April 2008


FREE! FREE! FREE!… :) Pemberian percuma dari Bro untuk you all sume.

Fuuhhh…lega rasanya setelah siang dan malam bertungkus lumus menyiapkan design website bro ini dengan new look, then kat blog pun tukar new look jugak. Then bro tambah forum bicara cinta pulak…then kini, ebook kelima, terbaru dari bro. Hope you all like it. Something very personal from me. Khas untuk semua, salam perkenalan!

Ebook Razzi Rahman @ Brother love

  • Tajuk ebook : Salam Cinta dari Brother Love
  • Penulis : Razzi Rahman
  • Size : 4mb
  • Value : RM49 >> PERCUMA – Not For Sale! 😉

Satu permintaan dari bro, semuga kita semua dapat membantu antara satu sama lain dengan menimba ilmu dari ebook ini. Sudah berminggu kita bercerita dan berceloteh tentang kekecewaan dan kegagalan di dalam percintaan. Semuanya kerana tiada persediaan dalam menghadapi kehidupan di dalam percintaan itu sendiri. Jadi, insyaAllah…ebook ini dapatlah membantu kita semua dalam persediaan itu. So…

Bagi you all yang mempunyai blog atau website, feel free to give visitors you all download ebook bro ini – no hal punya! It’s FREE… tapi jangan la jual lak. Cuma please link ke blog ini ok. Lebih senang jika you all ambil je imej ebook itu dan letakkan at your site. 😉 Terimakasih bro yang tidak terhingga kepada anda semua yang tidak henti-henti memberi sokongan! I love you all! THANK YOU.



Apa komen anda? : [12] Comments


Brother Love - Exlover Sudah larut malam, jam hampir pukul 2:30 pagi.  Bro dan Taurus Girl semakin mellow… Cara perbualan kami dah semakin ke arah emosi, perasaan sayang, cinta yang hilang dan terbiar sekian lama…

Kadang-kadang sedikit sebak di dadanya kelihatan mengunjung. Mungkin bro yang bersalah kerana meninggalkan pergi demi mengejar cita-cita di kala itu. Apa boleh buat, bro tidak nampak betapa begitu dalam cintanya. Betapa dia adalah gadis yang bro cari-cari selama ini. Segala-gala citarasa bro memang ada padanya. Namun mungkin juga kami agak muda remaja di kala itu… dia cepat marah orangnya, totally different kalau nak dibandingkan dengan sekarang. Bro pulak jenis malas nak ambil tahu…lantaklah apa nak jadi…JADI.

So thats why kami selalu bergaduh, arguing all the time. Selalunya, faktor umur dan pengalaman amat mempengaruhi sesebuah perhubungan. Kalau lah kami berdua mempunyai pendirian dan keperibadian seperti sekarang, sudah pasti cinta kami akan kekal dan bahagia…tetapi keluarganya tetap tidak akan terima bro kerana bro hanyalah orang kebiasaan…. bukan dari golongan, ‘Bangsawan’ sepertinya.

So, too much hassles and problem…

Sebelum kami berangkat pulang. Terkeluar juga soalan yang sudah terpendam sekian lama. Maaflah friends semua, bro tak tahan lah…nak tahu jugak kan kikiki. So I asked her… “Do you ever get over me?” dia diam…

Alamak!…aku dah salah tanya ke? Takkan kut. Bro hanya nak tahu dia boleh lupa bro senang-senang je ke that’s all. Sebab maybe… masih ada cinta? 😛 So, sebabkan dia diam…bro terpaksalah bertanya lagi, “Do you still have the love that we treasured before?” …dia mengangguk! Ahhh…perasaan teruja yang teramat sangat. Bestnya…she still have the love. OUR LOVE! Tapi…tiba-tiba, airmatanya mengalir deras. Cepat-cepat dia menyambar tisu di meja, mengelap matanya… :(

“Zi, kita putus dulu…bukan kerana sudah tidak ada cinta. KITA MASIH CINTA! Tetapi kerana keadaan…kita terpaksa. Jadi pastinya, cinta itu akan terus kekal. Tapi…it is not the same.” Terpana bro seketika. Wondering apa yang mahu dikatakannya lagi…

“Selepas you…I berkahwin dan selepas beberapa tahun, dia meninggal! Tengoklah nasib I, setiap kali I mempunyai lelaki yang I cintai…I akan kehilangannya walaupun I masih sayang, dan teramat cinta! Tak berpisah…meninggal dunia pulak.”

“Oh my God! I’m sorry…” Itulah sahaja kata-kata yang terkeluar dari mulut bro yang sudah agak kelu dan terkejut dengan kisah Taurus Girl… Mungkin dari sini, dari beberapa pengalaman pahit inilah, dia belajar menjadi seorang yang sangat tabah dan istimewa. Katanya lagi,

“Bertahun I merintih dengan pemergian you…masa I nak kahwin dulu pun, I masih menangis dan telefon you kan, remember?…then I kena meratap pulak dengan kematian exhusband I… One day I woke up. THAT’S IT!…I takkan bersedih lagi kerana orang lain. Hidup I yang hancur…I nekad untuk kekal bahagia dengan cara I sendiri, tanpa memikirkan hati dan perasaan orang lain… I mahu, I bahagia!…I, bukan orang lain!”

Fuhhh…apa nak kata lagi?? Jadi, dari perbualan kami…dalam duk happy-happy dan sedih-sedih. Bro tak lupa untuk berkongsi dengan anda semua tip dari dia.

Tip dari A Taurus Girl…

Berhenti dari meratap dan bersedih dengan segala kekecewaan yang melanda diri. Kerana ia hanya akan merosakkan anda malah akan terus meranakan hidup anda. Fikirkan diri anda yang masih terumbang-ambing itu terlebih dahulu. jangan fikirkan dia, tetapi fikirkan anda dan bahagiakan anda, jayakan diri anda dengan segala apa yang ANDA MAHU!

Jam hampir pukul 3 pagi, kami membuat keputusan untuk pulang. Anda tentu tertanya-tanya, samada dia sudah berpunya atau belum kan? Eh Bro pun sama jugak…tetapi tak berani tanya. Dari sepanjang perbualan kami, yang jelas…ramai lelaki dalam hidupnya sekarang. Ada yang mahu berkahwin dengannya, ada yang selalu keluar-keluar dengannya. Yang nyata dia sememangnya mempunyai banyak pilihan… So far, she is still single that I can see dan dia boleh keluar dengan bro? Amacam?

Tapi for me…I pun nak buat macam dia jugak. Ada banyak pilihan, barulah diri ini tidak terkecewa lagi… You all nak jugak 😆 ? Kalau nak juga bolehlah dapatkan ebook ini 😉

ebookcover_mencaricinta_small

p/s : Ketahui berbagai tips mencari cinta, dengan panduan lebih mendalam melalui ebook Mencari Cinta dari Razzi sekarang! Klik di sini.

Love,
Razzi Rahman @ Brother Love
www.razzirahman.com

Share this article at your facebook…



Apa komen anda? : [21] Comments


Razzi Rahman @ Brother Love“Jangan mencari cinta itu, biarkan cinta itu hadir ke dalam hidup kita!”

“Aik, itu memang I ada tulis dalam buku kamus cinta tu.” kata Bro kepada Taurus girl. Jam sudah 1:00 pagi tapi kami masih hangat berbual-bual tentang uniknya cinta yang diidamkan.

Jauh disudut hati ini, terasa sangat-sangat selesa dan cukup senang dengan dia yang begitu serasi dengan cara pemikiran bro sendiri. Bro saja-saja tanya dia lagi 😉 , “So, kalau you tak cari cinta itu, macamana you nak dapat?”.

Dia jawab, “Hidup ini mudah, hanya manusia itu yang menyusahkannya. Belum apa-apa lagi, kita mulakan ayat kita dengan perkataan, Takut tu laa…susah ni laa. So macamana kita nak senang?”

Betul sangat kata dia. Ramai di antara kita, mudah risau dan takut walaupun belum mencubanya lagi. Waa…mungkin penampilan dia langsung tidak berubah, masih seumpama supermodel. Tetapi pemikirannya sangat-sangat matang sekarang. Bro sangat admire dia now…Tapi, dia masih tidak menjawab soalan bro tadi…

“I tak tahulah Zi…setiap kali I tak cari sangat sesuatu perkara itu, ianya akan menjadi dan mulai hadir dalam hidup I…please explain to me.” jawabnya kemudian.

