KL Open House!

Kali ni, bro nak share dengan you all open house di KL few days back. Actually salah satu occasion datang KL hari tu, adalah Open House di rumah kakak bro di Shah Alam. All I can say, it’s really a great Aidil Fitri open house! 😉

Razzi Rahman Open House

Paling best, my sister minta I jadi host bersama dan melayan tetamu yang ramai, dan hampir separuh adalah saudara mara yang datang. Suprisingly, cukup ramai saudara mara bro di KL ni 🙂 hehe…bro je yang tak tahu…dan yang bro dah lama sangat tak jumpa, in fact dari kecil dulu lagi. So memang sibuk tapi I do really enjoying it.

Razzi Rahman Open House

MENU? Memang hebat… Ada nasi dagang Trengganu, Laksa Penang, Satay Kajang and pastinya Rendang dan Lemang! Desserts, ada few cakes, also tapai dari Kelantan…sssweet! And few kuih muih lagilah.

Razzi Rahman Open House

The best one is Kuey Teow basah & kering yang digoreng on the spot, minta je style apa you nak, dia goreng terus kat situ juga…haaa special catering punya! Siap masuk dalam perkarangan rumah dengan van dia lagi. Yang ni kira favourite lah!!

Razzi Rahman Open House

Yup!!…special for you all, EXCLUSIVED! bro, Cat bersama tunangnya Shahar and some of our relatives. Cukup happy sangat for Cat and Shahar, and very happy to see them hari tu. Me and Cat biasalah bila berjumpa mesti borak panjang, tinggal tetamu lain jap 🙂

Razzi Rahman Open House

Tak sangka our uncle dari Bali pun datang ke KL  just to be at the open house. Uncle Hud! 🙂 Yang sangat jelita kat sebelah bro tu is Fiona, my niece jugak. Tapi ada cerita kelakar, masa sebelum open house tu start, bro ternampaklah ada girl ni punyalah lawa…teruslah nak ngayat, sekali tengok…ADOI, Fiona, anak sedara sendiri daaa! 😀

Razzi Rahman Open House

SANGAT TERHARU…terharu because, 3 sifu yang sangat bro hargai, datang hari tu menyambut Aidil Fitri bersama! Yang baju merah tu is my sifu dalam muzik industri, orang kanan MNasir, saudara ZUL MAHAT, seorang composer terkenal, yang telah menerbitkan lagu-lagu untuk Siti Norhaliza & Fauziah Latiff dan ramai lagi. 15tahun dah berkawan dengan Zul.

Sifu ke 2 tu…beside me, is my own brother! Madzri…I consider him a Sifu because to me he is my Idol. I want to be him…dah lah hansome, successful sejak kecil lagi in everything. You Rock Ri! 😉

Sifu yang latest one is…Sifu comes best friend, tak perlu nak diperkenalkan lagi lah kan…Jutawan Internet terkenal, personaliti Radio & TV saudara IRFAN KHAIRI! So happy that IK yang bro sanjungi, dapat datang ke open house tempohari bersama wifenya Shaz and kids. We all lepak together, borak panjang bersama-sama and really enjoy the nice food!

Well… “THAT IS FAMILY & FRIENDS IS ALL ABOUT, APPRECIATE & RESPECT!”

Hidup ini kita perlu saling menghargai dan hormat menghormati, apabila kita hormat dan hargai seseorang itu, orang akan menghormati kita dan sentiasa mahu mendampingi kita, malah mahu membantu kita ke arah kejayaan!

Keramaian hari tu telah mengeratkan perhubungan kami semua. Keluarga semakin rapat, saudara mara bertambah hampir dan kini sahabat bagaikan keluarga sendiri. Di atas pertemuan ini juga, Bro, Irfan & Zul akan buat satu special project…apa projectnya? Tungguuu… 🙂

So, how is you all punya open house? Sure ada attend mana-mana kan? Or maybe you all ada buat open house sendiri? Jom la kongsi bersama!

Ikhlas dari,
Razzi Rahman @ Brother Love
info@razzirahman.com

Share This Post

Share this article

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *