April 2012 / 3 posts found

Cinta tidak semestinya MEMILIKI

Tergamam seketika di facebook semalam, tepat pukul 1 pagi, ada laaa seorang kawan wanita saya ni yang kenal dengan my ex girlfriend, sudah kasi itu tag sama Bro Razzi di gambar perkahwinan my ex gf tu aduuhhh…

Tertengok gambar dia yang baru saja kahwin, tersenyum bahagia dipimpin suami di jinjang pelaminnya, berderau darah seketika, terhela nafas, mengeluh panjang berkali-kali cuba melegakan dada yang bagai tersumbat mampat!

Sedih? Frust? Remuk di jiwa? Pilu? ALL yes! 🙂 … ya mungkin semua tu ada yang Bro Razzi rasakan. Dan dalam hati kecil ku pula berkata, “Errghh, kahwin juga dia akhirnya… bestnya kalau aku yang dapat kahwin dengan dia…emm, sudah takdir… aku dan dia tidak dapat bersama.”

  • – Tidak pernah pun terbayang yang dia boleh mengahwini orang lain sebenarnya, jadi bila melihat dia benar-benar dah kahwin terasa seolah-olah macam tak percaya…
Share This Post

Melepaskan Dia PERGI…

Sanggupkah kita melepaskan dia yang kita benar-benar kita cintai? – satu persoalan yang rasanya tidak perlulah ditanya, kerana sudah terang dan nyata jawapannya, TIDAK SANGGUP!

  • Di dalam percintaan, satu perbuatan yang sangat mulia adalah mencintai seseorang itu dengan sepenuh hati dan rela berkorban apa saja demi untuk dia bahagia sepanjang dia menjadi milik kita selamanya.
  • NAMUN, sebenarnya… adalah lebih mulia dan tinggi nilai cinta sekiranya anda dapat melepaskan dia pergi untuk menimba pengalaman di dalam perhubungan baru dengan orang yang boleh memberi cinta yang jauh lebih baik dari kita.

Ianya satu pengorbanan yang teramat besar kerana, melepaskan orang yang kita cinta, sewaktu kita sama-sama masih cinta adalah sesuatu yang amat susah untuk dilakukan…

Share This Post

Jangan TAKUT putus CINTA!

Mungkin anda selalu beranggapan,

  • “Kalau jadi apa-apa pada aku dan dia, putus perhubungan kami, entah macamana laaa hidup aku tanpa dia nanti huhu”

– Lalu, anda sanggup melakukan apa sahaja untuk mengekalkan perhubungan itu. Walau cinta dia semakin hambar, malah anda sudah tidak dihiraukan dia lagi, anda dilayan buruk, dimarahi, dimaki, namun anda tetap di situ setia menanti…

Sesetengah pula,

  • “Aku dah tak boleh dengan orang lain, hidup aku, cinta aku hanya pada dia, tak mungkin aku dapat bercinta lagi kalau putus dengan dia!”

– It’s okay kalau dia betul-betul setia dan selalu mengambil berat, ini… dah beberapa kali kantoi, 2-3x curang, tapi anda tetap maafkan dia, dan kononnya memberi peluang terakhir… at the end, dia tetap menipu dan tak berubah-ubah…Bila kawan-kawan, keluarga dan Bro Razzi sendiri menasihati, “Sudahlah tu… lepaskanlah dia…tak guna tunggu dia lagi.” – Jawab anda, “eeeee…tak boleh, tak boleh, saya sayang dia bro!”

Share This Post