January 2013


Berakhirnya cinta

Apabila bercakap tentang rasa cinta, kita bolehlah kaitkan dengan kehilangan rasa itu yang dalam tiba-tiba… Sejujurnya Razzi katakan situasi sebegini selalu juga Razzi hadapi.

Kita punyalah suka kat orang tu, tetapi kita dapat rasakan kelainan. Macam ada yang tak kena… suasana selesa sudah menjadi amat kurang selesa sekali. Kemesraan masih ada, tetapi mesranya lain dan berbeza benar. Pernahkah anda rasa??

Tiba-tiba, segala-gala jadi macam FORMAL giler… macam kat office kerajaan pulak dah! Cakapnya pun berbeza, penggunaan ayat-ayatnya juga berbeza. Perkataan yang dipilh juga terasa amat jauh dari mesra sebagai kekasih, tetapi masih dijaga agar tidak ada perbalahan atau takut mungkin bertikam lidah pula barangkali kan…

Tetapi, bagi Razzi saat inilah yang amat menyakitkan dan menyedihkan saat apabila orang sudah tidak sukakan kita lagi…pedih di hulu hati orang kata… terasa perit tak terkata. Nak marah… dia tak buat salah apa. Sms Cinta masih ada…tetapi bunga-bunga cinta tu seolah-olah KERING! – Bila tanya, jawabnya tak ada apa-apa… namun kita boleh rasa sangat… rasa sangat-sangat, saat cinta yang bersemi dulu, sudah tiada lagi…

Masa ni lah rasa macam nak bakar je rumah dia kan hahaha 😀 … rasa nak terajang ke apa-apa sajalah … geram membengkak di dalam yang nak dikeluarkan tak dapat! KERANA? (more…)



Apa komen anda? : [37] Comments


It’s time for you MAN! Yeah…YOU! Hehe…kali ini, “WANITA tidak dibenarkan membaca artikel ini, please!” …haaa, baca jugak lah tu hahaha 😀

SO, I’m going to start with this… “TIADA WANITA YANG TIDAK DEGIL!” hehehe… marah girls kan. Well, most of them memang degil. Samada terlalu atau little bit. That’s all. So, at this part, lelaki kena fahami yang kebanyakkan wanita, DEGIL dengan pendapat dan cara pemikiran mereka sendiri.

Lihat sajalah apabila mereka memberi jawapan dan komen.

  • “Susah nak faham lelaki”
  • “Lelaki memang memeningkan kepala”
  • “Apa lagi yang lelaki mahu?, pelik lah!”

Semua soalan-soalan ini adalah kerana yang sebenarnya, mereka hanya mahu memahami lelaki mengikut apa yang dia mahu. BUKAN mengikut cara lelaki itu. Sebab itu wanita susah nak faham lelaki. Cuba wanita ikut je cara lelaki berfikir, ikut saja apa yang lelaki mahu, pastinya wanita dengan mudah memahami lelaki itu.

TAPI, kita sebagai lelaki, ketua rumah, nakhoda kepada kapal, pemimpin… Kita kena lah bijak menangani masalah ini, lelaki seharusnya menggunakan kelemahan wanita ini untuk membuatkan mereka lebih selesa dengan  you all dan tidak memberi harapan sedari awal sehingga anda terpaksa mengecewakan mereka di kemudian hari.

Okay, these questions adalah untuk lelaki yang hanya mahu mencari wanita untuk SERIOUS RELATIONSHIP sahaja…bukan yang hanya nak mengorat or playing a fool. Ready?

Soalan-soalannya:- (more…)



Apa komen anda? : [7] Comments