“You’re Beautiful!”

“No matter what they say…, believe that you’re beautiful, don’t let anyone tell you otherwise!”

Memang di dalam masyarakat kita, ada yang pemalu dan kurang keyakinan tentang diri sendiri. Don’t worry, me used to feel the same before. Dan Bro Razzi yakin ramai di antara kita juga selalu ada rasa RENDAH DIRI…

Well, its okay. I pun dulu-dulu juga sama. Rasa rendah diri, tidak yakin dengan penampilan diri sendiri, segan dan takut orang mengata. Takut tak modern, takut tak updated… Kebetulan, I memang pernah kena kutuk pun. Dikatakan kampung dan tak pandai berbual, terlalu pemalu…outdated Hehe 🙂

Well, honestly some of it is still ada, tapi kebanyakan nya dah tak ada la now. Now, I would say that I’m alright lah. Lebih berani untuk berbual dengan siapa saja dan bercakap di depan beratus-ratus orang. Apatah lagi pernah menyanyi di depan puluhan ribu penonton di Dataran Merdeka, stadium-stadium, Pesta Pulau Pinang, Pwtc…etc.

Teringat lagi kisah masa dulu-dulu…

Masa tu, Bro Razzi baru-baru je datang KL. Masih belasan tahun, belum pun jadi selebriti lagi lah kan. But I ni memang suka Menyanyi dan Menari, kalau sesiapa pernah tengok I di Final Muzik-muzik lagu Syakila, siap menari komtemperari dengan ballet girl lagi hehe…

So, dulu-dulu biasalah duk menyewa ramai-ramai kan, since that I ni suka menari, my house mate ajak la gi Club! Wahh… Masa tu tak tahu apa, teenagers lagi sure lah nak keluar ramai-ramai nihh… nak enjoy, nak menari!!

Masuk di kelab tu, dengan muzik yang bising dan rancak for sure la nak sangat menari la kan, itu yang I minat, tapi punya la malu tak tahu nak cakap apa hahaha… Dah lah member-member semua dah siap dapat partner masing-masing dan semua orang dah kat dance floor, I je tersipu-sipu sorang-sorang, ayo! Takkan nak menari solo, buat malu je. So, mahu tak mahu kena la cari partner…

  • Woohoo…kecut perut giler masa tu hahaha ingat lagi! So, first time la ni nak approach girl…

Survey kiri kanan, kat corner-corner, akhirnya ada la macam this girl yang kind of main-main mata, dan senyum-senyum dari jauh, so Bro Razzi rasa nak usha lah, this is it la. This is the girl that I’m going to dance with… EXCITED!

Dengan terketar-ketar lutut ku ini hahaha, seram sejuk habis seluruh tubuh, I beranikan diri untuk approach this sweet girl… Hahaha wooo TAKUUUTTT!!!… 😀

Masa tu, she was sitting with her 3 other friends tak ada lelaki around them, so I fikir I surely have a chance la kan, so bila I dah rapat dengan dia, I pun make my move dan menegur la dia…

  • “Hi, I’m Razzi… Would you like to…”
  • “NO, Not interested!” jawab the girl.

Fuuuuhhhh… Belum pun I cakap or even ajak for a dance, dia dah jawab NO, sambil menggeleng kepala! Jelas sangat dia not even like me being around her…nak dengar apa I nak cakap pun dia tak nak, apatah lagi nak menari! Fuuu malunyaaa… I berdiri kaku kat situ tak tahu nak buat apa!! Hina rasa… Plus, her two girls friend pulak mengeletik ketawa kat I…

Perlahan-lahan I undur diri, nak terus berdiri kat situ dah tak tahu nak kata apa dah, dan belum pun I berundur jauh, tetiba datang pulak lelaki-lelaki, maybe kawan or boyfriend dia orang ni la, ketawa kat I pulak, lepas tu kutuk-kutuk…

“Sedar diri la kau tu buruk, tak hensem langsung, pakai pun macam budak kampung… Tak ada kelas nak tackle awek kita orang!!.., busuk la wei!”

  • BAMMM!! terasa macam kena siram dengan air longkang beb!!

In my life, memang banyak benda yang trigger me to be what I am today! Banyak insiden, things that happen in my life, peoples fault, my fault… All kind of situations yang membuatkan I tak mahu orang lain melalui dan merasa betapa pahit nya pengalaman yang telah I lalui…

How I wish, I dapat membantu all of us agar menjadi seorang yang tabah…strong dan lebih menyayangi diri because, “You’re beautiful!” – cantik bagi yang menyukai lah kan, tak cantik bagi yang tak suka…Orang ni tak suka, ramai lagi orang lain yang suka. So one thing that I always tell myself, “I’m beautiful… I’m loveable, many people loves me!”

So, semenjak dari waktu I face berbagai-bagai perkara yang menyedihkan, menghinakan, menyakitkan hati, I keep telling myself, I TAK AKAN FIKIR apa orang nak kata hodoh about me. Apa yang I tahu, hati I baik, niat I ikhlas dan I suka berkawan dengan semua orang!

Kalau ada yang datang nak sound ke, nak cakap apa ke… ‘You boleh bercakap sorang diri you lah!’ sebab ianya tidak akan menggoncang diri I atau membuatkan I rasa rendah diri!

SAME GOES TO YOU beb! I hope kita semua tabah dan percaya pada diri sendiri. Kerana yang PASTI kalau ada seorang yang benci dengan kita, ada 100 orang lagi yang suka kan kita. Kalau ada satu, dua, tiga orang yang menolak cinta kita, PASTI akan ada yang menerima cinta kita nanti!

  • Percaya yang no one can shake you down because “You’re beautiful!”

P.S : Jangan Biarkan diri anda kesepian tanpa cinta, tanpa dia yang menyayangi anda! Dapatkan  “A MUST READ” koleksi 3 ebook cinta paling popular – milikinya hari ini!

Love,
Razzi Rahman @ Brother Love
www.razzirahman.com

Share this article at your facebook…

Share This Post

Share this article

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *