September 2008


Razzi Rahman Bestnyeerrrrr kahwin! hehe 😀 Tu lah kan, bila menjelang syawal ni memang musim kahwin lah… teringat lagi bro, 8tahun dahulu, waktu pertama kali menjejak kaki kejinjang pelamin. Teruja sangat dan happy je…apatah lagi dirai besar-besaran dari kedua-dua belah keluarga.

Dirumah mrs, dengan bilik tidurnya dihias bukan main meriah dan berkilauan lagi, satu rumah berwajah baru. Persalinan pulak bertukar-tukar. Lepas tu dengan kaum keluarga yang sangat besar, bro nak kena jumpa haaa…naik lenguh senyumlah 😆

Dirumah bro pula keesokkan harinya, siap dihias pelamin macam kat hotel 5 star. Ini my mother lah ni. Dihias pula perjalanan naik dari tangga ke atas menuju bilik tidur yang berseri-seri. Fuhhh…best betul, memang patutlah orang kata Raja Sehari…tapi kami Raja berhari-hari 😛

Jadi apabila bro terima banyak betul kad jemputan perkahwinan tahun ni, keterujaan dulu terasa kembali. Haa…entah datang dari mana-mana sahaja undangan ni. Penang ada, Perak ada…Sabah pun ada…yang kat Kelantan ni memang ramailah, semuanya kahwin di Hari Raya. Alhamdulillah syukur. Bro ucapkan semuga berbahagia kepada kesemuanya.

CUMA…dalam sinar kegembiraan begini, bro juga turut teringat semasa sebelum kahwin dulu. Betapa pilunya hati apabila menyambut hari raya tanpa insan tercinta. Kawan-kawan pulak semua dah kahwin, siap dah ada anak-anak lagi. Frust :( …bila tiba sembahyang raya lagilah…sunyi aje rasa walau berada ditengah-tengah orang ramai. Lepas sembahyang raya lagi torture…tengok orang lain dengan keluarga, bersama isteri yang masih dalam kain sembahyang  putih, dengan anak-anak yang bersama-sama…berpelukan, bersalaman…ahhhh…sedih…sedih, pilu beb!

Saat-saat kepiluan dan kesunyian itulah yang selalu mengingatkan bro untuk bersyukur, Alhamdulillah sangat kerana walau berbagai-bagai dugaan dan cabaran sepanjang tahun ini, despite whatever happen in my life, I still have a family right now…I have them to go back to! Bro ada seorang isteri yang tersayang dan 2 orang anak lelaki yang alhamdulillah sempurna.

Berhari-raya tanpa insan yang tercinta, adalah sangat memilukan. Apatah lagi jika kita tiada insan istimewa, tiada arah atau tiada siapa untuk kita harapkan. Kawan-kawan ada pun, at the end of the day, kita pasti kesunyian..,lebih-lebih lagi apabila melihat mereka yang sudah berpunya atau sudah berumahtangga. Lebih menyedihkan lagi jika ada di antara mereka sudah pun memiliki anak-anak yang cute, lawa, baik…mulailah kita terfikir, “Kemanalah arah hidup aku ni, tiada cinta, tiada keluarga, tiada zuriat?”

Well, memilih pasangan hidup bukan satu kerja mudah. Banyak yang perlu dipertimbangkan. Betul tak?…tapi, siapa tahu itu semua kan. People around us reti tanya aje. “Dah kahwin ke belum?…bila nak kahwin?…bila nak ada anak?”

Wei, ingat macam nak beli kacang ke? “Akak, nak beli kacang singgit, bungkus ya!” Haa beli kacang boleh lah kan, ini soal masa depan ni. But whatever it maybe…kita kena smart sikit, jangan bodoh sombong, jangan terlalu memilih…yang penting give it a shot, a trial…kalau tak menjadi, keep on trying. You tidak akan tahu kesudahannya until you try kan?

Janganlah macam ni pulak, “Hmm dia tu, tak boleh lah…hmm dia ni hmm entahlah…lain-lain tak ada ke?” haa..kalau macam tu sampai bila-bila pun anda akan kesunyian!

Pesanan bro, “Make the chance and grab it while you still can…” you tak akan tahu apa yang bakal berlaku sehingga you cuba dan lihat sendiri, kan?. Takkan kita nak bersedih je bila setiap kali musim kahwin? Takkan kita nak terima aje orang-orang yang tak berhati perut ni bertanya soalan-soalan cepu emas tu, Takkan kita nak larikan diri setiap kali ada jemputan kahwin…

“Beranikan diri mencuba untuk terus bercinta! …kita tidak tahu apakah nasib yang menanti kita di penghujung jalan!” 😉

Ok, bro nak minta maaf ni, pada yang menghantar kad-kad jemputan kahwin tu bro amat hargai sangat. Tapi mungkin, bro tak sampailah rasanya kalau di luar Kelantan tu. Maklum sajalah hari raya…kalau yang kat Kelantan. InsyaAllah…tak janji. Tapi terimakasih banyak-banyak. Ribuan terimakasih juga kepada mereka yang telah menghantar kad-kad hari raya pada bro tahun ni. Alhamdulillah, ramai juga yang ingat kat Bro razzi.

Thank You dan Selamat Menyambut Hari Raya Aidil Fitri, maaf zahir… untuk batin, nanti jumpa bro, kita minta maaf sekali lagi 😛 “

Ikhlas dari,
Razzi Rahman @ Brother Love
info@razzirahman.com



Apa komen anda? : [19] Comments


Salam semua, apa habaq? Puasa-puasa cukup semua? 😀

Alright! Setelah difikirkan dan dipertimbangkan, bro decided untuk buat kategori karaoke hari tu kepada yang LEBIH fokus, iaitu kepada kategori PENYANYI. So in this category kira semua boleh dan yang adanya contoh seperti, KARAOKE, JAMMING SESSION, SINGING LESSON and SONG REQUEST…Yup! You all boleh request song untuk bro nyanyikan “LIVE”. Tapi ada syarat-syarat dia. This will talk in the next topic. For now, everything and anything about PENYANYI is here untuk anda!

Alright, untuk first topik ni especially for you guys, bro nak you all watch this 2 sama tapi tak serupa youtube yang to me very interesting. So seat and relax, buka volume kuat-kuat 😀

1. Some boys jamming session – sangat menarik! 😉

2. Watch yang video atas dulu tau, then watch my video. Then you see the different…

Segala pendapat dan komen anda amat dialu-alukan. Sekiranya ada apa-apa pertanyaan tentang nyanyian, bro sedia menjawab 😉

*Blo mengalu-alukan sesiapa yang ingin meletakkan video ini di website/blog mereka, sila klik link ini, dan copy code di dalam bar sebelah perkataan EMBED

Thank You!

Ikhlas dari,
Razzi Rahman @ Brother Love
info@razzirahman.com



Apa komen anda? : [29] Comments


Razzi RahmanLelaki sejati, tidak mudah berundur dari perjuangan. Walau berkali gagal, cintanya ditolak, kasihnya dihina…hatinya tetap teguh. Namun, sekali dia mengundur langkah…menerima kekecewaan, dia pasti tidak akan kembali mencintai cinta yang lama!

Sewaktu Anya berdiri mengadap Rico dan bertanya padanya, mengapa dia ingin menjadikan Anya kekasihnya, sedangkan dia sudah beristeri, jawab Rico,

“I ada isteri tapi seperti tak ada…I dah lama tidak tidur bersama…I mahukan seseorang yang benar-benar boleh jadi isteri.”
(more…)



Apa komen anda? : [20] Comments


Yaa…siapa suka karaoke? 😀 Actually, bro nak minta pendapat you all ni. Ada idea tak bagaimana you all nak bro buatkan kategori terbaru ni…yup! sudah tentunya melibatkan passion bro, menyanyi…”KARAOKE”

Okey, please sesiapa sahaja…bro sedia menerima idea apa sahaja untuk kita bersama buatkan kategori karaoke ini untuk menjadi menarik!

Jika anda minat dengan karaoke, apakah yang anda mahu dari kategori ini?

As for me, bro ni asalnya seorang penyanyi, lebih 10 tahun di dalam bidang nyanyian, so until now, bro tetap dan masih minat sangat menyanyi! Apatah lagi bro pernah…

  • Pernah ada 2 album hit. Di rekod di Studio Luncai Emas Milik M.Nasir.
  • Pernah mempunyai 2 lagu hit,  Syakila ciptaan M.Nasir & Rembulan Kesiangan ciptaan Saari Amri, yang berada no1 dicarta-carta lagu lebih 10 bulan.
  • Lagu kedasar cinta mu dijadikan lagu tema filem Putera 
  • Lagu dari album ciptaan, M.Nasir, Fauzi Marzuki, Ramli Sarip, Saari Amri, Johan Nawawi dan Zulkifli Mahat.
  • Bro juga pernah membuat konsert diseluruh Malaysia, Singapura dan Brunei.
  • Pernah bertanding di Final Muzik-muzik TV3 dengan Jamal Abdillah, Nash, Ziana Zain. KRU masa tu baru jadi artis undangan :)
  • Pernah menyanyi bersama-sama dan berkongsi stage dengan Awie, Ziana Zain, Hattan, Iwan, Jamal, Nash, Exist, Mas Idayu, Toki dan KRU yang masih malu-malu lagi masa tu hehe, si Yusry tu ingat bro lagi ke tak, tak tahu lah. Macam2 si Yusry tanya bro tu masa 1st time nak naik stage dulu. Nervous habis dia… Bangga sangat dengan pencapaian KRU sekarang!. Dan ramai lagilah, macam-macam penyanyi baru dan lama.

Razzi RahmanSO, tak mungkin bro boleh lupakan segala-gala kenangan yang sungguh bermakna ini semua. So, bro ingat nak buat kategori ini khas untuk sesiapa sahaja yang mempunyai passion seperti bro terhadap nyanyian. To tell you all the truth…bro masih menyanyi! Masih jamming! Masih karaoke 😛

Tapi bulan puasa ni, senyap-senyap je la, after 10 or 11pm lepas terawih tu mulalah gian nak menyanyi hahaha…member-member yang also minat, mulalah call-call, so karaoke jugaklah, well nyanyi tu nyanyi juga, ibadah tak lupa betul tak.

So, please…berikan idea anda untuk kita buat slot karaoke ni lebih interesting. Dan tell me apa yang you all mahu dari “karaoke” ini okey, bro tunggu komen you all. 😉



Apa komen anda? : [30] Comments


www.razzirahman,com

 “Love is about an opportunities…”

Dalam kehidupan seharian kita, kita selalu mendengar atau mengalami sendiri, permasalahan cinta seperti :-

Masalah frust dengan kekasih, dikecewakan, cinta terabai, tiada kemesraan lagi, kesunyian, kerinduan, tiada pujuk rayu, cumbuan syahdu…dan berbagai-bagai lagi yang sama juga sewaktu dengannyalah, ado! 😀

Well, you know, apabila anda menghadapi masalah cinta yang sebegini, ingatlah diri anda lebih berharga. Anggap yang banyak lagi peluang untuk anda berjaya! Dunia ini begitu luas untuk anda terokai dan kenali ramai orang beb. Bro yakin you all masih ada masa dan ketikanya untuk menemui DIA YANG DIIDAMKAN.

PLEASE…LOVE YOURSELVES MORE!

So, ada beberapa nasihat yang bro ingin you all praktikkan apabila menghadapi masalah cinta yang sebegini :-

  • Mungkin kepercayaan kepada lelaki/wanita sudah lenyap…JADI, perlahan-lahan lembutkan hati untuk kembali mempercayai mereka dengan cara cuba menyukai keperibadian mereka, cuba memahami keinginan dalam hidup mereka.
  • Mungkin anda kesunyian, terabai, teraniaya, dihina, terhimpit dalam situasi keseorangan…JADI, tenangkan diri anda dengan cara meramaikan kawan-kawan yang menghargai anda, karier anda, menaikkan semangat anda. Kawan yang mahu anda berjaya! Dengan cara ini, anda akan rasa lebih bahagia dan hilang segala duka.
  • Mungkin anda tidak dapat melupakan dia, tidak sanggup melepaskan cintanya walaupun dia sudah lama pergi…JADI, slowly mencuba untuk menyayangi diri anda lebih dari biasa dengan cara memberi peluang kepada hati anda untuk mengenali orang baru. Kembali bercinta dengan membuka hati anda kepada sesiapa yang serius untuk mengambil anda sebagai pasangan hidup.

