January 2013 / 3 posts found

Bila orang dah TAK SUKA…

Berakhirnya cinta

Apabila bercakap tentang rasa cinta, kita bolehlah kaitkan dengan kehilangan rasa itu yang dalam tiba-tiba… Sejujurnya Razzi katakan situasi sebegini selalu juga Razzi hadapi.

Kita punyalah suka kat orang tu, tetapi kita dapat rasakan kelainan. Macam ada yang tak kena… suasana selesa sudah menjadi amat kurang selesa sekali. Kemesraan masih ada, tetapi mesranya lain dan berbeza benar. Pernahkah anda rasa??

Tiba-tiba, segala-gala jadi macam FORMAL giler… macam kat office kerajaan pulak dah! Cakapnya pun berbeza, penggunaan ayat-ayatnya juga berbeza. Perkataan yang dipilh juga terasa amat jauh dari mesra sebagai kekasih, tetapi masih dijaga agar tidak ada perbalahan atau takut mungkin bertikam lidah pula barangkali kan…

Tetapi, bagi Razzi saat inilah yang amat menyakitkan dan menyedihkan saat apabila orang sudah tidak sukakan kita lagi…pedih di hulu hati orang kata… terasa perit tak terkata. Nak marah… dia tak buat salah apa. Sms Cinta masih ada…tetapi bunga-bunga cinta tu seolah-olah KERING! – Bila tanya, jawabnya tak ada apa-apa… namun kita boleh rasa sangat… rasa sangat-sangat, saat cinta yang bersemi dulu, sudah tiada lagi…

Masa ni lah rasa macam nak bakar je rumah dia kan hahaha 😀 … rasa nak terajang ke apa-apa sajalah … geram membengkak di dalam yang nak dikeluarkan tak dapat! KERANA?

Share This Post

30 Soalan, Lelaki MESTI tanya WANITA!

It’s time for you MAN! Yeah…YOU! Hehe…kali ini, “WANITA tidak dibenarkan membaca artikel ini, please!” …haaa, baca jugak lah tu hahaha 😀

SO, I’m going to start with this… “TIADA WANITA YANG TIDAK DEGIL!” hehehe… marah girls kan. Well, most of them memang degil. Samada terlalu atau little bit. That’s all. So, at this part, lelaki kena fahami yang kebanyakkan wanita, DEGIL dengan pendapat dan cara pemikiran mereka sendiri.

Lihat sajalah apabila mereka memberi jawapan dan komen.

  • “Susah nak faham lelaki”
  • “Lelaki memang memeningkan kepala”
  • “Apa lagi yang lelaki mahu?, pelik lah!”

Semua soalan-soalan ini adalah kerana yang sebenarnya, mereka hanya mahu memahami lelaki mengikut apa yang dia mahu. BUKAN mengikut cara lelaki itu. Sebab itu wanita susah nak faham lelaki. Cuba wanita ikut je cara lelaki berfikir, ikut saja apa yang lelaki mahu, pastinya wanita dengan mudah memahami lelaki itu.

TAPI, kita sebagai lelaki, ketua rumah, nakhoda kepada kapal, pemimpin… Kita kena lah bijak menangani masalah ini, lelaki seharusnya menggunakan kelemahan wanita ini untuk membuatkan mereka lebih selesa dengan  you all dan tidak memberi harapan sedari awal sehingga anda terpaksa mengecewakan mereka di kemudian hari.

Okay, these questions adalah untuk lelaki yang hanya mahu mencari wanita untuk SERIOUS RELATIONSHIP sahaja…bukan yang hanya nak mengorat or playing a fool. Ready?

Soalan-soalannya:-

Share This Post

3 Topik harus ELAK!

gg

Selalu kita tertanya-tanya, “Mengapa ya mula-mula dia sukakan aku, dan bila berjumpa dan berbual dia seperti sudah tidak berminat lagi?”

Cuba anda renungkan kembali saat pertemuan cinta anda itu. Apakah yang anda berdua perbualkan? Adakah anda sahaja yang bercakap banyak? Adakah anda sahaja yang bercerita tentang diri anda?

Perkara-perkara sebegini, seharusnya anda peka dan sensitif akan kesannya di pertemuan pertama lagi, ini kerana perkara sebegini boleh membuatkan dia merasa teramat bosan dengan anda. jauh sekali untuk bercinta. Jadi, cubalah elakkannya.

Share This Post