April 2011 / 4 posts found

10 cara “Breaking The Ice”

Adakah anda seorang yang pemalu? Adakah anda merasa tersangat susah untuk memulakan perhubungan dengan kenalan lama? Atau memulakan persahabatan or even perkenalan yang lebih erat dengan teman sepejabat? Sekuliah? Ex school mates? Whoever!? Sehingga anda merasa amat segan, takut, malah risau orang yang anda minati itu tidak akan melayan anda lagi, adakah anda begitu? Memulakan langkah pertama untuk memiliki cinta seseorang itu, as old saying, “Break The Ice” la tu ya… Satu perumpamaan yang…

“100 kali sedih…”

Apabila kita bercerita pasal kesedihan ni berbagai-bagai cara kita bersedih kan, dan berbagai-bagai perkara pula yang orang lakukan kepada kita hingga membuatkan kita tersangat sedih dengan perbuatan mereka... yang kadang-kadang tu tak masuk akal malah langsung tidak mempunyai rasa belas dan kesihan sesama manusia... Tidak terdetik pun dihati mereka, mungkin kita ni akan teramat kecewa ke... atau mungkin kita akan amat berkecil hati dengan perbuatannya. Malah, bila dia rasa dia nak buat apa-apa,…

Tip Mencari Cinta di Facebook

Wahh, ramai betul yang menggesakan Abang Razzi menulis artikel dan tip-tip cinta untuk diaplikasikan di facebook ni hehehe… Maybe ramai yang tahu macamana nak mencari cinta di facebook atau nak mula berkenalan, but bagi yang masih belum tahu… tu lah akhirnya, I siapkan juga artikel ini dan hopefully tip-tip ini semua dapat membantu anda semua yang sedang mencari cinta ya. Sebenarnya, bukan  tak mahu tulis awal-awal tetapi, CINTA di FB ni tersangat luas topiknya. Ada 2 lagi topik on my list…

1 soalan 3 situasi cinta…

Satu soalan yang ramai boleh menjawab tetapi adakah jawapan mereka itu BETUL? TEPAT? Dan BERMAKNA? 1. Sekiranya anda sedang bercinta, mempunyai kekasih yang anda sangat sayangi dan anda begitu yakin dia lah yang bakal anda kahwini seterusnya hidup tua bersama... Sebelum tu, TANYA pada diri anda sendiri adakah anda sudah berjaya dalam cinta? BETUL kah jawapan anda itu? Well in my humble opinion, sekiranya anda masih boleh terpikat pada orang lain dan terfikir untuk bercinta dengan orang lain... Maka…