Nasihat-nasihat ini jugalah yang pernah bro berikan kepada salah seorang bloggers pioneer kita iaitu, Wan Fadini. So, di kesempatan artikel ini bro ingin mengucapkan syabas dan tahniah kepada Wan Fadini, yang baru menjejak kaki ke jinjang pelamin baru-baru ini,

“Tahniah Dini!” …bro ucapkan tahniah diatas perkahwinan beliau, tetapi mengapa bro mengucapkan syabas?

…syabas adalah kerana, Dini telah mengharungi berbagai pahit maung onak dan duri dalam bercinta. Selalulah Dini mendapat nasihat dari bro ni. Ikut emaillah, smslah, phone dan sesi perjumpaan. Entah apalah yang bro cakap kat Dini tu ya 😛 tapi, Alhamdulillah, kini Dini sudah pun mendirikan rumahtangga. Jadi, bro amat bersyukur sangat kerana sudah ramai yang telah berjaya seperti Dini.

Ikuti pengakuan ikhlas dari Wan Fadini Wan Ahmad.

Abang Razzi telah membuatkan saya sangat tabah dalam mengharungi kekecewaan dalam percintaan saya! Bro telah mengajar saya supaya tidak bersedih tetapi terus yakin ada insan yang lebih baik menanti, seperti Mutiara cinta oleh Bro sendiri, “JANGAN BERHENTI BERCINTA”

… Maksudnya yang mendalam telah menjadi penyuntik semangat dan penawar kepada saya agar menganggap selagi ada ruang dan peluang, saya akan terus dan harus menikmati cinta yang hadir. Berbagai-bagai karenah lelaki yang telah saya temui hingga saya menutup hati untuk bercinta!

Lalu saya telah mencari berbagai panduan cinta. TETAPI karya abang Razzi Rahman yang akhirnya telah menyedarkan saya untuk membuka hati kepada yang benar-benar sudi dan bersungguh mahu memiliki saya. Abang Razzi juga telah banyak memberi tip-tip dan berkongsi pengalaman cinta yang pernah dilaluinya. Sehinggalah saya begitu yakin dan telah menemui kebahagiaan itu!

“Tidak seperti penulis yang lain, tip-tip cinta oleh abang Razzi Rahman banyak membantu saya dan kini…saya telah pun berkahwin!”

I’m touched! Terimakasih yang tidak terhingga Dini…

TIP : Apabila anda menganggap diri anda lebih berharga, maka hati anda pasti mahu memberi peluang atau opportunities untuk anda berjaya dalam cinta yang baru. Tidak hanya menunggu bagai tiada kesudahan. Bukan hanya mahu kepada dia yang tidak menghargai anda TETAPI…anda mahu membuka hati anda kepada any possiblities… segala kemungkinan yang mungkin indah menanti… :)

p/s : Ebook tulisan Razzi Rahman telah terbukti membantu ramai memiliki cinta sejati. klik disni untuk mengetahui dengan lebih lanjut! 

Ikhlas dari,
Razzi Rahman @ Brother Love
info@razzirahman.com



Apa komen anda? : [22] Comments


Bagi bro, cara memikat yang terbaik adalah cara yang pernah kita lalui sendiri. Sebab itulah bro sentiasa menulis dari pengalaman sendiri, berkongsi apa yang pernah dilalui dari setiap situasi yang berbeza! Jadi, mengapakah ebuku 101 cara Mencari Cinta telah membantu ramai orang memiliki cinta?  

Kerana, di dalam ebook ini, ada 45 cara memikat dan 11 cara memikat penuh rahsia, yang bro sendiri praktikkan kesemuanya dan terbukti berjaya! Ikuti salah satu daripada caranya…

CARA 49 : Teknik Memikat ~ “Sebuah Pertanyaan”

Ebook Razzi RahmanMembuat satu-satu pertanyaan amatlah susah walaupun ianya kelihatan mudah. Anda boleh bertanyakan apa sahaja tetapi kemungkinan soalan yang ditanya itu hanya akan menjengkelkan si dia. 

