August 2014


lovefist

Apabila kita bercakap tentang keyakinan di dalam perhubungan mungkin tidak ramai yang betul-betul yakin dengan perhungan mereka. Atau mereka ingat mereka yakin walhal masih banyak perkara yang agak samar-samar tentang masa depan anda berdua.

Di sini Bro Razzi senaraikan 10 tip keyakinan yang ada di dalam sesebuah perhubungan yang selalunya akan berakhirnya dengan sukses. Ini adalah kerana kedua-duanya telah menyumbangkan keyakinan, lalu pasangan merasa amat-amat yakin… very sure that she/he is THE ONE! – JIKA ini tidak ada, mungkin itulah sebab-sebab anda tidak merasa yakin dengan perhubungan anda.

10 tip keyakinan cinta :- (more…)



Apa komen anda? : No Comments


seperated
Pernah merasa, suami tercinta berada di depan mata tetapi seperti tidak ada? Dia yang tersayang berdepan dengan kita tetapi seolah-olah entah kemana lamunannya? Apa yang kita kata, bagai berkata-kata seorang sahaja! Sudahlah terlalu lama tiada mesra, tiada lagi kata-kata cinta, semangat berkasih sayang yang menenangkan jiwa pun tah lenyap kemana…

Sebagai manusia biasa, lemah dan tidak sempurna, pastinya kita akan mengharapkan penghargaan dan kemesraan dari insan tercinta, dari kekasih, dari suami or  dari seorang isteri! Dan selain cinta, kasih dan sayang, KEMESRAAN ITU pastinya adalah satu kemestian. Jika tidak ada lagi mesra-mesra, apakah itu boleh dikatakan satu perhubungan yang membahagiakan?

Bukan mahu segunung emas dan selautan permata pun. Bukan mahu bagai belangkas berkepit siang dan malam, bukan mahu bercinta berasmaradana sepanjang zaman… tetapi sekadar secubit mesra, secalit cinta, pun sudah memadai sebenarnya… …TETAPI, yang peliknya, KEMANA PERGINYA KEMESRAAN CINTA YANG DARI AWAL-AWAL DULU TERSEMAI CANTIK? (more…)



Apa komen anda? : 1 Comment


takut

Pernah tengok kucing takut? Funny sangat, kemudian bila terkejut habis berdiri bulu haha 😀 Well GIRLS… Lelaki macam kucing tu lah! – Memang lelaki amat suka apabila tahu ada wanita minat dan sukakan dia. Even kalau dia dah berpunya, engaged or even married sekalipun, hatinya akan melonjak gembira…suka giler!

Akan tetapi, jauh di sudut hati sesetengah lelaki, mereka amatlah malu & TAKUT untuk merapati atau memikat wanita walaupun dia dah tahu the girl suka kat dia hahaha adoi… NAMUN, satu masalah di kalangan wanita pula, dari dulu hinggalah ke hari ini… rasa MALU & takut juga untuk memulakan dulu. Selalu sangat kita dengar wanita berkata,

  • “Takkan wanita mulakan dulu, takkan perigi mencari timba… Mestilah lelaki yang mulakan… mesti lelaki yang pikat wanita!”

YES! It’s true, baru gentle la kan hehe… lelaki yang mesti mulakan dulu, lelaki yang patut memikat wanita. TETAPI… how laaaa nak pikat girl tu kalau lelaki diselubungi perasaan takut? Takut ditolak mentah-mentah, takut dimalukan, takut tak dilayan dan sebagainya. KERANA…Jawapan kepada soalan di tajuk topik kita kali ini adalah…

“WANITA memang takut dan malu untuk memikat lelaki, tetapi LELAKI LAGI TAKUT!

Mungkin tak semua, tetapi segolongan besarnya lelaki memang TAKUT untuk memikat wanita hhuuuuuuu….seram wooo, tambah-tambah girl yang kita syok pulak, cun melecun lagi eeeeeee… Bro Razzi sendiri pun takut, malu, segan, macam-macam ahhhh yang dirasa, oops! 😳

Lelaki ni kebanyakannya, nampak saja berani, kadang-kadang tu nampak macam hebat je memikat wanita. Hakikatnya… tidak semua lelaki pandai, atau bijak memikat. Yang nampak ramai je awek tu sebab dia memang dah hensem, tampan, kaya dan awek memang dah minat, mudahlaa… berkedudukan pulak!

