August 2009


Pernah kah you all bermimpi yang perkahwinan you all nanti akan ditaja kesemuanya? dalam erti kata, “Biar betul beb!” 😆

Well, when i come across Gerbang Cinta website recently, it’s a shocking to me. See here -> http://syokkahwin.com/gerbangcinta/  Dia orang mengadakan satu Peraduan yang sangat luar biasa! It calls, PERADUAN GERBANG CINTA MEGA UTUSAN (anjuran Utusan Malaysia mega)

Then I terfikir, ishh…peraduan apa ni? so exciting!! , then I check tengok hadiah-hadiah dia…Fuyooo!! Tempat Pertama TAJAAN PERKAHWINAN bernilai RM150,000 gilerrr tu tajaan dia orang ni… :-

TEMPAT PERTAMA (Bernilai RM150,000)

  1. Tajaan majlis perkahwinan dan katering (dome) di Kg. Pengantin Kuala Lumpur
  2. Dekorasi (Pelamin, Walk way, Meja Pengantin )
  3. Dekorasi Dewan
  4. Busana
  5. Make Up
  6. Hiasan Hantaran
  7. Cenderahati
  8. Kad jemputan
  9. Video (persiapan, nikah, sanding, out door)
  10. Fotografi (persiapan, nikah, sanding, out door)
  11. Bulan Madu
  12. P.A system
  13. Kursus Kawin

Fuhh, kalau you all couples out there dapat ni, amacam? Pengsan ke apa  😛 Klik di sini untuk melihat hadiah-hadiah lain yang sangat bernilai tinggi

APA YANG PERLU DIBUAT?

Cara Menyertai

  1. hantarkan gambar anda bersama pasangan yang menarik berukuran 5R (3 keping) semasa majlis pertunangan. Nyatakan tarikh dan lokasi majlis diadakan di bahagian belakang gambar.
  2. Kumpulkan sekurang-kurangnya 50 kepala akhbar (masthead) Utusan Malaysia dari tarikh 20 Ogos-20 Oktober 2009.
  3. Lengkapkan slogan dengan tidak lebih dari 16 patah perkataan.

Tuuu je? Boleh sangat la kan!! Ketahui lebih lanjut syarat penyertaan dan apa yang perlu anda lakukan klik di sini

Mungkin bro Razzi agak sedikit terlambat mengikuti updates peraduan yang begitu menarik ini tetapi, I think Its good for me to share this with all of you. hey…how about you check the site out, click here!

Ikhlas dari,
Razzi Rahman @ Brother Love
www.razzirahman.com



Apa komen anda? : [10] Comments


Minggu ini bertemu lagi kita di blog brother love, dan hehe kind of weird sikit tip cinta kali ini tetapi I find it very interesting to discover 😉

So, apa lagi cara yang paling menjadi untuk memikat cinta di bulan puasa? Well, dalam buku saya memang beratus-ratus cara memikat cinta ni, tapi I simply choose this one untuk share with you all. Especially because it is bulan puasa…

You may think this is simple, nothing, remeh-temeh, too easy…BUT simplest things is always the best thing to explore and be inovative. Cuba jadikan perkara yang simple itu, unik, menarik dan very interesting untuk yang tercinta.

Caranya? MASAK la untuk dia yang anda cintai tuuu…hehe 😛 Ramai pula yang mengeluh sebab kena masak. Susahlah pula nak kena masak ni kan. Tapi kalau dapat masak, ianya simple and maybe not a big thing but it is one of the best thing to do for your loved ones.

  • …bulan puasa, bulan berlapar AND definately for sure bulan MAKAN! So, use it well!

Make it bulan ini, bulan yang menarik, the month to remember to your kekasih/ husband/ wife… buatkan yang tercinta merasakan mereka dihargai, dikasihi dan amat diingati… TAPI, how to make it interesting? Ok ada few things yang PASTI akan menggembirakan pasangan anda. One word for you, oops two words actually, “Exotic Food” 😉

Exotic food ni actually atas individu lah. Kalau tak biasa makan budu pun, it is become your exotic food haha 😀 But yang makna biasanya adalah makanan yang bizzare, yang pelik dari biasa. Also tempat makan pun bukan tempat biasa lah. Bukan buka puasa di food court shopping complex okay…itu boring la beb! Tak interesting langsung, macamana nak memikat? Ok…tip-tip ini adalah untuk semua, bukan untuk lelaki bawa girl je. Girl pun kena pandai-pandai date lelaki :)

5 Contoh menarik yang boleh anda cuba :-

1 ~ I start with a simple thing to do…Bawa yang tercinta ke restoran makanan luar negara, seperti Korean Food restaurant…berbeza tau makanan mereka. Exotic! Also, Greek food…this I like! The food ada sikit-sikit macam TGIF laaa sort of mexican. Tapi, kalau yang biasa dan senang cari is Japanese food Restaurant. This is my favourite. Kena prawn tempura, Teriyaki  beef fuuuu….dah lah cara duduk pun berbeza, very cozy, nyaman…easy lah cinta nak bersemi or semakin hot gitu…Kalau nak jimat sikit, we can also, berbuka kat Teppanyaki ke…or Sushi King that would be different.

2 ~ Another exotic food I boleh rekomen best adalah KIJANG or RUSA masak goreng with blackpepper sos! Yummy!! This also my favourite. So far, i’ve found this food only at most of the hotel in town. Restaurant tak pernah jumpa. Tapi kalau nak lagi interesting, pergi berburu dan masak sendiri! Hehehe…so adventurous! Tapi susah kan, so what I did, I beli je daging rusa dari a friend of mine yang suka memburu. Then goreng! Memang caya daging rusa beb!

3 ~ Grilling! yes…grill or barbeque is another way of making cara berbuka puasa kita tu exciting! Sama-sama dengan kekasih/suami/isteri/awek/balak yang nak memikat agar cinta makin panas…boleh lah sama-sama ke market membeli some lobsters, prawn, squids, some big white cuttlefish…then grill it! Pencicah, beli je…grill or buat barbeque in your backyard ke, taman ke…fuhhh sure romantic, sure menarik dan seeedap! Untuk belajar lebih lagi pasal grilling ni watch channel AFC, “Licence to Grill” macam-macam boleh grill, lamb, scalop, potatoes, mince beef etc

4 ~ Roasted or fry ducks! Amacam? exotic enough for you? 😛 Angsa, itik atau serati…Roast kan dia! Daging dia different tau. Very unique…Kalau malas nak buat, we can always order in. But try it out la, berbuka dengan roasted ducks…its exotic food and adventurous. Definately akan buat you different from others. Pasangan you pun sure, look at you differently.

5 ~ Seafood? Yes…this is my favourite too. Me and my loved ones memang suka especially, Seafood restaurant kat beach! Baru romantic…kalau pergi Phuket memang power lah restaurant seafood mereka, tapi kalau kat KL tu, can always take a long drive to MUARA…pelabuhan Kelang. Very good food there actually. You boleh pilih sendiri, udang, ketam, sotong!! BEST! Suasana tepi laut tu pun best, nyaman, angin bertiup menyapu muka…ahhh, teringat pada dia yang pernah I cintai…

WELL, that’s it! Tell me if your partner tak suka all this…kalau betul dia tak suka, makna nya dia tak interesting enough la. We must try a new thing in our lifes barulah hidup kita ini lebih bermakna dan menarik! Both of you akan rasa your relationship pun exciting. 

