May 2009 / 7 posts found

Bagai bercakap dengan orang GILA.

Pada masa yang tidak berapa lama dulu, seorang pembesar negara yang sangat mengambil berat  tentang masyarakat sekelilingnya, melawat sebuah hospital sakit jiwa.... Penghuni - penghuni hospital sakit jiwa itu, memiliki berbagai-bagai jenis penyakit gila. Ada yang bercakap dengan dinding, ada yang tersengih-sengih seorang diri, ada yang menangis sambil mendukung bantal, ada yang dalam ketakutan melihat apa sahaja di sekelilingnya dan macam-macam lagi. :) Setiap orang gila ini, telah dilawati pembesar…

Kejutan Percutian!

Elemen kejutan di dalam sesebuah perhubungan amatlah penting! Ada berbagai-bagai cara memberi kejutan kepada pasangan anda sehingga boleh membuatkan si dia bertambah sayang. Salah satunya adalah, "Kejutkan dia dengan PERCUTIAN!" "Tak sangka, Pulau Perhentian masih lagi cantik, tourist pun ramai" To me, menerapkan 2 elemen terus ke dalam sesebuah perhubungan, PASTI akan memberi satu anjakan berbeza. Elemen kejutan + rawatan. Hehe... bagi bro Razzi,  pergi bercuti tu seperti merawat jiwa yang kacau…

Mengapa tak mahu kahwin?

This week, I ada 2 kisah cinta yang sangat menarik untuk you all. Kisah yang bro nak ceritakan kat you all ni, kedua-duanya, hampir sama. Both pasangan telah memberi alasan dan helah yang langsung tidak disedari... Kisah 1 Sometimes ago, I've met satu sweet girl ni. I memang interested sangat kat dia. Betul-betul kena dengan taste I lah kira. Baik, sweet, manja dan suka bergurau senda. Kami selalu bergelak ketawa dengan apa sahaja yang kami perbualkan, sehingga kami boleh berbual-bual berjam-jam.…

Cara 31 : Jadi Wanita Eksklusif

(Tip & Cara ini adalah sedikit dari petikan  ebuku Cinta Razzi Rahman @ Brother Love yang TERBARU : 101 cara “How to keep Your Man!”) Apa pendapat anda sendiri sekiranya anda melihat seorang wanita yang berpangkat tinggi atau menjawat jawatan executive? Begitu eksklusif sekali kan cara penampilannya. Anda tengok pun gerun dan mungkin begitu hormat sekali kepadanya. Kena pulak, dia yang berjawatan tinggi tetapi begitu merendah diri pula, bertambah lagilah sanjungan anda kepadanya. Apatah…

Rasa, “TIDAK SELAMAT”

 (Tip & Cara ini adalah sedikit dari petikan  ebuku Cinta Razzi Rahman @ Brother Love yang TERBARU : 101 cara “How to keep Your Man!”) Secara psikologinya, lelaki akan merasa wanita adalah milik mereka jika wanita itu selalu melafazkan cinta dan sayang. Sebaliknya, untuk memiliki lelaki yang setia...anda perlu buatkan dia rasa TIDAK SELAMAT. Masalahnya, :D wanita ...apabila sudah cinta, "I love you, I rindu you...you rindu tak kat I? you sayang I tak?" Lepas tu asyik call setiap 10minit,…

Kehebatan Wanita Zaman ini!

Sesungguhnya, hebat-hebat wanita zaman ini...dah susah nak cari yang single dah, yang bujang tu ramai la, BUT NOT available laa... hehe :) Yang masih available tu memang susah. Selalunya, orang punya daaa! Namun walau hebat, walau berilmu, walau claim yang dia pandai menjaga suami, kekasih, boyfriend, hakikatnya ramai yang tersandung… rebah tersungkur berciciran. Ramai yang dikecewakan lelaki. Yang sudah berkahwin pula, ramai yang bercerai... RAMAI SANGAT! Semuanya adalah kerana terlalu percaya,…

Cara 24 : Kejutkan dia dengan sweet kiss!

(Tip & Cara ini adalah petikan dari ebuku Cinta Razzi Rahman @ Brother Love yang TERBARU : 101 cara “How to keep Your Man!”)  Ciuman ke bibir dengan hanya satu ciuman sekali sentuh adalah satu move yang menyatakan anda ikhlas sayangkan pasangan anda. Lebih-lebih lagi sekiranya ciuman itu berbentuk mesra, BUKAN nafsu! Ciuman mesra ini bagaikan anda cuba menyampaikan maksud yang anda kasihkan dia. Okey, tetapi itu bukanlah tip yang bro nak beri kat you, :lol: Adakah anda tahu yang sekiranya…