  • Tapi bagi lelaki yang biasa-biasa saja ni, jawabnya macam riak wajah kucing dalam gambar tu laa… hahaha 😛 – sesungguhnya mereka terpaksa menghadapi kesukaran menawan hati wanita. Melainkan wanita itu sendiri mahu memberi respon yang baik atau dalam kata lain MEMBUKA JALAN kepada lelaki untuk memikat mereka! SO…Itulah tugas wanita jika mahu memiliki lelaki idaman!

Jika anda minat pada seseorang lelaki, tetapi tidak berani memulakan dulu untuk memikat lelaki…you girls kena bijak meghilangkan perasaan takut lelaki itu! Kena buka jalan, ciptakan peluang kepada lelaki memikat you all, hanya dengan cara itu, lelaki akan punya keberanian untuk mulai memikat anda dulu, contohnya :-

  • 1 ~ Jika nampak lelaki yang berkenan, anda terus saja memberi senyuman yang melebar dari telinga kanan hingga telinga kiri wakaka… Haaa, jangan nak control-control ayu, senyum seolah-olah anda sangat gembira dan menegur dengan mengangkat kening sedikit. Seperti hati anda berkata, “Salam perkenalan”
  • 2 ~ Apabila bertentang dan berhadapan atau berselisih pula, pandang tepat ke matanya, beri renungan yang tajam tapi mesra, jangan pulak macam nak telan… mentang-mentanglah macho habis mamat tu hahaha….relek ler. And then, mengangguk seolah-olah anda memberi jawapan, “Yes! Come and pikat me!” kikiki :)
  • 3 ~ Bertanya arah jalan, atau meminta tunjukkan sesuatu tempat always works! Ianya pasti memberi keselesaan kepada lelaki untuk berkenalan dengan anda. Tanya waktu di jam pun cantik gak…lelaki sure mudah membantu. Tapi, dalam duk menanya tu kan, mamat ni terperasan jam di tangan anda, “Aik??!” …huhu malu la plak. Tak pa, cakap je jam rosak…or better yet, cakap je…I sengaja tanya you sebab nak ngorat you la ni 😉
  • 4 ~ Anda mudah ketawa? Kalau susah ketawa, buat-buatkan mudah ketawa over simple stories atau over stupid jokes! Sometimes, anda akan mula terdengar lelaki buat jokes, atau lawak aksi bodoh, probably kerana hendak menarik perhatian anda. Well… ketawalah seolah-olah ianya funny sangat. Sure dia akan mulai berani memikat anda. Tapi jangan over beb…takut dia kata, “Apahal minah ni? Giler ke?” hahaha :p
  • 5 ~ Melambai tangan kepada lelaki yang anda ingin dia memikat anda. Hahaha…sure lelaki tu akan confused sekejap dan wondering kat siapa pulak anda lambai tangan ni kan. Then… surely jika dia suka, dia akan hampiri anda… well, cakap je “I’m sorry tadi I lambai tangan ingatkan you ni my friend… tersalah orang pulak, but it’s okay… My names Cinta… what’s yours?” – Di jamin anda akan menjadi closed dengan lelaki itu. Hihihi…
  • 6 ~ Di dalam pejabat, lagi mudah… just secara santai-santai tanya je lelaki yang anda suka tu tentang preference dia, citarasa dia, love life dia jika ada, family dia, but not his past relationship laaa. So, selalunya…slowly dia akan ceritakan semua about himself. Fokus dengan apa yang diceritakan, very soon lelaki itu akan merasa selesa berbual dengan anda.
  • 7 ~ Penampilan yang too sexy, akan membawa lelaki yang too daring pulak. Pastinya akan membuatkan lelaki yang mahu mencari isteri…takut mendekati anda. So, pakaian kenalah sopan sikit kan… terbungkah sana-sini, lelaki yang nak ‘makan’ you all je la yang muncul.
  • 8 ~ Di dalam party, keramaian, kenduri…avoid dari duduk ramai-ramai dengan kawan-kawan. Ini akan membuatkan lelaki takut untuk mendekati anda. Always duduk hujung-hujung ruang tamu, or kat corner mana-mana, relax dan chill sorang-sorang… Senyum-senyum dan main mata, lelaki akan lebih berani to say Hi to you that way. Nak lagi mudah? Duk kat tengah-tengah dewan, menyanyi lagu cari jodoh wali band “Pengumuman! pengumuman! …tolong carikan aku siapa yang mahu, aku tak laku-laku!” Gerenti tak laku sampai bila-bila wakakaka!!!…

Saja Bro Razzi buat lawak kali ni kan hihihi…. kasi you all happy-happy sikit asyik serius je kan, BUT, wanita? Adakah anda masih malu dan takut setelah mengetahui yang lelaki lebih takut dari anda? 😉

just MAKE YOUR MOVES!give the way, create opportunities… itu yang paling penting! Barulah lelaki berani masuk dekat. Barulah lelaki tidak segan untuk menegur dan berbual dengan anda. Buatkan lelaki merasa anda adalah wanita yang tidak susah untuk berkenalan…

Honestly speaking, ramai girls ingat mereka mudah didekati, they thought they are friendly enough…sosial, so lelaki mudah mesra, padahal cara wanita-wanita ini lebih kepada sombong dan kasar dari mesra… Malah kerana terlampau sosial, habis lelaki dilayan. Inilah yang mengundang ramai lelaki yang hanya feel to have fun dengan mereka saja dan tidak mahu serius! Lelaki yang mahu serius…pasti TAKUT kan cabaran yang menanti…malah menganggap wanita sosial tidak ada yang serius!

Now, why you girls still single dan masih tidak ada lelaki yang datang memikat you? In my humble opinion, it is because Your effort is not enough, usaha you untuk membuka jalan itu maybe tak ada langsung OR belum cukup luas! Why kekasih you, tunang you or even husband you kehambaran pula?… it’s because you tidak create the opportunities for him!

Ciptakan ruang dan peluang untuk mereka berani membuka hati dan perasaan mereka untuk bercinta dengan anda… walaupun sesudah lama berkahwin, apatah lagi jika belum! 😉 …Good luck!

~ Untuk mendapatkan tip & cara memikat pasangan lelaki anda dengan lebih romantik lagi, penuh intimasi dan seksi, dapatkan ebuku 101 cara “how to keep your man” , sila klik di sini! Brother Love menjawab segala masalah cinta anda di dalam ebuku ini!

Luv,
Razzi Rahman @ Brother Love
www.razzirahman.com

Share this article at your facebook…



Apa komen anda? : [56] Comments


cj22ih2e

Soalan maut ni kan haha… well sebenarnya, ada makna di sebalik tu… sebab Bro Razzi selalu sangatlah bertemu dan mempunyai client wanita yang selalu tidak percaya pada cinta lagi setelah berkali-kali terpedaya dengan lelaki. (Lelaki terpedaya dengan wanita pun ada)

Well, kita semua pun boleh lihat dalam komen-komen di facebook selalu je ada kan yang cepat-cepat menyalahkan orang dan mengatakan SEMUA lelaki tak boleh dipercayai. Awal-awal kemain lagi berjanji macam-macam, lepas dah dapat kita, dia belah gitu je. Call tak berjawab, mesej tak berbalas! Ada awek baru la tu eee….

Lelaki pula ada je cepat-cepat kata SEMUA wanita pun tak boleh dipercayai jugak! Masa kita okay, bercinta dengan kita bila kita down, datang pulak lelaki lain yang lebih berada, mulailah berbagai-bagai benda yang tak puas hati. Dulu makan kat gerai boleh sekarang dah tak boleh. Dulu dating naik bas, sekarang rimas!

At the end, SEMUA wanita / SEMUA lelaki tak boleh dipercayai… HABIS? Macamana nak buat tu, siapa nak kahwin dengan siapa sekarang?

BUT the fact is, let me ask again,

“SAMPAI KE 100 ORANG YOU ALL BERCINTA?” – Usah kata seratus la kan, puluhan orang sudahlah. Tell me,

  • “Dah berapa puluh orang you pernah bercinta dan dia curang atau mengecewakan you?” (more…)


Apa komen anda? : 1 Comment


Sad-Girl-in-Love-e1330939593612

Pernahkah anda merasa seperti tidak logik penolakan cintanya? Alasan yang diberi membuatkan anda masih boleh question itu dan ini. Semakin anda tanya, semakin berbelit jawapannya malah semakin tak logik!

Besar kemungkinan ada sesuatu di sebalik alasan itu. Apa agak-agak? Tak apa, nanti kita jawab di hujung artikel ini. Tapi for now, apa kata kita tengok balik alasan-alasan yang biasa digunakan untuk anda berdua berpisah atau membuat keputusan untuk putus, walaupun anda berdua sebenarnya, ‘MASIH CINTA’ …masih cinta? Betul ke? (more…)



Apa komen anda? : [5] Comments