Orang kata, “Live a life” Bukan duduk buat benda sama je, rutin sama je…or makan samaaaa je.  Dont ask me why, boyfriend/girlfriend/suami/isteri berubah hati…

because THE ANSWER IS, they are BORED, mereka lemas dengan kehidupan anda yang tidak menarik dan membosankan. Thats why, better find others la yang lebih menghargai dan lebih interesting person…So, to avoid partner boring, this is one of the best way untuk memikat cinta si suami atau si isteri. Memikat kekasih anda, atau tunang anda tu….jangan ingat anda dah kahwin or dah bertunang and happy, thats it! he/she loves me forever…Nooooo! Always think of something interesting, unusual thing, exotic food untuk anda experience bersama! Barulah cinta kekal lama 😉

p/s : Ingin melihat tip-tip cinta seterusnya dari Brother Love Sila klik di sini

Ikhlas dari,
Razzi Rahman @ Brother Love
www.razzirahman.com



Apa komen anda? : [2] Comments


 Salam…puasa tak ni? hehe, mesti puasa kan. Baru best! So, orang kata bulan puasa ni kena banyak memberi, tapi… apakah pemberian istimewa untuk anda ni? Hehe kalau nak tahu…teruskan membaca! 😉

Sementara itu, Album bro Razzi dan Irfan Khairi (Razzi.Muzik) telah pun siap sepenuhnya. Ada sikit-sikit yang nak godek-godek, tweak here and there. So, insyaAllah selepas Hari Raya Aidil Fitri ni, dapat lah kami melancarkannya! :)

  • Di sini, I nak cerita sikit tentang lagu yang cukup bermakna buat I dan IK yang mana telah membawa kami berdua menjadi best friend forever! TRUE STORY tentang lagu REMBULAN KESIANGAN…best ni!

Kisahnya bermula pada awal-awal I mengenali bro Irfan Khairi dimana I telah join workshop Jutawan Internet 3 tahun yang lalu. As a speaker Jutawan Muda, IK telah membuka mata ramai orang, including me!. Irfan ni kelakar orangnya, itu yang kena dengan bro Razzi ni yang selalu suka berjenaka. Kami ni pun suka melawak dengan kutuk mengutuk gak la hahaha 😆

 

So, since then kami jadi kawan baik. IK telah banyak membantu Razzi dalam memberi tunjuk ajar bagaimana untuk menjadi seorang usahawan internet yang berjaya. Alhamdulillah…hingga ke hari ini, Razzi telah dapat menjual my simple product hingga ke seluruh dunia…

 

TAPI, ada sesuatu yang trigger kan our true friendship tau. IK pernah bertanya pada I,

  • “Razzi, mengapa dah tak menyanyi lagi?”

  • “…ramai orang kata kat i, menyanyi tu tak baik.” jawab Razzi pada IK.

  • “Ok, tapi…lagu-lagu nyanyian you dulu telah beri semangat kat I …hingga buat I rasa mahu berjaya!”

  • Razzi terpana seketika, … “biar betul mamat ni”

Irfan menyambung lagi,

“Especially, lagu Rembulan Kesiangan tu… cukup untuk buatkan I bangkit dari rasa rendah diri. Everytime I rasa susah, I akan dengar lagu Rembulan Kesiangan untuk I bayangkan I berjaya!”

 

bro Razzi terus terdiam dan tak terkata apa, seorang insan telah berjaya keluar dari kemelut yang menghimpit dirinya, dengan mendengar lagu nyanyian aku??…dan dia bangkit sehingga sangat berjaya dan menjadi Jutawan muda hari ini, wow!!

kata Irfan lagi,

“Sekiranya lagu nyanyian Razzi telah memberi semangat dan kesan positif dalam diri I atau diri sesiapa pun…takkan tak baik pula? Tak mungkin tak baik! mesti baik, mesti bagus!”

 

Betul sangatlah kata Ik tu kan, so dari saat itulah…dengan kata-kata Ik itulah Razzi kembali bersemangat untuk menyanyi semula. TAPI, menyanyi lagu-lagu yang bersemangat la kan…tak ada nak liuk-lentuk ni. Dan sepanjang perbualan kami, kami selalu berbincang tentang muzik. Kena pula, kami taste sama. Rockers tapi bersih sikit la…So, itulah akhirnya Irfan telah menyarankan untuk menubuhkan band Razzi.Muzik!