“Well, Taurus Girl…apabila kita tidak memikirkan sangat apa yang dicari dan diidamkan, actions kita juga tidak melampau, cara kita juga menjadi lebih teratur dengan itu diri kita sendiri akan kelihatan menarik!” jawab bro.

“Wow!…I guess that’s what happen to me.”

Tip dari A Taurus Girl…

Jangan sibuk-sibuk fikirkan cinta yang dicari dan diidamkan itu. Cinta akan hadir dalam hidup kita. Apa yang penting ialah emosi dalaman kita mesti tenang dan bersedia menghadapi cinta yang bakal hadir itu. That’s what I do!

Basically, apa yang Taurus Girl buat ialah secara tidak sengaja, dia telah mempersiapkan hati dan perasaannya supaya tidak mudah terkecewa, tetapi lebih tenang menjalani hidup seharian dengan tidak memikirkan soal mencari cinta, sebaliknya menampilkan diri lebih menarik dan seterusnya membuka hati kepada sesiapa sahaja yang benar-benar serius ingin bercinta dan mahu mendirikan rumahtangga dengannya!

Ingin mengikuti lebih lanjut ceritanya…pastikan anda kembali ke blog Brother Love untuk sambungan kisah bro dan Taurus Girl yang memiliki pendirian yang sangat hebat ini…

ebookcover_mencaricinta_small

p/s : Ketahui berbagai tips mencari cinta, dengan panduan lebih mendalam melalui ebook Mencari Cinta dari Razzi sekarang! Klik di sini.

Love,
Razzi Rahman @ Brother Love
www.razzirahman.com

Share this article at your facebook…



Apa komen anda? : [5] Comments


Razzi Rahman.com @ Brother Love“Semua orang mengidamkan dicintai, disayangi…tetapi tidak membuat persediaan untuknya!”

Semalam, semasa masih di kota metropolitan, sungguh tidak disangka-sangka seorang teman lama telah menghubungi bro setelah bertahun-tahun tidak berjumpa. Kami bertemu dalam situasi yang sangat berbeza dan sungguh menggembirakan…

A Taurus girl…dia seorang yang sangat cantik, high class, tinggi, sangat manis dan mempunyai personaliti yang sangat-sangat menarik. Sesiapa sahaja yang melihatnya pasti terpesona! Bro sangat-sangat teruja bertemu dengannya, dan yang paling terkejut…

Bukan sahaja wajahnya langsung tidak jauh berubah malah jauh lebih cantik dari dulu. All I can say, “WOW!” …menyesal pulak 😆

Sepanjang perbualan kami, dia turut teruja dengan buku Kamus Cinta yang bro tulis. Tetapi, ada 3 Quote yang sangat-sangat menarik terkeluar dari mulutnya yang manis, yang bro mahu kongsi bersama anda semua.

Katanya, ramai diantara kita yang sangat mengidamkan diri masing-masing dicintai dan disayangi sesungguh hati dengan cinta yang sejati. TETAPI…masih ramai yang tidak sedar akan diri masing-masing yang tidak membuat persediaan untuk dicintai…katanya lagi, kebanyakan mereka sebenarnya hanya menunggu dicintai dan bila ditinggalkan atau pasangan hambar, mulailah pula memikirkan mengapa ianya terjadi begitu.

Tip dari A Taurus Girl…

Sepatutnya, demi cinta yang diidamkan..kita seharusnya bersedia dengan penampilan yang menarik, keyakinan diri yang jitu dan berusaha menonjolkan diri sebagai seorang yang hebat dan tidak mudah untuk dipermain-mainkan!

 Kata-katanya begitu bermakna dan So deep! Oops, nak tahu lagi kisahnya? Bro akan sambung lagi 2 days time…

p/s : Perbualan kami sangat lama sehingga mengambil masa sepanjang malam, so minggu ni bro akan bercerita kisah bro dan Taurus Girl ni k. She is really a great person, we had a really great time last night.



Apa komen anda? : [15] Comments