Anda juga boleh bertanya tentang persoalan cinta tetapi adakah anda yakin soalan itu boleh memikat hati si dia? Teknik bertanya ini selalunya akan memakan diri sendiri sekiranya anda tersilap tanya. Malah mungkin akan membuatkan si dia benci dengan anda.
 
Dari pengalaman bro :

Apa yang saya belajar dari pengalaman saya ialah, Jangan sesekali memulakan perbualan dengan bertanya, “You dah ada yang punya ke?” WO…BORING la beb!

Sebaliknya mulakan bertanya tentang kehidupan sehariannya, keluarganya, kerjaya serta impiannya. Rutin biasanya… ia akan membuatkan situasi lebih selesa tidak terdesak dan tidak merimaskan.

Tapi, bagaimana pula untuk memikat hati mereka jika asyik bertanya tentang diri mereka betul tak? Well, itulah yang disukai ramai…tiada siapa yang suka jika anda sibuk bercerita tentang diri anda.

Anda mesti jujur dan ikhlas, jadi anda tunjukkan yang anda betul-betul berminat dengan kehidupannya, kariernya. Tanyakan pula tentang apa yang dia suka, makanan apa yang dia suka, tempat yang dia suka lawati, filem yang dia suka tonton, lagu kegemarannya. Utarakan persoalan ini secara berjenaka sedikit, tentunya dia tidak akan teragak-agak untuk menjawabnya dan secara tidak langsung memanjangkan perbualan anda.

tip brother love :
“Pendirian anda, menentukan pasangan yang bakal anda miliki. Jika anda suka mengambil berat, suka mengenali dan memahami tentang dia dengan penuh keikhlasan, maka anda tidak akan mempunyai masalah dalam bercinta…

it’s all about you and  your way!”

*Adakah anda masih single? Anda kesunyian? Masih mencari pasangan? Hilang semangat untuk bercinta? Tidak mendapat perhatian si dia? EBUKU 101 Cara Mencari Cinta adalah untuk anda! PASTI MEMBANTU ANDA!!…Ketahui lebih lanjut Klik di sini .

Ikhlas dari,
Razzi Rahman @ Brother Love
info@razzirahman.com



Apa komen anda? : [17] Comments


Razzi RahmanPuasa oh Bulan Puasa…ingatkan nak diet, diet mende?! 😆 Asyik duk berbuka sedap-sedap je. Aduuuuhhh… makan punyalah banyak…macam-macam, tengoklah muka bro yang dah semakin lebar ni, adoi, hensem lagi ke ni?

Fuhh…memang best betul makan lately, hari-hari daging bakar je! Tang lemak yang tak tahan tuuuhhh… 😛

Ingatkan nak ambil gambar ni lah jadi cover buku terbaru nanti. I seh man…nampak gaya, Kansel! 😀 So bro ambil gambar ni jadi epilog untuk ebook upgrade version for 101 tip Mutiara Cinta ajelah hehe…

Anyway, bro ada terima beberapa email yang minta address untuk hantar kad raya katanya. Terimakasih… ini addressnya, hantarkan ke ofis bro lah, KB Mall tu operation site, susah sikit.

“Halal Sihat Shoppe, 1202 ss/27, Jalan Kebun Sultan 15350, Kota Bharu, Kelantan.”

Ikhlas dari,
Razzi Rahman @ Brother Love
info@razzirahman.com



Apa komen anda? : [38] Comments


Dalam mencari cinta atau jodoh, persediaan diri dari segi keterampilan, keperibadian yang baik dan persiapan mental amat penting demi untuk menonjolkan diri kita Bersedia Untuk sebuah perhubungan.

Tanpa persiapan yang baik, anda akan kelihatan memiliki peribadi yang lemah, pendirian yang berbelah bagi, tidak berada di dalam kategori pilihan suami/isteri, tidak mempunyai masa depan yang cerah…justeru, tidak layak untuk dipertimbangkan walaupun sebagai BAKAL KEKASIH.