 

Jadi, di hari baik dan bulan baik ini, pemberian istimewa kami itu, adalah…true story kami tadi DAN pastinya lagu Rembulan kesiangan! YES, kami ingin memberi kepada anda SECARA PERCUMA!! haa..istimewa tau, khas untuk you. Kami juga telah membuat beberapa perubahan baru agar ia lebih lagi memberi semangat kepada anda.

 

“Harapan kami, muga-muga dengan lagu ini anda pula yang berjaya, siapa tahu? Atau mungkin sesiapa saja di luar sana yang bakal bangkit dan BERJAYA!” 😉

 

So, TERIMALAH dengan ikhlas dari kami, kumpulan Razzi.Muzik sebuah lagu Versi Penuh  : REMBULAN KESIANGAN – Download FREE di sini

 

Notes :

  1. Anda juga boleh lawati Razzi.Muzik official site untuk free download atau mendengar lagu-lagu lain.

  2. Segala feedback dan komen dari anda amat kami hargai. To post blog comment please click here

Ikhlas dari Razzi.Muzik,
www.razzimuzik.com



Apa komen anda? : [4] Comments


Koleksi 3 eBuku Razzi Rahman @ Brother Love

Semalam, di newsletter NotaCinta.com Bro Razzi dah annouce tentang my own 1st Program affiliates (Program mengiklan produk ebuku untuk dapat duit/komisen) So, bila lagi nak dapat duit dari Bro Razzi kan? Hehe…this is the time!

Alhamdulillah, 1st day sudah 100 orang lebih yang sign-up. Bagi yang belum, anda boleh klik di sini dan join sekarang, ianya PERCUMA!!

Bagi mereka yang belum tahu apa itu affiliate program, biar I cerita serba ringkas :-

Macam ni, apabila you join NotaCinta.com Affiliates, you akan dapat link untuk orang ramai KLIK… so, program ini membolehkan you mempromosikan “Koleksi 3 ebuku Cinta TERLARIS, karya Razzi Rahman @ Brother Love” kepada orang ramai dan sekiranya mereka klik link anda, dan membuat belian, anda akan menerima komisyen untuk setiap jualan. Untuk ketahu lebih lanjut sila klik di sini

Faham kan? Simple je… step dia :-

  1. Join dan signup free – Klik di sini
  2. Login ke akaun anda
  3. Pilih cara pengiklanan anda dan Copy CODE LINK ID anda
  4. Paste kan code itu di blog/laman web anda.
  5. Kalau tak ada blog/laman web/myspace/facebook or whatever…anda boleh promosikan melalui email anda sahaja 😉
  6. Teruskan mempromosi, apabila ada belian dari link id anda…Bro Razzi akan kumpulkan komisen itu dan bankin kan terus ke bank anda pada setiap 1 haribulan. SENANG KAN? :)

KEPADA YANG DAH SIGNUP – I ada beberapa point penting ~

Penting 1 ~ Testimonial sendiri – I tengok dalam todays list, nama-nama yang signup very familiar, which is really great! SEBAB,

  • Ramai yang sudah memiliki my Koleksi 3 ebuku tu. JADI, ianya lebih mudah untuk you all promotekan kerana…you tahu apa isi di dalam setiap ebuku itu, kan?.
  • CARA TERBAIK untuk you all promosi ebuku ni adalah dengan memberi testimonial sendiri bagaimana ebuku itu dapat membantu anda dan juga orang ramai.
  • You boleh tulis menerusi laman web anda atau blog. Blog tu kena personal dan open for public laaa…  😉

Penting 2 ~ MARKETING MATERIAL – Ada 6 jenis kesemuanya Banner, Text ads, Text link, Html ads, page peel dan lightbox. Test it dan pilih yang sesuai untuk anda. Nak guna semua pun boleh! 😆 tapi, yang selalu berkesan adalah : Banners dan Text link,

  • BUT…ada IKLAN STYLE terbaru, yang nampak cool…its PAGE PEEL. You all nampak tak kat penjuru atas sekali kat my blog ni…nampak tak my blog page tu bergerak cam nak terselak tu :) cuba pergi situ …you see? Cool kan? hehe…yes cantik punya, yang ni tak ganggu your page view, or even blog page…easy to put. “Copy dan paste kan code dia ke dalam html code, bawah pada <body>”

Penting 3 ~ Cara Promosi – i would suggest, buat semua secara berterusan. Sudah ramai yang berjaya mendapat side income dengan cara ini.

