May 2010


Bro Razzi mulakan artikel kali ini dengan satu seruan… “Miliki cinta mu!”

You all nak sahut tak seruan ni atau keberatan? Mungkin susah is it? hey… I’m here to help you, kan?. Buat apa Bertahun-tahun Bro Razzi jadi Brother Love for you? dari 2007 lagi now dah 2010 dan beratus-ratus artikel dah I tulis. Antaranya, “Cinta semudah yes or no” – “Nikah is easy” –  “Cinta rejected” – “Apabila dikecewakan” – “Kisah-kisah cinta Razzi” …dan banyak lagi!

Itu semua bukan tulis saja-saja tau, its something special from me to help you all. Jadi, please sahut seruan itu! BERTINDAK SEKARANG, MAKE YOUR MOVES! “MILIKI CINTA MU HARI INI!”

  • Adakah dengan duduk dan menanti sebuah cinta hadir, maka you all boleh memiliki cinta itu?
  • Adakah dengan menanti mana-mana lelaki dalam facebook untuk mengayat anda, atau menghantar private message atau pun chit chat dengan anda maka he’s the one?
  • Atau mungkin dengan melayan yahoo messengger anda akan menemui lelaki idaman? Temui jodoh anda?

Tahukah anda sewaktu anda asyik menjawab komen di facebook, duduk berchatting di ym… Setiap detik itulah pasangan baru dinikahkah!

Pada tahun 2005, Pejabat agama Islam Selangor mencatatkan sebanyak lebih kurang 15ribu pasangan berkahwin sepanjang bulan May. Ini memberi makna, sebanyak lebih 480 pasangan berkahwin pada setiap hari!!…jika dikira mengikut jam, lebih kurang 40 pasangan berkahwin per hour! 2010? Mesti lebih ramai…

Adakah anda tergolong dalam statistik itu? Atau anda hanya tergolong di dalam statistik mereka yang hanya…Memandang peluang terlepas begitu saja? Menanti dan terus menanti bagai tiada penghujungnya? Atau anda adalah wanita yang hanya membiarkan nasib menentukan segala?

Tuhan sentiasa berpesan, apa yang kamu mahu tidak akan datang bergolek…ianya harus diusahakan! Apakah usaha anda selama ini? Apakah yang anda lakukan untuk memiliki sebuah cinta sejati? Seorang suami?…APA?!

Atau anda hanya asyik menyalahkan orang lain? Menyalahkan kekasih atau lelaki yg tidak bertindak? Menyalahkan dia tu dan dia ni? Itukah usaha anda?

Dari hari ini, kaum hawa…dengarlah…

“BANGUN DARI TIDUR MU! BERUSAHA UNTUK KEBAHAGIAAN MU…BERTINDAK! BANGKIT DAN KELUAR DARI KEMELUT ITU!”

Siapa yang menghalang anda dari mengecapi bahagia…hancurkan halangan itu! Sesiapa saja menyekat anda, membentengkan anda dan melengah-lengahkan anda dari berkahwin atau memiliki lelaki impian anda….langgar benteng itu! Bersama-sama kita mengubah nasib hidup kita hari ini!! COME ON!

Jika ada lelaki yang kecewakan kita, – tinggalkan! Lupakan dia! Jika ada lelaki yang menangguh-nangguh masa hingga memakan usia anda – tinggalkan dia. Mulakan hidup baru…masih ramai lelaki yang menghormati wanita di luar sana. PERCAYA PADA TUHAN YANG MEMBAWA JODOH, AJAL DAN MAUT! INSYAALLAH ANDA AKAN DAPAT KECAPI KEBAHAGIAAN ITU!

“MILIKI CINTA MU HARI INI!” i’m here to help you with a good start, like in this video. Click image below!

Razzi Rahman @ Brother love

Salam Hormat
Razzi Rahman @ Brother Love
www.razzirahman.com



Apa komen anda? : [6] Comments


Buku Nota Cinta Razzi Rahman

PREVIEW : Buku 101 Nota Mencari Cinta – Untuk Wanita

This week, bro Razzi akan devoted myself to women!

Hahaha…bukan menyembah atau berlutut pada wanita ya, tetapi sebaliknya… memberi segala-gala pengetahuan pada wanita,  membantu wanita mengenal dan memahami tentang lelaki dan cinta. Okay?! 😉

So, guys… this is all for women, you all tak boleh baca! Ngaaaa… ngintai pun tak boleh! 😀

Nota Cinta 26 – Si Tongkat Ali

Satu lagi perkara penting dalam mengenal kaum lelaki ialah, lelaki yang sentiasa menjaga kesihatan tubuh badannya. Dalam erti kata lain, bro Razzi gelarkan lelaki Si Tongkat Ali!

