ebook cinta / 2 posts found

Syukur saya masih beristeri

love8

“Siapa tak sayang bini oi!” kata P.Ramlee dalam filem lakonannya. Kata-kata ini, boleh Razzi confirm kan, YES betul… suami mana yang tak sayang isteri? Kalau tak sayang mengapa masih lagi ada isteri itu di sisinya? Pasti sudah dicerainya, jika benci sangat.

  • NAMUN, masih ada lagi pasangan yang terus kekal di dalam perkahwinan, walau perhubungan itu langsung tidak membahagiakan!

This is a true story, kerana ini terjadi pada sahabat lama Razzi sendiri, siapa tu biarlah ia kekal menjadi rahsia. Yang nak dikongsikan hari ini adalah kisah mereka ni… Pasangan suami isteri yang dulunya amat bahagia hidup bersama, dan setelah lama tak jumpa, saya dapat tahu… si suaminya ikut jalan sendiri, si isteri pula mengikut hala tujunya sendiri, mengharungi hidup berasingan setiap hari, tiada perasaan apa-apa lagi, tiada cemburu, tiada benci dan tiada cinta, tiada kasih sayang…

Share This Post

Pentingkah sebuah CINTA?

Apabila Razzi sempat bertemu beberapa rakan dan taulan sewaktu Aidil Fitri tempohari, datang terfikir di minda setelah terdetik di hati… “Apakah masalah yang kita semua hadapi ini teruk sangat? Aku rasa masalah yang mereka hadapi adalah lebih teruk dari aku!”

Sehingga saya terfikir mengapalah kita ni asyik fikirkan perasaan kita saja, lepas tu sibuk dengan rasa tidak puas hati, rasa bengkak, geram kerana tidak dapat apa yang kita mahu,  kan? Anda bagaimana, adakah anda juga selalu asyik memikirkan perasaan anda sendiri? – Di sinilah membuatkan Razzi tertanya-tanya…

  • “Pentingkah CINTA? Pentingkah memilki cinta sebenarnya? Hidup bahagia dengan cinta?”
Share This Post