  • Maknanya, banner pun letak, page peel pun letak, text link pun sama. Semua ni ada kat every page ke?! :)
  • Then promote at your blog buatkan testimoni.
  • Then email pulak one to one kepada kenalan dan sejujur-jujurnya memberitahu tentang Koleksi 3 ebuku ini. Jangan lupa letakkan LINK ID didalam email anda dan suruh dia click it hehehe…kang nanti, rugi wo 😆

InsyaAllah… you all akan mula mendapat pendapatan dari usaha anda itu!

eBuku Cinta Razzi Rahman ini sememangnya sudah laris, murah, berkualiti dengan pakej beli 1 percuma 2, jadi ia cukup senang untuk anda mempromosikannya. Juga, masih berjuta-juta orang lagi out there yang masih mencari cinta! So, mulakan dengan…

SIGNUP HARI INI

p/s : sekiranya ada apa-apa persoalan, email it to my staff at Razzi Rahman Productions (RRP) -> info@notacinta.com

Ikhlas dari,
Razzi Rahman @ Brother Love
www.razzirahman.com



Apa komen anda? : Comments Off on Nak duit dari Bro Razzi? :)


Ada satu situasi yang ramai orang akan merasakan menghadapi situasi itu adalah amat mengerikan, atau mungkin juga memalukan sehingga membuatkan kita merasa takut untuk face it. Situasi itu adalah apabila,

Kita masih single, tidak berjaya dan bertembung dengan bekas kekasih yang bahagia bersama pasangannya dan berjaya di dalam hidupnya pula!

Huuu…ngeri jugak kan :) or lebih kepada segan? Atau malu? Merasa rendah diri? Atau mungkin juga tidak selesa? Well, Im not going to tell how to deal with this, kerana I pun have the same feelings jugak before. BUT, apa yang I boleh kongsi with all of you adalah…apa yang I buat!

I face the fear! I face it!…malu or not, I dont care! I go ahead and meet them. I hadapi dengan senyuman walau ianya amat berat untuk ditanggung!! 8)

For example : Last month, So happen terserempak with my ex and her new hubby. I just go and meet up with my ex girlfriend yang ternyata happy dengan husband dia, and tengah pregnant pulak tu. Yesss…I pergi approach them, kenalkan diri and I siap gosok-gosok lagi perut my ex yang dah memboyot tu hahaha, tergamam suami dia. Then I siap bercakap lagi kat perut dia, “Baby, nanti be good to your mom okay” :)

There you go! That’s me… I bukan jenis merintih sedih, lara, kecewa, berduka…just because bekas kekasih I happy. NOPE…I join their happiness lagi ada. Because, I believes, one fine day, setiap orang akan ada hari dia, hari kejayaan dia, hari yang pasti memberi sepenuh kebahagiaan kepadanya!

Take it this way, setiap kebahagiaan tidak semestinya kekal. Kita tidak tahu apa yang akan berlaku di masa hadapan. Perkahwinan boleh hancur dalam sekelip mata. Anak-anak bekas kekasih kita yang masih kecil itu contohnya, adakah dia akan tahu anak-anak mereka akan berjaya atau tidak? Mungkin, berjaya, tetapi mungkin terlibat dengan berbagai gejala yang tidak sihat? Mungkin juga akan gagal berkali-kali dalam cinta?

Yang penting,

“semasa kita bahagia ni kita jangan sombong dengan orang dan jangan suka menghina atau merendah-rendahkan kegagalan orang. Sebab kita tidak tahu bila pula masa kita akan jatuh…mungkin masa kita akan sampai untuk menempuh kegagalan.”

That’s why, semalam… I terserempak with my another ex girfriend, dan I tahu dia baru sahaja bercerai. Bila dia nampak I, dia cuba nak lari…hehe, I tarik dia…and ask her to be relax. Dia menggeletar dan menutup muka… Adoi :) hehe…relax, I takkan nak menghina dia, atau menjatuhkan martabatnya hanya kerana dia telah kecewakan I dulu then kahwin dengan orang lain and now divorced…dah lah tu, kena pukul lagi, siap naik mahkamah. Tu lah nasib dia…

BUT me…nope, I will not be happy dengan balasan yang dia dapat. Walau I sangat frust dulu-dulu, sangat marah dan geram tapi she used to be someone that I really love. She cares for me…cuma, to her at that time, ada lelaki yang lebih baik dari I, so okay. I understand. Tapi untuk berdendam, untuk berkata, “Nahhh, padan muka kau, dulu kau tinggalkan aku, kecewakan aku, sekarang suami kau pulak tinggalkan kau!”

NO! NO! …I pulak yang rasa sedih untuknya tau. Sedih kerana dia tidak menemui kebahagiaan yang dicarinya. Malah begitu malu sekali apabila bertemu dengan I, merah matanya bila I cakap, “It’s okay, I forgive you.” …orang yang pernah kita sayang, mestilah kita mahu dia bahagia, kan?! Takkan hanya kerana dia kecewakan kita maka kita benci dia sepanjang hidup? Dimana sayang kita dulu?

So, what I’m trying to say is…hadapinya dengan senyuman, hadapi kekalahan anda, hadapi kegagalan anda…dan face your fear! Kemudian anda akan mengatasinya sendiri dengan mudah.

  • Dan sesungguhnya, dari pengalaman I sendiri selama ini, “Jika kita merasa bahagia untuk orang lain, pastinya kebahagiaan juga mahu kita merasakannya!”
  • Begitulah juga jika kita asyik marah, geram dan berdendam serta mengharap dia merasa kecewa seperti kita, maka… “diri kita juga akan terus menjadi pemarah, gagal dan gagal lagi. Malah kekecewaan jugalah yang akan mendekati kita….” 😉

Lawati http://www.notacinta.com untuk mendapatkan berbagai-bagai tip motivasi cinta dari :

Razzi Rahman @ Brother Love
www.razzirahman.com



Apa komen anda? : [16] Comments


Begitulah tajuk berita Harian Metro 5 ogos 09, tulisan Mohd Jamilul Anbia. Terpesona pulak Bro Razzi membaca berita ini. Bagaimana wanita-wanita tempatan kita begitu ramai tertipu, terjerat dan terperangkap dengan ‘orang luar’

“Hanya hadiah ini dapatku berikan…sebentuk cincin tanda perkahwinan, rantai leher emas untuk mu dan jambangan bunga mawar di samping wang tunai 10,000 pound sterling (Rm60,000) buat kekasih hatiku yang satu”

Begitulah antara ungkapan manis di dalam paper ni, akan mat-mat siber konon asal dari luar negara ini. Seperti yang kata-kata manis diatas, ianya bermula dari chatting. Beribu laman web chatting nowadays. Dan setelah sekian lama mengayat, wanita-wanita ini terus terpedaya dan terpikat dengan mereka, apatah lagi mereka berbangsa asing, gambar yang diberi pun kemain handsome lagi, padahal gambar entah sapa-sapa.

Ramai jugalah yang I jumpa jenis wanita-wanita sebegini yang bila dengar nama Razzi, Syukri, Mohd Azman, Zul, huhhh!…tak layan punya, mereka hanya melayan yang nickname dia sounded hebat gitu…dan kemain grand lagi la kan.

Contohnya, Brat Pitt pun ada, Tommy, Johnny, Shaun, Steve …walhal nama sebenarnya?

