Lelaki / 2 posts found

Cinta Sehidup Semati

blog_image01

Kalau tanya Razzi yang ‘Old School’ ni, yang agak traditional way ni, memang Razzi masih PERCAYA ujudnya CINTA SEHIDUP SEMATI 😀 – Sebab, saya sememangnya suka kepada surat-surat cinta, kad-kad cinta, nota cinta, gifts, flowers, chocolates all, dating bersemuka bukan dating online sebab itulah dengan isteri saya pun, kami masih ada waktu ‘DATING’ haha 😛

NAMUN, pastinya kami tetap menurut peredaran zaman dan tidak meninggalkan teknologi arus moden dan terkini.  Adakalanya saya menghantar whatsapp kepadanya, juga e-greetings yang cute-cute, emails, message, ada waktu-waktu pula isteri buatkan video slide, kenangan-kenangan manis waktu bersama, siap muatkan lagu kegemaran kami.

Moga cinta kami, sehidup semati lah kan… maksud saya harap-harapnya biarlah satu ni sajalah yang pertama dan terakhir. Masa hadapan kita tak tahu, insyaAllah dengan izinNya, kekal bersama hingga ke syurga.

JADI, buat anda yang masih ragu-ragu, kurang yakin dan tidak percaya masih adanya cinta yang sanggup sehidup semati, saya sebenarnya memahami perasaan dan pendirian anda. Dengan berbagai cabaran dan dugaan yang mudah berlaku di mana-mana zaman sekarang ini, memanglah agak risau memikirkannya.  Seperti contoh :-

Share This Post

Siapa takut, lelaki atau Wanita?

Pernah tengok kucing takut? Funny sangat, kemudian bila terkejut habis berdiri bulu haha :D Well GIRLS... Lelaki macam kucing tu lah! - Memang lelaki amat suka apabila tahu ada wanita minat dan sukakan dia. Even kalau dia dah berpunya, engaged or even married sekalipun, hatinya akan melonjak gembira...suka giler! Akan tetapi, jauh di sudut hati sesetengah lelaki, mereka amatlah malu & TAKUT untuk merapati atau memikat wanita walaupun dia dah tahu the girl suka kat dia hahaha adoi... NAMUN, satu…