You all ni kalau dengar Tongkat Ali je terus relate to seks je la kut, kan?, ‘barang kuatlah, besarlah, baik punyalah!’ hehe :) …bukan itu saja ya. I gelarkan lelaki Si Tongkat Ali adalah kerana lelaki jenis ini mengamalkan gaya hidup yang sihat.

Dia bukan saja mengamalkan ubat-ubatan herba, minuman akar-akar kayu, especially Tongkat Ali, malah dia juga bersukan dan bersenam untuk memiliki tubuh yang sihat dan tenaga yang kuat. Apabila badan sihat, tenaga kuat…’semua’ pun sihat dan kuatlah hehe :))Buku Nota Cinta Razzi Rahman

Tip Brother Love : Kenali lelaki Si Tongkat Ali, untuk anda turut sama mengamalkan gaya hidup sihat, kuat serta bertenaga.

“Haaa…wanita pun kalau nak awet muda kena lah amalkan  ubat-ubatan herba, minuman akar-akar kayu…”

Contoh amalan paling baik dan popular, Kopi Radix Hpa yang mengandungi kafein paling rendah sekali dalam semua kopi di pasaran. Satu minuman yang disinergikan bersama 7 jenis herba untuk memberi sepenuh kesegaran, mencegah dan merawat pelbagai penyakit. Malah ia juga membuatkan lelaki dan wanita merasa sentiasa bertenaga dan cergas.

Kejap lagi terus pergi cari kat kedai ya hehe :) Now, sekiranya anda melihat lelaki yang mementingkan kesihatan dan kesegaran badan ATAU lelaki yang suka menjaga cara pemakanan yang seimbang dengan mengamalkan Tongkat Ali atau herba-herba yang lain, maka dia adalah lelaki yang anda harus pertimbangkan!

“This is no jokes, and it’s very important!”

Kenali lelaki yang begitu menjaga kesihatan… Ini kerana, memiliki lelaki sihat luar dan dalam, menjaminkan kebahagiaan rumahtangga. InsyaAllah, zuriat yang lahir nanti sempurna dan baik serta sihat walaafiat.

Buku Nota Cinta Razzi RahmanJauhi lelaki yang tidak sihat atau mengamalkan gejala tidak sihat seperti lelaki yang suka mengambil berbagai-bagai jenis dadah, atau pemabuk. Lelaki jenis ini pasti tidak akan memberi kebahagiaan kepada anda dan kemungkinan anak yang dilahirkan nanti akan cacat. Nanguzubillah…

Ingin mengetahui lebih lanjut tentang lelaki? Ingin miliki berbagai-bagai cara memikat lelaki dengan mudah? Buku 101 Nota Mencari Cinta ini adalah rujukan utama anda, buku yang wajib anda miliki! klik di sini

p/s : Miliki 7 lagu Terbaru dari Razzi Rahman hari ini dengan PERCUMA!!… klik di sini sekarang! 

Salam Hormat
Razzi Rahman @ Brother Love
www.razzirahman.com



Apa komen anda? : [3] Comments


I was driving from KL to Kb masa mula-mula sekali I terfikir untuk serius menulis. It was about 5 years ago. Actually, I ni memang minat menulis dari kecil lagi. Dulu-dulu I suka menulis surat-surat cinta. Berhelai-helai lah surat cinta yang I hantar kat girls yang I minat hahaha 😀

Tapi yang geramnya, girls ni hanya terus menerus minta I tulis surat cinta pada mereka, tapi mereka balas hanya sehelai saja or just a note saying, “Razzi please tulis lagi, kita suka baca surat awak!”

Adoi… you girls pun macam ni gak ke? hahaha 😆 – Kita ingat dapat la balasan yang best-best buat kita terbuai dek kata-kata cinta, tengok-tengok kena menulis lagi kat those girls, nasib baik I suka menulis. So continue je la menulis.

  • Best part…bukan bunga-bunga sangat pun I tulis, bukan bermadah or berpuisi, tetapi seperti sekarang ni lah the way I menulis, straight up from my heart…

Dan selalunya komen yang I dapat, “Bila baca tulisan Razzi, seolah-olah sedang berbual-bual, berdepan dengan tuan empunya diri la!” hehe betul ke? Itu ke yang you all rasa? Maybe itu yang buat I berbeza sikit kut?

Anyway, zaman persekolahan berlalu…I tinggalkan bidang penulisan. Namun, I always love reading and writing actually hinggalah akhir tahun 2006 I siapkan The first book that I wrote. And it was a novel of 300 muka surat. Yup! Tapi hingga sekarang tak publish pun. Sebaliknya…pada tahun 2008 I publish Kamus Cinta – another 318 muka surat hehehe 😉

  • Alhamdulillah…buku Kamus Cinta telah membantu ramai pasangan dan individu. Ada yang dapat memiliki kekasih, ada ke jinjang pelamin. Jika tidak dapat partner sekali pun, at least mereka lebih tabah dan tampil dengan lebih yakin!

So, since Kamus Cinta berjaya, I ingat…it’s time for me to publish my novel la kan. Novel misteri cinta dan pembunuhan. BUT, Honestly, hati I cukup berat mengatakan yang I perlu continue membantu mereka mengenal kisah dan pengalaman cinta yang pernah I lalui dulu.

Sememangnya terlalu banyak pengalaman yang I lalui dan banyak juga kekecewaan. In fact Bro Razzi juga tidak terlepas dari melakukan kesilapan dan mengecewakan orang. I do regret it…

So, inilah sebab paling utama I kembali menulis again tentang cinta. I mahu berkongsi my experience dan memberi pendapat serta info-info yang pasti membantu! I mahu sangat all of us TIDAK KECEWA LAGI.

Kerana Realitinya…
Saban hari menulis, beratus-ratus artikel sudah diterbitkan di blog Tip Brother Love…semenjak 3 tahun yang lepas lebih kurang. Tetap masih ramai lagi yang terkecewa dan melakukan kesilapan yang berulang kali. Seperti juga dengan kawan-kawan terdekat saya juga sebelum ini.

So, pastinya I merasa cukup sedih for them apabila mereka dikecewakan. Bayangkan, I tahu kalau ubah cara tu mungkin boleh bahagia. I tahu kalau cepat bertindak mungkin dapat mengelakkan diri dari terkecewa. I tahu jika melakukan apa yang I tahu…sure you akan berjaya. Tetapi… pengalaman yang seperti satu Ilmu Cinta yang I ada ini tidak dapat disalurkan, Frust beb!

Sebab itulah selepas kejayaan Kamus Cinta, I tak publish juga my novel tu…sebab I mahu fokuskan kepada you girls first, untuk TIDAK dikecewakan lagi! That’s why lah I tulis buku terbaru ini, 101 nota Mencari Cinta – Yang lebih fokus kepada kaum wanita. (Untuk lelaki – Soon!)

Buku Nota Cinta Razzi Rahman

Sebuah buku yang bukan semata-mata mencari cinta, sebaliknya mengenali soal percintaan. Buku ini juga boleh memberi semangat pada wanita dan membuatkan you girls lebih tabah menghadapi kehidupan seharian dan kemudian bijak mengenal dan memikat lelaki idaman dengan lebih mudah sebagaimana yang lelaki mahu!

In fact, kalau lelaki mahu girlfriend dia give him the greatest time of his life, this is the book untuk lelaki hadiahkan pada kekasihnya. Minta girlfriend dia follow semua hahaha! So, this is it! This is the book yang sekian lama kita tunggu-tunggu. It’s here!

Hampir kesemua persoalan cinta yang wanita cari-cari selama ini, ada di dalam buku ini. Diantaranya :-

  • Bagaimana memikat lelaki idaman anda
  • Bagaimana mengenal lelaki baik yang jahat dan penipu
  • Bagaimana mengundang cinta hadir dalam diri anda
  • Bagaimana menjadi wanita yang paling menarik
  • Berbagai JANGAN, Do’s and Don’t
  • Bagaimana nak bercakap dengan lelaki pun I ajar you all hahaha…
  • All secrets, the tips and tricks to get man, are all inside this 101 nota Mencari Cinta – Untuk wanita!

“SO, Semuga kita semua berjaya dalam cinta dan tidak kecewa lagi okey, AMIN!”

p/s : klik di sini untuk melihat buku terbaru -> http://www.razzirahman.com/buku

Salam Hormat
Razzi Rahman @ Brother Love
www.razzirahman.com



Apa komen anda? : [16] Comments


Click LIKE button dan  join memberi komen dan pendapat anda dalam berbagai-bagai diskusi short topic cinta di Brother Love page at Facebook. Get your answers with Brother Love honest opinion, today!

Salam Hormat
Razzi Rahman @ Brother Love
www.razzirahman.com



Apa komen anda? : Comments Off on “LIKE” Brother Love page?!