  • Ah Bah Yoh mee – asal – Nigeria
  • Chan  doo – asal – Kenya, Tanzania
  • Mah Dohn Goh – asal – Uganda
  • Nia chan leong – asal – Tanah besar Cina

Setelah setiap malam berchatting, bercinta di alam siber…wanita-wanita ini siap berbangga lagi. Kononnya boyfriend dia orang ni ‘Mat Salih’ dan kaya raya…lepas tu siap tunjuk kat keluarga dan kawan-kawan rupa boyfriend dia yang tidak pernah berjumpa tu…konon-kononnya mengajak kahwin…dan dia pula bakal menerima berbagai-bagai pemberian mewah untuk persediaan perkahwinan.

As usual, penipuan cinta palsu ni akan dimulakan dengan memberi BAYANGAN harta, wang ringgit yang BANYAK bakal diterima oleh wanita yang ditipu itu. Kemudian apabila wanita itu begitu percaya, MALASAH timbul pada last minute konon-konon 2 contoh :-

  • Barangan mewah beratus ribu nilainya yang dihantar tersangkut di kastam, jadi wanita itu kena tolong bayarkan dulu charge kastam.
  • 10 kotak wang asing berjumpah 10 juta usd terpaksa di bank in kan dulu ke dalam akaun wanita itu. Tetapi, untuk menukarkan ke wang ringgit Malaysia, wanita itu kena masukkan dulu wang ringgit 10 ribu.

Persoalannya :

Macamana laaa wanita-wanita tempatan ini, punya cepat percaya? …terpedaya dengan penipuan yang jelas mengarut, kemudian mereka menjadi bongok dan bodoh serta rela mengeluarkan duit, beribu-ribu ringgit untuk membantu lelaki yang langsung tidak dikenalinya? Kemudian berkali-kali mengulangi pembayaran itu dan ini hanya kerana ingin berkahwin dengan lelaki mat salih, atau lelaki asing, all in all because dijanjikan dengan harta dan wang ringgit??…

Kita ni, biarlah hidup dalam realiti sikit, jangan berkhayal menjadi Puteri Raja dan berkahwin dengan lelaki luar negara, jangan pula bermimpi di siang hari mengharap berkahwin dengan orang kaya…orang berharta…lelaki dari keluarga orang berada je dik…

For your info :

Dari pengalaman kawan-kawan I, kata  mereka, kulit Mat salih BUSUK! Kalau dia orang tak mandi…habislah dari jauh pun dah berbau. Kalau yang pernah bercinta dengan Cina pula, kulit mereka juga berbau dan kasar. Mungkin hasil dari pemakanan khinzir….

So, kalau macam ni, jauh lebih baik bangsa kita lah, kan. …TAPI kalau nak cakap pasal kehidupan, percintaan…it’s almost the same. Lebih kurang sama saja…tak ada lebih dia. Sama je. Mat salih punya jeles …SAMA! romantik…SAMA, Curang…pun SAMA! I know, because my ex British girl, Cindy nama dia… sekejap je la bercinta dengan I 😛

Apa pendapat anda jika I kata :

Ada lebih baik bersama dengan lelaki atau wanita yang tidak kaya TETAPI, mempunyai ilmu, punya semangat jitu untuk berjaya dan pendirian yang tetap dalam menghadapi masa depan. Then lagi best, sama-sama berusaha ke arah kejayaan, bersama-sama berjaya, bersama-sama menjadi kaya, as a couple ITU LEBIH BERMAKNA!

Please lah beb, untuk berjaya dan menjadi kaya…TIADA jalan singkat! It’s HARD WORK! Usaha dan terus berusaha. InsyaAllah, Tuhan akan restu pekerjaan kita dan mengekalkan hubungan cinta yang terjalin.

Lawati http://www.notacinta.com untuk mendapatkan berbagai-bagai tip motivasi cinta dari :

Razzi Rahman @ Brother Love
www.razzirahman.com



Apa komen anda? : [5] Comments