Peluang 1/10…

Selalu kita tengok movie, especially murder movie or war movie, or even cerita cowboy… dalam movie tu selalu mempunyai 1 scene dimana di waktu genting tu, the hero hanya ada the LAST BULLET kan?

And then movie tu akan tunjuk muka masing-masing cemas, sebab, kalau peluru terakhir itu miss, habislah peluang. Matilah harapan! Hehe…Or kadang-kadang they show they have the LAST CHANCE, kalau melepas…mereka akan mati!
DAN selalunya, 1 peluru itu atau 1 peluang terakhir itu akan mengena yang jahat dan hero menang! TAPI itu happen only in the MOVIES!! 😉

In a real life, untuk dapat Peluang ‘last bullet’ itu pun belum tentu kita dapat! Untuk mendapat peluang terakhir pun, susah! Malah peluang yang hadir tu pun jauh lagi untuk kita berjaya walau jika kita dapat melepasinya!

And I call this PELUANG 1/10. Yeeaaaup!… LIFE’S SUCKS!! But like in the Karate Kid movie, Mr Han says to Dre,

“You taught me very important lesson, Life will knock us down, but we can CHOOSE whether or not to stand back up.”

Apa yang penting to me here adalah kita punya peluang untuk memilih! …

  • Kita boleh pilih untuk terus berduka kerana frust dalam cinta.
  • Kita boleh pilih untuk terus menangis dengan kehilangan something or someone
  • Kita boleh pilih frust, marah, geram dengan orang yang kecewakan kita dalam apa perkara jua…

OR…

  • Kita boleh sayangi diri kita lebih dari segala-galanya.
  • Kita boleh keep moving forward, walau berapa kali kita ‘rebah’
  • Kita boleh kenang kekalahan lalu apabila kita sudah berjaya
  • Paling best, kita terus bergembira, enjoy life, make the best and the fullest happiness of our lifes in anything that we love to do!

So, which one is your choice? CHOOSE! You see…Peluang 1/10 come and go…peluang untuk merasa gembira, come and go, merasa bahagia sekejap…and then surely rasa frust dan kecewa. Thats to balance this universe. Yang penting…WE GRAB ANY CHANCES THAT COMES ALONG… GRAB IT!

Sure you all akan cakap, takkan nak pilih gitu je, kena tengok dulu, kena rasa dulu, kena fikir dulu. Well, DO THAT! …tapi janganlah sampai lama sangat hingga terlepas peluang depan mata! I know, It’s hard… It’s tough tapi kita harus menempuhinya dengan tabah untuk merelakan diri kita MEMBUAT PILIHAN PADA PELUANG ITU…

Apabila you mendapat peluang apa saja, peluang bercinta ke, berkenalan ke, berkawan ke, FEEL it…suka atau tidak…Kalau rasa suka, then THINK all the hassles, then you still rasa suka?, well Grab the chance babe. Jangan tunggu-tunggu lagi.

Kita jangan sesekali membiarkan sahaja peluang 1/10 yang hadir berlalu begitu saja. “We’ll never know which is good which is bad… who is the best? And who is worst? What we can do is, just have to give it a try! IT’S OKAY TO MAKE MISTAKES 😉

 ============================================

Di sini, I want to again congratulate to all the contestant for the Best Personality Contest yang I baru sahaja habis jalankan. 76 peserta dan 24 orang pemenang! Wow…what a big contest kan…

To me, anda semua adalah pemenang! Kerana anda tidak melepaskan peluang 1/10 itu. Apabila anda sudah mencuba…sekurang-kurangnya ANDA TAHU what it’s like… dan Pengalaman itu lah HADIAH PALING MAHAL!

So that part, I do really enjoy it. I hope you all pun sama.

  • p.s  Kepada yang terlepas peluang untuk mencuba, Bro Razzi & Team RRP sedang menjalankan satu lagi contest yang lebih besar dan mencabar, it’s for my Pagi Band. “Pencarian Bakat Baru Video Clip Kerana”

Like I said, we will never know until we try so, percubaan itu sudah satu kemenangan! How about, you all give it a try in this search pula? 😉 KLIK DI SINI UNTUK MENGETAHUI LEBIH LANJUT…

Salam Hormat
Razzi Rahman @ Brother Love
www.razzirahman.com

Share This Post

Share this article

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *