October 2010 / 4 posts found

I miss you…

Apabila terlanjur beberapa hari tidak menulis mengikut rutin di blog Brother Love ni, rasa rindu mulai menyelubungi jiwa. Rasa seperti ada yang tidak kena... dalam studio, library, even masa travelling pun, terfikir “Eh apa lagi yang belum aku lakukan?” Bila letakkan kepala ke bantal, “Alaaaa...aku belum tulis lagi artikel terbaru!” Can you guys imagine? Kita belum pernah bersama, belum pun berjumpa, jauh sekali membelangkaskan diri kita...NAMUN, rasa rindu menyentuh kalbu...even menulis…

Desperado dalam CINTA!

If you tertanya-tanya apakah the best way untuk memenangi hati kekasih, mengembalikan cinta dari yang tersayang, jawapannya sangat simple! JANGAN jadi “Desperado dalam Cinta” Maksudnya, you kena berubah hari ini juga dan AVOID being desperate! Ubah diri anda dari menjadi seorang yang terdesak atau seorang yang terlalu mengikut emosi sehingga kelihatan lemas dan over reacting. Dalam ertikata yang sama, DESPERADO! “I tak terdesak, tak desperate...tak kisah pun!” - is that what you're saying?…

“I Don’t Love You!”

Most of the time, kita sebagai manusia memang suka terseksa. Cuba renung kembali... suka tak masa dikecewakan? It looks like tak suka tetapi kita membiarkan diri kita menangis-nangis tak habis-habis. Berminggu-minggu kita menangis dan bersedih kadang berbulan malah ada yang bertahun-tahun... Ada pula yang duduk kat balkoni malam-malam dan asyik bermonolog seorang diri “Aku tetap cinta kan mu walau kau telah pergi jauh, aku tetap sayangkan mu walau kau tidak cintakan ku...aku akan terus menunggu…

“NEXT?!”

I still remember when I was very young tapi gatal nak mengayat awek. Tambah pulak kena pam kat kawan "ayat la... ayat la... Tackle la, mesti dapat kat kau punya!" Kawan-kawan biasa la, dia orang nak tackle sendiri takut. Last-last aku juga yang kena. Dan kita pulak bila kena pam or kena jack up kat member ni, mulai la rasa terer, rasa hensem tak masal! Hahaha :D So, biasa lah... Nak memikat tersengih sengsorang, perasan macho, perasan lawa, perasan semua orang nak kat aku, then depan-depan orang…