Maka, kali ini, istimewa untuk anda semua, bro ingin berkongsi, tip dan teknik yang telah bro hasilkan dari buku bro sendiri iaitu, 101 cara brother love Mencari Cinta. 

Cara 17 ~ Teknik Mental : “Permudahkan minda anda”

Tahukah anda bahawa, semasa anda sedang asyik dan bersusah payah mencari cinta, ada satu lagi makhluk yang turut asyik bersama anda! Yep! SYAITAN!  Iblis dan syaitan ini pasti akan turut bersama dengan anda sebenarnya. Mereka akan menghasut, mengejek mengherdek, menakutkan anda dan mereka akan lakukan berbagai-bagai cara lagi…semuanya adalah untuk kegagalan anda!

Di kala itu, hati anda mulai was-was, minda anda mulai berkecamuk dengan berbagai persoalan. Syaitan pula tidak akan henti menghasut anda sehinggalah anda mengalah dan putus asa! Kerana, sekiranya anda menemui cinta itu dan anda berkahwin, maka gagallah tugas syaitan dalam merobohkan perhubungan yang sungguh suci itu.

Jadi, syaitan akan cuba sedaya-upaya untuk menghalang anda dari dapat ‘mendirikan masjid’ itu. Caranya yang paling utama ialah dengan menghasut perasaan dan minda anda agar menjadi lemah dan terasa susah, gusar dan takut!

Kesan dan akibat hasutan syaitan ini selalunya akan membuat anda jadi hilang keyakinan, gusar, was-was, takut, malu, keliru dan perkara yang selalu bermain-main di minda anda nanti adalah seperti berikut :-

  • Layakkah dirinya untuk aku? Nanti dia malukan aku…seganlah!
  • Dialah yang kena mula dulu, mengapa kena aku? Aku lagi kaya…
  • Orang perempuan mana boleh memikat lelaki, lelaki kena pikat dulu…
  • Dia muda lagi, aku sudah tua…Dia sudah tua, tak padan dengan aku
  • Aku tak sepadan dengannya…dia berpangkat, dia berpelajaran tinggi
  • Dia tak hensem la, yang tu lagi hensem tapi yang ni macam kedekut hmm yang itu pulak pendek…
  • Aku nak kahwin dengan dia tapi aku tak yakin dia boleh bahagiakan aku laa..
  • Takutlah bercinta dengan orang yang lawa-lawa ni nanti dia orang tak setia
  • Famili aku boleh terima ke dia? Famili dia macamana pulak? Boleh berkekalan ke cinta aku dan dia? Takut nanti tak kesampaian…
  • ..isshh…takut dia tak layanlah, malu pulak aku nanti.

Anda nampak? …belum apa-apa anda selalu takut itu dan inilah, tak ada keyakinanlah, lepas tu asyik kelirulah, seganlah, malulah, risau tak menentulah!! Semua ini adalah halangan yang anda reka sendiri semata-mata! Semuanya hasil dari hasutan syaitan yang cuba membuat anda hilang keyakinan, selalu was-was dan merasa terlalu rendah diri yang tidak sepatutunya.

Namun, saya tidak mempunyai hak untuk menghalang anda dari terus berpendirian begitu. Cuma kesemua perkara yang menghalang anda dari bertindak ini hanyalah akan melambatkan proses pencarian cinta anda sahaja.
 
Dari Pengalaman bro :

Sebenarnya saya juga pernah merasa benar-benar rendah diri, takut dan tiada keyakinan. Semua soalan-soalan di atas adalah soalan yang sentiasa bermain-main di minda saya setiap kali saya terfikir untuk cuba memiliki cinta itu. Untuk beberapa ketika dulu, saya menjadi kaku!

Namun setelah menemui kegagalan demi kegagalan, akhirnya saya memohon dari Allah untuk meluangkan hati dan jiwa saya agar lebih tenang. Berdoa untuk permudahkan minda dan jiwa saya yang terasa begitu berkecamuk. Alhamdulillah, walaupun agak lama barulah doa saya dimakbulkan, lantas saya menemui keberanian untuk mencari cinta!

