Kisah Cinta / 8 posts found

Mengapa awak tinggalkan saya?

Dah lama tak cerita kat you all kisah-kisah cinta saya masa dulu-dulu… Semalam banyak pula soalan yang diajukan kepada saya di blog dan facebook, soalannya pula lebih kurang sama, … “MENGAPA SAYA DITINGGALKAN BRO?”

…ini membuatkan saya teringat kisah lama ni, sewaktu saya pernah diperdaya oleh bekas kekasih saya dulu. Kisahnya… ex girlfriend saya ni dulu telah pergi bercuti ke London melawat adik lelakinya.

So, setelah about seminggu gitu kita duk berhubung walau jauh… ada la juga bergaduh sikit-sikit biasa la kan, darah muda bergelora gitu kan, hingga the last message dari dia tu cakap dia nak saya datang ke London kalau betul-betul sayangkan dia. Wo, berat jugak tu…tiket ke London, dah berapa. perbelanjaan di London is very high, x7 duit kita at that time. kalau rm700 duit kita, duit pound sterling baru 100.

Share This Post

Kisah Cinta Tak Kesampaian…

Di rumah Allah ini aku termanggu, terpana pilu... terjenguk-jenguk mencari-cari... dan dari hujung penjuru dinding putih ini aku mengintai-intai dia... - Namun singgahnya seorang lelaki kacukan di diijab kabulkan imam muda yang menjadi tarikan utama iris ini... Alhamdulillah, dengan hanya sekali nafas, dara menjadi milik teruna secara sah, halal...dan dengan sekali nafas itu juga, seluruh hasrat cinta ini terkambus, terkubur… Harapan yang masih bagai terjulang tinggi, bersemi, bersalut jiwa…hancur…

Kisah Cinta Razzi : “Matahari ku”

Semalaman aku dijangkiti penyakit, ‘Mind Blocked’ …blank otak! Tak ada idea dan tahu apa yang nak ditulis. Monday morning as usual, rutin aku pulak...posting new article aduuhh... So, bila aku mulai give up, macam biasalah tempat aku berehat malam-malam buta, tempat aku bercakap sorang-sorang… balkoni aku yang mengadap langit kelam, gelap gunung dalam bayu menyentuh lembut ke pipi aku yang agak kesat tak bercukur. Alhamdulillah, lepas aku berbual dengan diri aku sendiri dalam sejuk embun…

Kisah Cinta Razzi – “Maafkan dia”

~ Coretan secebis kisah lama yang benar-benar telah dilalui oleh bro Razzi Rahman...semuga kisah ini memberi manfaat kepada kita semua ~ Sewaktu aku masih menjadi penyanyi dulu, populariti lagu-lagu nyanyian ku seperti Syakila dan Rembulan Kesiangan begitu mendapat tempat di hati peminat. Sehinggakan lagu Syakila, terpilih memasuki final Juara Lagu TV3 dan Rembulan Kesiangan pula berada di no 1 pada setiap carta-carta Radio hampir 10 bulan termasuk di Brunei dan Singapura. Namun, dulu dan sekarang...aku…

Kisah Cinta Razzi : “Doc Nor”

“I rela jadi isteri ke 4 pun...jika lelaki itu seorang Ustaz!” Lebih 10  tahun kata-kata Nor itu, masih segar dalam ingatan ku. Why? Well, keunikan seorang wanita bernama Nor Azlin, yang membuatkan aku agak amazed dengan pendiriannya dalam percintaan, kerana... Cintanya hanya kepada seorang Ulamak atau lelaki yang menyebar agama Islam, atau paling kurang pun seorang ustaz...Lelaki macam aku ni, hmm...tak berpeluang lahhh... :D Aku dulu-dulu pulak, ada satu fasa dlm hidup aku ni dimana aku jadi…

Kisah Cinta Razzi – “Balasan Cinta!”

“Nikmatnya apabila memberi tanpa mengharap balasan” Bertemu lagi kita kali ini dengan satu lagi kisah benar, kisah cinta Razzi yang telah lama terpendam di jiwa dan akhirnya terselongkar jua. Muga ianya memberi manfaat pada semua... Aku dan Sarah, sudah terlalu lama bercinta. Apa saja perkataan yang keluar dari mulut aku pasti bersama namanya yang aku puja. Bagi ku, dia lah gadis yang paling cantik pernah aku bersama, she's mix. Well, memang dia cantik...follow mamanya yang berasal dari Europe.…

Kisah Cinta Razzi – “Cinta Nita”

 "Segala-galanya bermula dari sebuah persahabatan!" Ramai sudah tahu Bro Razzi selalu menulis dari pengalaman-pengalaman lama juga dari apa yang dipelajari dari kegagalan demi kegagalan yang dilalui. Saya juga cukup suka berkongsi kisah-kisah cinta saya yang lampau. Dan kali ini, istimewa untuk anda...sebuah lagi kisah cinta Razzi yang cukup menarik dan menyayat hati. Semuga anda mendapat manfaat darinya... Semasa saya bertugas dengan M.A.S di airport dulu, saya mengenali ramai pramugari. Asyik…

Kisah Cinta Razzi – “Hanya kawan”

As many of you tahu kalau Razzi menulis kisah cinta, all of it adalah kisah cinta saya sendiri. I share my old story, my true experience...segala kejayaan dan kegagalan di dalam mengharungi sebuah percintaan... Kali ini, I nak take you all back to my sekolah time! Masa dalam antara lepas exam dan menunggu result. As I recall... masa tu I sangat-sangat interested with one girl ni, I call her N! N is the most beautiful girl in school laaa...gorgeous sangat sampai not many guys yang nak kat dia sebab…