat bererti bagi kita semua. Dimana, di dalam kehidupan kita, kita kena lalui hidup dengan mencuba apa sahaja yang kita mahu serta boleh buat kita happy. Kita jangan takut nak cuba tu, takut nak cuba ni...takut gagal. NO! Kita kena live a little ...rasakan hidup ini walaupun hanya secebis...barulah our life's complete! Then kita akan sangat happy, confident, have a clear mind... kerana kita dah dapat mengecapi apa yang kita inginkan! Look at…

“I Love You K.L”

Wahhh...posting kali nihh, menarik je bunyi dia kan :D ...bukan apa, I memang LOVE KL, Kuala Lumpur ni bagai sudah menjadi Home Town saya lah, sampai kan jalan-jalan lebih tahu jalan di KL sebabnya, hampir separuh hidup saya adalah di Kuala Lumpur, you macamana? I'm sure you pun LOVE KL as much as I do... segala-galanya bermula di sini, kan? Tapi nak cakap, ni haaa...kita ni kan asyik dengan cinta je kan, every day Bro Razzi duk berceloteh pasal cinta je...haa dah lama dah tak cite-cite pasal me…