Cinta & Kerjaya

Monday morning, bagi some of us adalah hari yang menjadi hari yang ditunggu-tunggu kerana begitu teruja untuk memulakan kembali tugas harian. TETAPI, ramai diantara kita yang merasakan hari Isnin adalah hari yang cukup meletihkan, amat membosankan untuk mula berkerja!

“Malasnyaaaaa nak gi kerja!”

Tapi, tidak disangkalkan lagi…sekiranya ada seseorang di tempat kerja yang menjadi idaman hati, sure sukaaaa sangat nak pergi kerja, kan. Siap bangun pagi-pagi lagi, sebelum subuh dah siap nak gi kerja hehehe…

Tambah lagi jika dia yang dicintai pula berkerja di dalam satu department, lagi lah bersemangat untuk berkerja. In fact ada few of my friends yang ending up berkahwin setelah bercinta di dalam satu ofis. NAMUN…

…ada ramai juga pasangan yang merana apabila cinta dan kerjaya dicampur adukkan sehingga merasa begitu tidak selesa sekali apabila berdepan dengan dia yang mengecewakan kita. Malah sesetengah tu kan sakiiiit je hati apabila dia buat macam selambaaaa je…bagaikan tidak pernah berlaku apa-apa di antara kita! Kadang-kadang rasa macam nak berhenti kerja je kan…rasa menyampah, benci sesangat!!

TAPI, apa boleh buat…dah terlanjur bercinta. So, have to face it, deal with it. Hopefully boleh break secara aman dan tenteram. But knowing lelaki punya ego…dia orang memang terer bahagian buat selamba ni….hmmm, kesian kaum wanita…

Anyway, bro Razzi selalu cuba elakkan dari getting involved with the people that I work with. That’s why I tak pernah ada gossip with any celebrities. I tak pernah keluar date dengan artis-artis wanita ni sebabnya, to me they all are ‘rakan sepejabat’ gitu yaaa… Kalau bercinta memang best la kan, satu aliran, berkerja bersama…tapi kalau breaks, fuuuuu….mana-mana pergi pun asyik jumpa je, then mulailah benci membenci apabila masing-masing sudah punya yang lain, adoi!!

SO…my advise, Cinta dan Kerjaya seharusnya diasingkan. Banyakkan bersabar dari jatuh cinta dengan teman sekerjaya. BUT sekiranya terlanjur juga… untuk terus kekal bahagia, anda kena set kan MASA SENDIRI. Cari waktu untuk berada jauh darinya, asing dari hidupnya. Do your own thing… have your own relaxing time tanpa dia yang hari-hari kita duk tengok tu 🙂

As for Bro Razzi… cara saya mengelakkan Cinta dan Kerjaya dari bercampur, daripada saya cintakan seseorang, saya simply CINTAKAN KERJAYA saya! Hehehe ….ianya lebih menggembirakan, dan amat membahagiakan. Malah, amat memuaskan nafsu saya dan tidak pernah mengecewakan saya! SO SEXY! Hahaha!! 😀

So, saya nak minta tolong dengan you all ni regarding my love for my career, boleh tak?? Boleh laaa please?? Ada few pertolongan yang saya nak minta :-

  • Pertolongan 1 : 17 MacTolong Razzi, menonton Tv3 – MHI pukul 8 pagi. BOLEH? Razzi dan IK akan perform lagu KERANA.
  • Pertolongan 2 : 18 Mac Please dengar Interview Muzik FM – 8.30 pagi.
  • Pertolongan 3 : 19 Mac Please-please listen to our interview at radio Suria FM – 8.00 malam.
  • Pertolongan 4 : 20 MacCarta hits gegar THR – 9.00 pagi

SO…you all going to help me out right?? You all going to be online with me and IK? Hope so ya, see you all then!

Salam hormat,
Razzi Rahman @ Brother Love
www.razzirahman.com

Share This Post

Share this article

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *