The Legend Resort

The Legend Resort - RazziRahman.com

 Betul…10 markah kat Dekno and Wawa 😀 , bro kat Cherating Beach, The Legend Resort. As usual bro suka buat review about the hotel or the place that I’ve stayed. Ada cerita yang sangat-sangat mengejutkan sebenarnya…TETAPI, before that…bro nak story you all tentang something that touch my heart there…

Razzi Rahman

Dalam duk relax-relax tuu..bro tak sangka, kenangan lalu mengusik kalbu sepanjang percutian bro kali ini. Mungkin juga kerana terbayang ‘The Island girl’ atau juga kerana kasih dan sayang yang begitu menyentuh jiwa kecil ini… my childrens…

Razzi Rahman

3 hari di Cherating, hanya my 2 heroes that’ve been on my mind. Macamana sedari kecil lagi bro duk jaga mereka yang very closed to me. Cam cute-cute tak? Sure hensem ni besar besok hehehe 😀

Razzi Rahman

And bagi bro, they are very cute boys and sangat nakal actually…namun, mereka selalu buatkan bro terharu kerana, punyalah manja dengan bro mereka berdua ni. Kat sana, duk tengok je gelagat mereka, itu yang buat touching tuuu…

Razzi Rahman

So, I do really enjoy staying at The Legend Resort, especially kerana biliknya yang facing the beach. Buka je balcony, terus pantai. Nice room I can say that, tak mahal…tak murah, about RM200 a night. Tak boleh lah nak compare dengan Tanjung Jara Beach Resort yang bro duduk dulu…Rm1000 a night! Tetapi yang buat lebih interesting is because I got the chance to spend my time dengan my 2 heroes and of course…my loving and special gf 😉

Razzi Rahman

Cuaca, tak berapa elok this time around…so spend masa kat beach not that long, bahaya gak laa tengok ombak memukul tu punya kuat. Jadi, I just watched my 2 kids playing and trying to build sand castle yang tak jadi-jadi 😆 hmmm…

Razzi Rahman

So we decided to stick to the swimming pool je, if not nak gak naik jet ski ke, or banana boat. Next time je laa… Kat kolam mandi, ada berbagai-bagai pandangan yang menyeksakan batin…hehehe, tapi bro masih dalam mood touching dengan Adam & Adib yang sudah semakin besar dan asyik berperang je…

Razzi Rahman

Jadi, bro tergelak sendirian tengok dia orang ni, ahhh…best betul ada those boys cam ni. They make me realised,  dia orang lah segala-galanya dalam hidup bro, ada isteri ke tak ada, ada girlfriend ke tak ada…it’s not matter, what matter’s most is them!

Razzi Rahman

Tapi kalau duk bercakar je, bro ingat nak selamkan je dia orang dalam kolam tu 😀

Razzi Rahman

Aik??…kecik-kecik dah pandai nak main mata, nak mengayat lah tu… 

Razzi Rahman

Before, bro bertolak pulang…terasa nak try belajar memanah. So memanahlah dengan Encik Syukri…very nice person, pekerja bahagian sukan dan aktivitis. Besssst…maybe memanah, I can put in my list of hobby, selain dari menunggang kuda dan menyanyi 😉

Remember tadi? Bro kata ada cerita yang mengejutkan di The Legend Resort?! …I want to start to say, This Hotel IS NOT RECCOMENDED!!! Why?…pada pukul 2 pagi dalam bro duk best-best menulis buku terbaru bro yang akan dipasarkan tak lama lagi…tiba-tiba…TIKUS melompat keluar dari tong sampah dalam bilik!!….melompat bro, fuuuuuuuhhhh Legend Resort ada tikus??….patutlah bilik busuk semacam, terpaksa minta dia orang datang spray pewangi…rupa-rupa ada tikus…giler ke apa?!!!…Kalau hotel Hong Thiang bro faham laaa…ado!!

1st time happen in my life yang dah travel around the world masa with MAS dulu…aduuuhhh, teruknya!! Terus komplen kat front desk and terus dapat tukar bilik…nasib baik…kalau tak gua saman lu orang!!! So, sorry The Legend Resort management…your staff semua are very nice and kind, polite, courteous…beautiful resort BUT…for now, your resort are banned!

“Tapi, kalau beri free dinner buffet and free stay kat resort yang lain pulak…boleh bincang laa 😀 ”

Razzi Rahman

Anyway, bro cukup tak suka meninggalkan tempat yang buat kita feel dan terharu of good old days. Touching gak lah, because…beaches memang makes me missing someone special…but what can I say…some things are just not meant to be…and I hate goodbyes!

Ikhlas dari,
Razzi Rahman @ Brother Love
info@razzirahman.com

Share This Post

Share this article

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *