razzi rahman / 1 posts found

10 Hikmah dari Melepaskan CINTA

belon

Melepaskan sebuah cinta yang begitu bermakna sekali adalah sesuatu yang amat sukar dilakukan. Bro Razzi sangat respect tabik kiri kananlah kalau ada yang boleh buat kerana ia sesungguhnya bukan kerja senang! NAMUN, ianya boleh dilakukan, JIKA kita mahu hidup kita jadi lebih teratur dan bahagia di kemudian hari kelak. Kerana, bila kita tengah jiwang dalam cinta ni, bila terlepas atau putus cinta, macam zombie lah kita ya… hidup tanpa jiwa, sakit wo!

Memanglah melepaskan cinta untuk dia dicintai dan disayangi oleh orang lain yang lebih layak itu, satu perbuatan mulia…

PLUS, kita sanggup dan rela berkorban, biarlah kita yang kehancuran asalkan dia bahagia. The fact is, bila cakap kita biarkan dia bercinta dengan orang lain pun dah terasa senak di dada, bagai tertusuk pisau kat jantung kita ni kan… adoi! SAKIT!

Tapi itulah namanya cinta sebenar-benarnya cinta. Tapi apa boleh buat dia tidak nampak itu, yang dia nampak kuman di seberang laut, gajah punya besar depan mata tak nampak…eee geram kan 😛

Jadi, untuk teman-teman dan followers Brother Love sekelian, yang tengah kecewa semua tu kan, I hope sedikit kata-kata di sini boleh menceriakan malam you all… “10 Hikmah dari Melepaskan Cinta”

Share This Post