Jadi, kembalilah kepada yang Maha Esa. Kerana hanya ALLAH yang akan membantu anda untuk menemui jodoh yang baik untuk anda. Berserahlah kepadaNya, Insya-Allah berjaya!

tip brother love :
“Apabila fikiran anda mulai memikirkan perkara yang tidak baik atau mengecewakan, cepat-cepatlah mengubah cara minda anda berfikir kepada perkara yang menggembirakan, ingatkan kenangan yang manis
dan permudahkan minda anda!”

*Adakah anda masih single? Anda kesunyian? Anda mencari pasangan? Anda hilang semangat untuk bercinta? Anda tidak mendapat perhatian si dia? EBUKU 101 Cara Brother Love Mencari Cinta adalah untuk anda! Ketahui lebih lanjut >> Klik di sini .

Ikhlas dari,
Razzi Rahman @ Brother Love
info@razzirahman.com



Apa komen anda? : [27] Comments


Salam kepada semua,

Bro ucapkan Selamat Menyambut Ramadhan…semuga segala amalan you all sepanjang bulan puasa ni diberkati Tuhan yang Maha Esa.

Razzi Rahman.comTerimakasih kerana menyokong usaha bro Razzi sepanjang tahun ini. Bro amat terharu sangat dengan semua yang email dan sms bro punyalah banyak…mengucapkan selamat Merdeka lah, Selamat puasalah, Bro cuba untuk membalas semua InsyaAllah.

Dan kepada yang silent visitor di blog “Tanya Brother Love” ini yang mencecah puluhan ribu ni, bro amat berterimakasih kerana tak putus-putus masuk ke blog ini membaca berbagai info sehingga beribu-ribu page load sehari.

Today, is 1st day PUASA! BEST!!…best adalah kerana KETENANGAN yang senantiasa hadir dalam diri ini. Setiap tahun, bulan ramadhan lah bulan yang bro selau merasa relax, happy dan suka sangat bersama keluarga. Raya tak pulak… pelik.

You all percaya tak, bulan puasa ni lah juga bulan yang sangat mudah untuk mencari jodoh. Semua yang terperuk kat rumah, pasti keluar mencari-cari makan di Pasar Ramadhan. Masa ni lah kita boleh tengok macam-macam orang, kan 😆

TAPI… tempat yang paling menarik untuk mencari jodoh bukan kat pasar Ramadhan beb…tetapi di Masjid dan surau-surau. Haaa…yang tak pernah pergi sembahyang masjid pun memenuhi ruang-ruang kosong. Di sini, you all boleh tengok…sembahyang terawih ke tak…hehe, ada yang datang untuk sembahyang terawih tapi separuh jalan dah keluar hehe 😀 Ada yang datang sembahyang Isyak je hehe macam-macam ragam…

YANG PALING BEST…sembahyang subuh. YES!…Bro sekeluarga, mak, kakak, saudara mara semualah, memang tak miss sembahyang subuh di Masjid. Cuma tahun ni tak tahu lah hehehe busy je memanjang. Masing-masing ada agenda tersendiri…

WELL, bulan puasa, ramai yang ke masjid even untuk sembahyang subuh. Time ini lah nak tahu dia boleh dibuat suami ATAU isteri yang beriman atau tidak. Subuh pun ke masjid beb. Haa…tapi kalau yang bulan puasa pun tak sembahyang tu…alamatnya, jodoh takkan sampai atau kalau sampai pun mungkin hanya seketika. THAT’S IT!

“Ramadhan is the right time to choose your JODOH! Bulan yang penuh dengan keberkatan, dapat jodoh pun InsyaAllah berrrkat! Pilih betul-betul agar perkahwinan bahagia dan berkekalan!”

p/s : Puasa-puasa ni…kalau buka puasa dengan pemanis tu SUNAT, seperti kurma, puding ke, cakes, jelli, kuih muih dsb, memang best. TAPI kalau anything yang menggunakan gelatin tu…HATI-HATI, banyak yang dibuat dari binatang “Al Bab”

PILIH YANG 100% HALAL, 100% PEKERJA ISLAM, 100% KILANG ORANG ISLAM… YANG HANYA DARI KELUARAN “HALAL GELATINE.COM” 😉

Ikhlas dari,
Razzi Rahman @ Brother Love
info@razzirahman.com



Apa komen anda? : [46] Comments