Memikat Cinta di Bulan Puasa

Minggu ini bertemu lagi kita di blog brother love, dan hehe kind of weird sikit tip cinta kali ini tetapi I find it very interesting to discover ūüėČ

So, apa lagi cara yang paling menjadi untuk memikat cinta di bulan puasa? Well, dalam buku saya memang beratus-ratus cara memikat cinta ni, tapi I simply choose this one untuk share with you all. Especially because it is bulan puasa…

You may think this is simple, nothing, remeh-temeh, too easy…BUT simplest things is always the best thing to explore and be inovative. Cuba jadikan perkara yang simple itu, unik, menarik dan very interesting untuk yang tercinta.

Caranya? MASAK¬†la untuk dia yang anda cintai¬†tuuu…hehe ūüėõ Ramai pula yang mengeluh sebab kena masak. Susahlah pula nak kena masak ni kan. Tapi kalau dapat masak, ianya simple¬†and maybe¬†not a big thing but it is one of the best thing to do for your loved ones.

  • …bulan puasa, bulan berlapar AND definately for sure bulan MAKAN! So, use it well!

Make it bulan ini, bulan yang menarik, the¬†month to remember to your kekasih/ husband/ wife… buatkan yang tercinta merasakan mereka dihargai, dikasihi dan amat diingati… TAPI, how to¬†make it interesting? Ok ada few things yang PASTI akan menggembirakan pasangan anda. One word for you, oops two words actually, ‚ÄúExotic Food‚ÄĚ ūüėČ

Exotic food ni actually atas individu lah. Kalau tak biasa makan budu pun, it is become your exotic food haha ūüėÄ But yang makna biasanya¬†adalah makanan yang bizzare, yang pelik dari biasa. Also tempat makan pun bukan tempat biasa lah. Bukan buka puasa di food court shopping complex okay…itu boring la beb! Tak interesting langsung, macamana nak memikat? Ok…tip-tip ini adalah untuk semua, bukan untuk lelaki bawa girl je. Girl pun kena pandai-pandai date lelaki ūüôā

5 Contoh menarik yang boleh anda cuba :-

1 ~ I start with a simple thing to do…Bawa yang tercinta ke restoran makanan luar negara, seperti Korean Food restaurant…berbeza tau makanan mereka. Exotic! Also,¬†Greek food…this I like! The food ada sikit-sikit macam TGIF laaa sort of mexican.¬†Tapi, kalau yang biasa dan senang cari is Japanese food Restaurant. This is my favourite. Kena prawn tempura,¬†Teriyaki¬† beef fuuuu….dah lah cara duduk pun berbeza, very cozy, nyaman…easy lah cinta nak bersemi or semakin hot gitu…Kalau nak jimat sikit, we can also, berbuka kat Teppanyaki ke…or Sushi King that¬†would be different.

2 ~ Another exotic food I boleh rekomen best adalah KIJANG or RUSA masak goreng with blackpepper sos! Yummy!! This also my favourite. So far, i’ve found this food only at most of the hotel in town. Restaurant tak pernah jumpa. Tapi kalau nak lagi interesting, pergi berburu dan masak sendiri! Hehehe…so adventurous! Tapi susah kan, so what I did, I beli je daging rusa dari a friend of mine yang suka memburu. Then goreng! Memang caya daging rusa beb!

3¬†~ Grilling! yes…grill or barbeque is another way of making cara berbuka puasa kita tu exciting! Sama-sama dengan kekasih/suami/isteri/awek/balak yang nak memikat agar cinta makin panas…boleh lah sama-sama ke market membeli some lobsters, prawn, squids, some big white cuttlefish…then grill it! Pencicah, beli je…grill or buat barbeque in your backyard ke, taman ke…fuhhh sure romantic, sure menarik dan seeedap! Untuk belajar lebih lagi pasal grilling ni watch channel AFC, “Licence to Grill” macam-macam boleh grill, lamb, scalop, potatoes, mince beef etc

4¬†~ Roasted or fry ducks! Amacam? exotic enough for you? ūüėõ Angsa, itik atau serati…Roast kan dia! Daging dia different tau. Very unique…Kalau malas nak buat, we can always order in. But try it out la, berbuka dengan roasted ducks…its exotic food and adventurous. Definately akan buat you¬†different from others. Pasangan you pun sure, look at you differently.

5 ~ Seafood? Yes…this is my favourite too. Me and my loved ones memang suka especially, Seafood restaurant kat beach! Baru romantic…kalau pergi¬†Phuket memang power lah restaurant seafood mereka, tapi kalau kat KL tu, can always take a long drive to MUARA…pelabuhan Kelang. Very good food there actually. You boleh pilih sendiri, udang, ketam, sotong!! BEST! Suasana tepi laut tu pun best, nyaman, angin bertiup menyapu muka…ahhh, teringat¬†pada dia yang pernah I cintai…

WELL, that’s it! Tell me if your partner tak suka all this…kalau betul dia tak suka, makna nya dia tak interesting enough la. We must try a new thing in our lifes barulah hidup kita ini lebih bermakna dan menarik! Both of you akan rasa your relationship pun exciting.¬†

Orang kata, “Live a life” Bukan duduk buat benda¬†sama je, rutin sama je…or makan samaaaa je. ¬†Dont ask me why, boyfriend/girlfriend/suami/isteri berubah hati…

because THE ANSWER IS, they are BORED, mereka¬†lemas dengan kehidupan anda yang tidak menarik dan membosankan. Thats why, better find others la yang lebih menghargai dan lebih interesting person…So, to avoid partner boring, this is one of the best way untuk memikat cinta si suami atau si isteri. Memikat kekasih anda, atau tunang anda tu….jangan ingat anda dah kahwin or dah bertunang and happy, thats it! he/she loves me forever…Nooooo! Always think of something interesting, unusual thing, exotic food¬†untuk anda¬†experience bersama! Barulah cinta kekal lama ūüėČ

p/s : Ingin melihat tip-tip cinta seterusnya dari Brother Love Sila klik di sini

Ikhlas dari,
Razzi Rahman @ Brother Love
www.razzirahman.com

Share This Post

Share this article

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *