August 2010 / 6 posts found

Cinta yang Merdeka!

“Apakah cinta anda sebenarnya masih dijajah atau sudah merdeka?” MERDEKA bermaksud...kebebasan atau lebih tepat lagi, bebas dari dijajah! ...Apa yang ingin Bro Razzi perkatakan this time around adalah tentang cinta yang merdeka! Yang mana ianya juga bermaksud :- ~ Cinta yang bebas dari dikawal secara paksa ~ Cinta yang bebas dari dijajah secara mental. ~ Perhubungan cinta tanpa terpaksa merasa risau dicurangi. ~ Perhubungan cinta tanpa rasa takut akan kehilanga orang yang kita sayangi. Jika…

Kisah Cinta Razzi : “Doc Nor”

“I rela jadi isteri ke 4 pun...jika lelaki itu seorang Ustaz!” Lebih 10  tahun kata-kata Nor itu, masih segar dalam ingatan ku. Why? Well, keunikan seorang wanita bernama Nor Azlin, yang membuatkan aku agak amazed dengan pendiriannya dalam percintaan, kerana... Cintanya hanya kepada seorang Ulamak atau lelaki yang menyebar agama Islam, atau paling kurang pun seorang ustaz...Lelaki macam aku ni, hmm...tak berpeluang lahhh... :D Aku dulu-dulu pulak, ada satu fasa dlm hidup aku ni dimana aku jadi…

“Kesiannnnnn…wanita!”

"One thing tentang wanita yang cukup senang untuk lelaki dapatkan adalah rasa belas kasihan!" Bila lelaki bercerita pada anda wanita, yang dia terseksa, jiwa merana kerana kekasihnya yang tidak menghormatinya langsung dan diperbodoh-bodohkan, hati anda berkata apa? “Kesiannn...” Apabila lelaki berkata, please lah jangan lah you buat diam macam ni, I tak tahan sangat, I rasa kehilangan you, I'm lonely sangat2.. Apa anda kata? “Kesiannn...” Apabila lelaki bercerita betapa susahnya mendapat…

Selamat Menyambut Ramadhan Al Mubarak

Assalamualaikum...warga cinta, fans Brother Love, tema-teman dan sahabat handai. Di kesempatan ini, dengan rasa terharu dan penuh gembira, Bro Razzi ingin mengucapkan pada semua, SELAMAT MENJALANKAN IBADAH PUASA dan juga SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK. Semuga setiap amalan dan ibadah yang kita usahakan diterima dan diberkati Allah s.w.t. As usual, I ni tak suka nak berpesan bab agama ni, jauh sekali nak menegur jangan itu dan ini kerana, kita semua dah besar panjang belaka, dan tahu baik…

Peluang 1/10…

Selalu kita tengok movie, especially murder movie or war movie, or even cerita cowboy... dalam movie tu selalu mempunyai 1 scene dimana di waktu genting tu, the hero hanya ada the LAST BULLET kan? And then movie tu akan tunjuk muka masing-masing cemas, sebab, kalau peluru terakhir itu miss, habislah peluang. Matilah harapan! Hehe...Or kadang-kadang they show they have the LAST CHANCE, kalau melepas...mereka akan mati! DAN selalunya, 1 peluru itu atau 1 peluang terakhir itu akan mengena yang jahat…

FINAL RESULT “Best Personality Contest!”

Let me start by saying... CONGRATULATIONS TO ALL WINNERS & CONTESTANTS! Terimakasih kepada semua yang telah menyertai Best Personality Contest! "Saya, Razzi Rahman @ Brother love, Pengarah Syarikat Razzi Rahman Productions sangat menghargai dan merasa bangga dengan anda semua kerana telah memberi sepenuh keyakinan dalam menyahut cabaran dari kami Team RRP...Semuga we had fun, enjoy ourselves serta bertemu lagi di dalam projek akan datang yang lebih besar! ;)" 76 Peserta yang telah menyertai…