September 2014


belon

Melepaskan sebuah cinta yang begitu bermakna sekali adalah sesuatu yang amat sukar dilakukan. Bro Razzi sangat respect tabik kiri kananlah kalau ada yang boleh buat kerana ia sesungguhnya bukan kerja senang! NAMUN, ianya boleh dilakukan, JIKA kita mahu hidup kita jadi lebih teratur dan bahagia di kemudian hari kelak. Kerana, bila kita tengah jiwang dalam cinta ni, bila terlepas atau putus cinta, macam zombie lah kita ya… hidup tanpa jiwa, sakit wo!

Memanglah melepaskan cinta untuk dia dicintai dan disayangi oleh orang lain yang lebih layak itu, satu perbuatan mulia…

PLUS, kita sanggup dan rela berkorban, biarlah kita yang kehancuran asalkan dia bahagia. The fact is, bila cakap kita biarkan dia bercinta dengan orang lain pun dah terasa senak di dada, bagai tertusuk pisau kat jantung kita ni kan… adoi! SAKIT!

Tapi itulah namanya cinta sebenar-benarnya cinta. Tapi apa boleh buat dia tidak nampak itu, yang dia nampak kuman di seberang laut, gajah punya besar depan mata tak nampak…eee geram kan 😛

Jadi, untuk teman-teman dan followers Brother Love sekelian, yang tengah kecewa semua tu kan, I hope sedikit kata-kata di sini boleh menceriakan malam you all… “10 Hikmah dari Melepaskan Cinta” (more…)



Apa komen anda? : [2] Comments


Ibu saya pernah berpesan, bila jatuh cinta esok-esok, cintailah dengan sepenuh hati dan sungguh-sungguh cinta, kalau tidak jangan sibuk nak bercinta. Begitu juga bila berkahwin, kahwinlah betul-betul dan cintailah isteri sesungguh-sungguh hati, kerana isteri itu adalah amanah dari yang Maha Esa begitu juga sebaliknya. Apabila disebut AMANAH, maka ianya akan ditanya di akhirat kelak. Jadi jangan buat main-main. Kalau nak main-main baik jangan kahwin!

Jadi, di sinilah lelaki sejati yang punya sifat terpuji, akan diuji… Sekiranya belum kahwin lagi, kalau boleh ikutlah pesan ibu saya ini, insyaAllah selamat dan berkat. Kalau sudah kahwin, cuba renung-renungkan, adakah anda amat menyayangi isteri anda?



Apa komen anda? : 1 Comment


Terngiang-ngiang lagi lagu Old skool dari kumpulan Alleycats ni, sungguh menusuk kalbu…

Jika Kau bercinta lagi, cintalah sepenuhnya
jika kau bercinta lagi, jagalah kau hatinya
engkau yang memilihnya, tanpa memikirkan tentang diriku
kini ku hanya dapat berdoa, agar berbahagia kau disampingnya

test

Fuuhh… begitu kecewanya hati sipenyanyi meluahkan rasa, sedih dan berduka, namun kerana cinta dan sayangnya pada kekasihnya itu dia tetap mendoakan kebahagiaan buat dia yang memilih kekasih yang lain. Ahh… sebak sekejap dada ni adoi 😆

Sememangnya, apabila putus cinta, ianya menyakitkan, kita terluka, kita rasa berat untuk bercinta lagi. Jadi, bagus juga jika kita tahu langkah-langkah terbaik sebelum kita kembali dalam arena percintaan, at least kita ada serba sedikit panduan agar kita tidak tergelincir dan melakukan kesilapan yang sama.

So, di sini Bro Razzi ingin memberi beberapa tips khas buat anda yang sudah mulai ingin mengambil langkah membaik pulih diri, dan ingin terjun ke kancah percintaan. So here goes, JIKA KAU BERCINTA LAGI :- (more…)



Apa komen anda? : 1 Comment


c2ihb24w

Pernahkah anda merasa begitu dicintai pasangan anda? Bagaimana pula perasaan anda bila ramai pula yang meminati anda? Atau anda sangat disayangi pasangan anda yang asyik nak tahu kemana saja anda nak pergi. Tahap ini is like anda ni begitu HOT la kan. 😉

INILAH yang dikatakan SAAT PERASAN! Dan saat inilah, saat yang agak membahayakan di mana anda akan mulai merasa pasangan anda membosankan, anda rasa dia menyusahkan saja! Masa inilah masa anda merasakan yang tak ada pasangan lebih mudah, TIADA CINTA, LAGI BAGUS! Dan anda… (more…)



Apa komen anda? : [2] Comments


Razzi Rahman - www.cintagrafik.com

Perkahwinan bahagia bermula dari bijak membahagi masa. MASA adalah PETANDA CINTA buat seorang isteri. Mengapa? Sekejap lagi saya ceritakan. For now,  satu soalan bro Razzi ajukan kepada anda, “SUSAH KE KAHWIN NI?”

Apa yang saya lihat, nak kahwin mudah je, janji suka sama suka, ada sedikit duit untuk bayar mas kahwin, dah boleh kahwin. Nilai mas kahwin di Malaysia sebenarnya cukup murah. Jika anda di Johor, mas kahwin yang ditetapkan pada tahun 2013, adalah serendah rm22.50 sahaja. Yang paling tinggi adalah di Sarawak iaitu hanya Rm120, sudah boleh menikah! Negeri-negeri lain adalah di antara nilai-nilai itu. (Senarai mas kahwin penuh boleh lihat di akhir artikel)

Like I said, kahwin itu mudah, yang susahnya adalah SELEPAS KAHWIN! Tanggungjawab anda terhadap pasangan anda… terhadap rumah tangga yang dibina, adakah anda boleh tanganinya?

Antara MASALAH yang sering berlaku di dalam rumah tangga sekarang :- (more…)



Apa komen anda? : 1 Comment


things-men-dont-like-about-women

Apabila kita kata kita cinta maknanya kita cintalah. Plain n simple! Kerana cinta adalah 100% cintalah… TIDAK ADA LAGI SOALAN, “ADAKAH INI CINTA?” bila saja ada soalan sebegini, ianya bukan 100% lagi.

Ianya tidak akan jadi mungkin cinta ke?, cinta ke tidak ni?, apakah ini cinta ke?… JIKA ini terjadi atau anda ada rasa was-was tentang apa yang anda rasakan, well kemungkinan ianya BUKAN 100% CINTA! So watch out 😉

Sebenarnya, perasaan cinta ianya boleh terhasil dari berbagai-bagai situasi. Dan ianya BUKAN semata-mata dari hati yang ikhlas saja. Sebagai contoh :- (more…)



Apa komen anda? : [6] Comments