A Forbidden Love

 

I was in bed… sick, when my blackberry notifications sound arised I know that sound is for a post in my blog… Never thought, it was her again… gadis yang berada jauh dari tanah ini, gadis yang pernah mencurahkan sepenuh isi hatinya pada ku…dia yang selalu memberi inspirasi kepada aku…the offshore girl, in a state of under the cold breeze…

Happy sangat kan bila kita menerima walau sepotong ayat…especially bila kata-katanya menyatakan yang dia still care dengan kesihatan kita, dengan kerjaya kita…dia tetap memandang kita dari jauh, tahu perkembangan kita, dan dia masih ingat hari jadi kita… walaupun dia dan kita sudah tidak bersama, …touching sangat!

Walaupun kita tahu… dia mungkin sudah berpunya, mungkin happy dengan pasangannya tetapi the fact that she still care, and remembers me, it makes me feels like disayangi…even it maybe we both know, it’s what we called “A forbidden love”

Deep inside you all pun I’m very sure all of you pernah melalui atau pernah tengok bagaimana ‘Cinta Terlarang’ berlangsung, betul tak? 🙂

  • Dia macam, kita terasa terseksa, at the same time kita rasa bahagia…it’s a mix feelings! And the feelings is outrageous, crazy, out of the world and awesomenessss!! Best giler actually!

You know when you actually tak boleh sentuh sesuatu atau dilarang memasuki sesuatu kawasan, BUT you still do it, you still enter it. Rasa keterujaan dan adrenalin dalam diri kita berbuak-buak, sehingga gementar bersama keluhan dan helaan nafas yang panjang! That’s the forbidden love is all about!

Memang best sangat but at the same time you know you’ll never going to be together. You know its hard, tough to oppose it, sickening inside, maybe you akan terseksa sangat apabila sampai ke tahap you rindu sangat kat dia tetapi…tak boleh nak buat apa-apa… Why tak boleh? Well… there are many reasons that you can think of…

But what important here is, the feelings inside that arousing me…and I’m sure she’s feeling the same too, thaaat is important, that is what I want all of us to feel!

  • Maybe ada waktu-waktunya kita akan berkata, mengapa kita nak teruskan rasa cinta, rasa sayang, rasa care pada dia yang kita tahu bukan dan tidak akan menjadi milik kita… BUT,

Sebagai manusia biasa, I don’t see any reason why kita tidak boleh mencintai sesiapa saja. Tidak mengira kedudukannya, rupa paras, warna kulit, bangsa atau agama or whatever… As long as kita tidak mengkhianati atau menyusahkan sesiapa dan tabah menerima risiko di sebalik halangan dan larangan itu.

To me, kita semua layak mencinta dan dicintai, disayangi, tidak mengira ianya cinta terlarang atau tidak

By doing this, KITA JUGA MESTI sentiasa membuka hati kita kepada apa saja rezeki, jodoh dan chances untuk kita jatuh cinta, bukakan peluang itu kepada diri kita sendiri demi untuk kebahagiaan masa depan…

    MEANWHILE, walau kita tahu, dia tidak mungkin akan mencintai kita seperti seorang kekasih, kita sedar ianya ‘cinta terlarang’ …Kita mungkin juga sudah tahu, dia tidak kita dapat miliki, mungkin dia hanya hadir sekadar dipinggiran sahaja. Kita tahu dia bukan untuk kita, tetapi the fact that dia masih di situ… apa salahnya jika kita menghargai what is left…sementara kita masih solo, jodoh masih belum hadir…so, why not kita…

    “Enjoy the moment together, embrace the little time that we had and treasure it! That’s forbidden love is all about… enjoy it while it last.”

    p.s : I dedicate this article to all my fans, thank you so much for the support for all these years, to all my friends that always behind me, and especially to all my loved ones. With a saying, “Happy Birthday to me,  and to you in advance!” 😉

    Love,
    Razzi Rahman @ Brother Love

    Want to see all my ebooks? Click here

    Share this article at your facebook…

    Share This Post

    Share this article

    Comments

    Leave a comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *