March 2015


blog8

Bagaimanakah scenario PERCINTAAN di PEJABAT? Pernahkah anda alaminya?  Ingat tak betapa malu dan segannya untuk memulakan percintaan bila satu office ni? Dan bagaimana pula rasa peritnya bagi yang berlaku perpisahan pula. Sakitnya hati tak terperi bila ianya dicurangi, lebih sakit hati lagi apabila terpaksa berjumpa setiap hari dengan dia yang dibenci. Namun memang syok la bagi yang masih bercinta datang kerja bersemangat je, sebab pasti jumpa dia yang amat dicinta. Macam-macam cerita kan 😉 …cinta di Pejabat! (more…)



Apa komen anda? : 1 Comment


blog_image01

Kalau tanya Razzi yang ‘Old School’ ni, yang agak traditional way ni, memang Razzi masih PERCAYA ujudnya CINTA SEHIDUP SEMATI 😀 – Sebab, saya sememangnya suka kepada surat-surat cinta, kad-kad cinta, nota cinta, gifts, flowers, chocolates all, dating bersemuka bukan dating online sebab itulah dengan isteri saya pun, kami masih ada waktu ‘DATING’ haha 😛

NAMUN, pastinya kami tetap menurut peredaran zaman dan tidak meninggalkan teknologi arus moden dan terkini.  Adakalanya saya menghantar whatsapp kepadanya, juga e-greetings yang cute-cute, emails, message, ada waktu-waktu pula isteri buatkan video slide, kenangan-kenangan manis waktu bersama, siap muatkan lagu kegemaran kami.

Moga cinta kami, sehidup semati lah kan… maksud saya harap-harapnya biarlah satu ni sajalah yang pertama dan terakhir. Masa hadapan kita tak tahu, insyaAllah dengan izinNya, kekal bersama hingga ke syurga.

JADI, buat anda yang masih ragu-ragu, kurang yakin dan tidak percaya masih adanya cinta yang sanggup sehidup semati, saya sebenarnya memahami perasaan dan pendirian anda. Dengan berbagai cabaran dan dugaan yang mudah berlaku di mana-mana zaman sekarang ini, memanglah agak risau memikirkannya.  Seperti contoh :- (more…)



Apa komen anda? : 1 Comment


love8

“Siapa tak sayang bini oi!” kata P.Ramlee dalam filem lakonannya. Kata-kata ini, boleh Razzi confirm kan, YES betul… suami mana yang tak sayang isteri? Kalau tak sayang mengapa masih lagi ada isteri itu di sisinya? Pasti sudah dicerainya, jika benci sangat.

  • NAMUN, masih ada lagi pasangan yang terus kekal di dalam perkahwinan, walau perhubungan itu langsung tidak membahagiakan!

This is a true story, kerana ini terjadi pada sahabat lama Razzi sendiri, siapa tu biarlah ia kekal menjadi rahsia. Yang nak dikongsikan hari ini adalah kisah mereka ni… Pasangan suami isteri yang dulunya amat bahagia hidup bersama, dan setelah lama tak jumpa, saya dapat tahu… si suaminya ikut jalan sendiri, si isteri pula mengikut hala tujunya sendiri, mengharungi hidup berasingan setiap hari, tiada perasaan apa-apa lagi, tiada cemburu, tiada benci dan tiada cinta, tiada kasih sayang… (more…)



Apa komen anda? : [2] Comments


gambar_blog2

Sebagai wanita yang berilmu dan berpendidikan, mempunyai kerjaya dan bijak dalam urusan seharian, …adakah anda tahu keistimewaan anda sendiri?

Sekiranya saya minta anda senaraikan apakah kehebatan yang anda miliki, keistimewaan yang anda ada, bolehkah anda menulisnya? Adakah anda boleh menyenaraikannya, atau anda tak berapa yakin yang anda mungkin ada, mungkin tidak ada keistimewaan?

Setiap manusia yang dijadikan punya keistimewaan mereka tersendiri. Punya kepandaian semulajadi, bakat terpendam dan sebagainya. Lebih-lebih lagi kaum wanita. Mereka telah dianugerahkan dengan keistimewaan hebat yang tidak ramai wanita menyedarinya. Apatah lagi, pengalaman bersama pasangan lelaki yang telah melayan buruk, menyeksa, brainwash, membuatkan minda mereka terus ‘blank’ dan hilang keyakinan dalam hidup.

Episod duka, dikecewakan, terseksa batin, pengalaman ditipu, dicurangi, akan membawa trauma dan kesan yang amat buruk di dalam hidup wanita sehinggakan ada yang menganggap diri mereka seperti kain buruk, terbuang dan tidak bernilai lagi. Sedangkan wanita sebenarnya amat berharga! (more…)



Apa komen anda? : 1 Comment


gambar_blog1

Soalan penting kali ini adalah… “Adakah anda menipu diri anda sendiri dan hidup dalam penafian KERANA CINTA?”

Hidup dalam penafian – Bermaksud apabila kita benar-benar cinta dan sayang pasangan kita sekian lama tetapi setiap kali itu juga kita yang memberi alasan untuk dia, dengan MENAFIKAN kecurangan, penipuan serta kejahatannya selama ini.

It’s livin’ in denial – Something yang tanpa disedari, ramai melakukannya apabila kita benar-benar cintakan seseorang…dan HANYA kerana cinta,  kita ‘backing’ atau siap tolong ‘cover’ lagi untuk dia pulak, akibatnya? hmmm… :(

  • So, adakah anda seumpama itu? Adakah anda suka menafikan untuk pasangan anda? Adakah anda suka memberi alasan untuk dia dan tidak mahu menerima yang pasangan anda itu PENUH TIPU DAYA?

Cuba lihat 10 tanda-tanda ini, dan tanya diri anda sendiri… Are you IN DENIAL? (more…)



Apa komen anda? : [41] Comments