You BLAME CINTA!


Kejayaan dalam cinta adalah milik ANDA! Bukan milik sesiapa… anda yang mencoraknya, anda yang membuat keputusannya, anda juga yang menjayakan atau menggagalkannya. BUKAN orang lain!

Jika kita asyik, menyalahkan orang… tidak menangani apa sebenarnya masalah di dalam perhubungan kita maka… sampai-sampai bila-bila kita tidak akan berjaya, jauh sekali untuk bahagia.

  • Bila wanita dicurangi, LELAKI SALAH! Sebab lelaki tak pernah puas…
  • Bila lelaki dipermainkan WANITA SALAH sebab wanita hanya suka mempergunakan lelaki…
  • Bila wanita ditinggalkan, LELAKI SALAH, sebab mahu wanita lain…
  • Bila cinta lelaki ditolak, WANITA SALAH, sebab wanita mata duitan dan hanya mahu lelaki berharta

Sampai bila nak menyalahkan orang? Tidakkah anda yang memilih mereka? Bukankah anda yang membuat keputusan untuk bersamanya? Jadi, terimalah akibatnya. Jangan asyik nak persalahkan kaum lelaki, mau pun wanita.

  • “lelaki susah nak faham lah…lelaki complicated lah”
  • “Wanita hanya pandang harta lah… wanita tak pandai jaga lah”

Anda yang degil…dan berlagak pandai memilih jalan sendiri, pandai-pandai pilih pasangan sendiri “Siapa suruh you pilih dia?”… At least, tanyalah pendapat keluarga atau sahabat handai dulu…

  • Bila kawan-kawan nasihat, tak nak dengar. Ada buku-buku panduan cinta, tak nak baca. Ada tip-tip dan artikel motivasi cinta… anda herdek, cemuhkan dan permain-mainkan.
  • At the end, untuk menutup malu dan tidak mahu merasa gagal…lalu ANDA SALAHKAN ORANG! Itulah sifat orang yang kurang terpelajar dan tidak bertamaddun.

Ini I cakap ni, bukan pembaca di blog Brother Love or fb page la, ni orang luar la ni, yang I cakap hehehe… my followers semua bagus-bagus belaka. Selalu follow tip-tip cinta Brother Love kan…

WELL, bottom line is…sekiranya kita berpeluang mengetahui sesuatu yang baru tentang perhubungan cinta, tip cinta, penyelesaian untuk persoalan cinta… tidak salah untuk kita mencuba dan melihat keberkesanannya. Sekiranya kita dapat apa-apa nasihat, well… try it out. Who knows ianya akan lebih membantu anda nanti, kan.

Jangan cepat melatah dan membantah…serta menyalahkan sesiapa sebab, orang yang memberi dan berkongsi pengalaman mereka, TIDAK PERNAH RUGI! …Yang rugi adalah ANDA dan mereka yang degil serta bodoh sombong!

Jangan salahkan cinta, jangan salahkan sesiapa sebaliknya… fikirkan cara untuk mengatasinya.

  • Jika ada yang memberi nasihat dan menyuruh anda keluar dari perhubungan itu, MESTI ada sebab-sebab penting yang mereka nampak dan anda tidak nampak. Jadi, pertimbangkan!
  • Jika ada yang memberi pendapat tentang perhubungan cinta anda, dan pendapatnya agak tidak selesa. Well, take a good look why kawan atau kenalan anda memberi pendapat itu.
  • Sekiranya anda merasa sesuatu dan semacam tidak kena, dapatkan nasihat dari keluarga anda dan pertimbangkan betul-betul. Jangan berkeras dengan pendirian anda saja…
  • Sekiranya sesiapa saja mencadangkan sesuatu yang mungkin boleh membantu anda dalam perhubungan cinta anda, cuba lah cadangannya itu, atau fikirkan dan bayangkan jika ianya dilaksanakan. Jangan cepat mengatakan ‘tak boleh’ ‘tak bagus’ kerana, belum cuba belum tahu

Basically, when people gives in, it’s either you take it and try it or…you can just ignore it. Bertindak atau tengok saja… it’s all up to you. Kerana yang untung you…yang rugi pun you. Jadi like I said earlier, “Yang menjayakan dan menggagalkan adalah you!”

YES! MEMANG, adalah lebih mudah membiarkan kita rasa yang everything is great! …daripada :-

  • Membiarkan kita face realiti yang SEBENARNYA, Cinta itu TIADA!
  • Atau mengaku kita tidak pandai menjaga pasangan kita.
  • Atau menyedari diri kita sememangnya bodoh dan senang dipermainkan.
  • Malah jauh sekali untuk menyalahkan diri sendiri!

It’s hard! I know… Tetapi, realiti adalah realiti. Deal with it babe! Kalau tak faham…BELAJAR MEMAHAMINYA! Kalau tak pandai nak jaga pasangan,… BERUSAHA MEMPELAJARINYA… kalau masih gagal… BERUSAHA MENGATASINYA!

You DON’T BLAME CINTA, you don’t blame anyone else. BLAME YOU! and Pick yourselves UP AND WORK IT OUT!!

p.s : Miliki pakej istimewa – Koleksi 3 ebook cinta popular – KLIK DI SINI

Love,
Razzi Rahman @ Brother Love
www.razzirahman.com

Share this article at your facebook…

Share This Post

Share this article

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *