October 2008


Sepanjang setahun lebih dah bro buka website Cinta ini, sudah 4 ebuku & 1 buku kompilasi cinta yang bro tulis dan sudah ramai yang telah mendapat panduan. Syukur sangat kepada Allah s.w.t kerana bro dapat membantu kepada mereka yang memerlukan…

Dan…kebanyakkan masalah yang ditanya selalunya masih sama, ianya ialah “Bagaimana mengatasi masalah dikecewakan cinta!”

Ok, sebelum you all bercuti hujung minggu ni apa kata kita sama-sama share cara-cara untuk ubati hati yang lara, jiwa yang hancur terkecewa dalam cinta. Boleh? 😉

Cara brother love yang standard ada 3 :-

1. SENYUM & KETAWA! – Yup!! Senyum dengan sesiapa sahaja you jumpa dan ketawa lah dengan kawan-kawan. Cuba buat ni setiap masa. Hari-hari you pergi mana pun you senyum kat semua orang, kenal atau tidak kenal hehehe  (Silap-silap orang kata kita gila, kalau tak pun, perasan!) 😀

Well, actually Bro selalu buat ni… bila keluar dengan kawan-kawan. Kadang-kadang tu siap ada yang marah-marah pulak ni, bila kita senyum-senyum kat dia…siap tanya, “Heh! apa kau nak sengih-sengih, tengok-tengok!” hahaha…kelakar kan?! Bro apa lagi ketawa besarlah dengan kawan-kawan semua lepas tu… masing-masing mulailah cerita pengalaman yang kelakar-kelakar pulak…memang bantai gelak sakan lah.

“So bila kecewa, you must surrounded yourself dengan good friends! Baru best, hilang habis semua kecewa… Because, no matter what happen, you still have your friends to be with!”

2. MULA MENCARI – Yup!! Walaupun baru putus cinta atau baru dikecewakan, bro takkan tunggu lama-lama beb. Buat apa nak meratap si dia yang telah pergi? Buang masa je. Dia pun dah lama dah tak ingat kat kita. Tengok muka kita pun dia benci, nampak message kita kat phone pun dia dah bosan…

Jadi, lebih baiklah anda mulai mencari walaupun baru putus cinta!!…cari kawan rapat dulu lah…barulah mudah. Jangan terus-terus nak cari pasangan cinta! Kang cepat dapat cinta, putus pun cepat jugak nanti hehehe.

Having a new closed friend, (Opposite sex) will make you feel much better about yourself! So, cari kawan baru, secepat mungkin!

3. SHOPPING – Aikk?? Macam orang pompuan pulak ya…kalau frust je shopping! Hahaha…

Well, brother love memang suka shopping pun. So, sapa yang ada boyfriend macam bro…bestlah, boleh pergi shopping sama-sama and enjoy it 😛

Bro kalau tengah bengang ke, boring or bosan with my life je…terus shopping! Beli tshirt ke, seluar jeans tu selalu sangat and kasut Yup!!… Boleh duk kat shopping complex mana-mana berjam-jam.

If not shopping pun…bro akan pergi popular bookstore or Mph…beli 2-3 buah buku, novel or self enrichment. Making myself look good and feel great is the best healing for my broken heart!

So, itu dia 3 cara brother love…actually ada macam-macam cara lagi yang bro lakukan. But this 3 things memang bro PASTI lakukan untuk mengubat kekecewaan, dan hati yang lara. So, bagaimana pula dengan anda? Bagaimanakah cara anda ubati kekecewaan cinta anda??

Ikhlas dari,
Razzi Rahman @ Brother Love
info@razzirahman.com



Apa komen anda? : [27] Comments


Razzi Rahman“Andai dipisah lagu dan irama, lemah tiada berjiwa…hampa!”

Itulah bait-bait lagu Getaran Jiwa, nyanyian Allahyarham P.Ramlee. Nyata benar apa yang dicoretkan oleh seniman negara itu, sesungguhnya…jika lagu tanpa irama, tiadalah lagi jiwa atau soul to a song! Hambar dan kecewalah feel nya..

Pernah juga semasa waktu bercinta dulu… bro pasang lagu dedication ni, ikut telefon je, tapi menangis-nangis girlfriend bro mendengarnya…all because lagu itu adalah lagu kegemaran kami. Lagu cinta kami, “If I let you go” nyanyian kumpulan Westlife 😀

So, seperti lagu dan irama tidak dapat dipisahkan, to me…cinta & lagu juga seharusnya bersama kerana ia boleh menaikkan semangat cinta, memberi kenangan manis yang juga boleh menaikkan bulu roma apabila setiap kali kita mendengarnya.

Razzi Rahman

Nyanyian bagi bro, adalah my passion! That’s why cinta juga menjadi kegilaan bagi bro, malah apabila bro menyanyi perasaan cinta di dalam jiwa ini begitu bergelora sekali, berdegup laju je jantung ni. Tengoklah saja apabila bro perform pada hari Sabtu lepas 25oct 2008 di JW.Marriot…semangat & rock habis beb! 😉

Irfan Khairi, Razzi Rahman, Captain Muz

Kena pulak dengan blood brother Dr.Irfan Khari dan pilot MAS, Captain Muz yang main gitar, lagilah bersemangat. Sampai putus-putus tali gitar!

Razzi Rahman

Bro pulak, biasalah bila dah waktu macam gini…bagi habis-habisanlah! Itulah orang cakap, kalau nak tahu kuat atau tidak “The power of love” carilah pasangan yang berjiwa seni, haaa…hangat beb cintanya!

Irfan Khairi @ Razzi Rahman.com

Saudara Irfan Khairi pun mempunyai passion yang cukup kuat dalam bidang seni. Tengoklah saja, bukan hanya seorang Jutawan Muda Malaysia, tetapi pandai bermain muzik lagi beb. Seperti Dr Irfan selalu berpesan,

Lakukan sesuatu yang paling anda suka dan sangat minat…your passion!. Happiness pasti saja anda akan kecapi dalam perhubungan mau pun perkerjaan yang anda buat. Sebaliknya jika anda tidak tahu apa yang anda mahu…pastinya jiwa anda akan terus terhimpit dan kecewa.

Passion dan semangat cinta yang ada pada kami bertiga itulah maka, bagai terancang dengan sendiri…Bro Razzi Rahman, Dr Irfan Khari & Captain Muz telah bersetuju untuk bersama menubuhkan sebuah band.

Irfan, Razzi & Muz

Dengan konsep muzik orchestra rock ciptaan composer terkenal Zul Mahat, maka insyaAllah 3weeks dari sekarang kami akan masuk studio! Yang bestnya, bro dapat merakamkan lagu semula, tambah best dengan blood brother Irfan Khairi dan Muz pula tu…Dan saudara Irfan Khairi pulak telah menulis lirik lagunya yang sungguh memberi semangat sekali > klik di sini untuk lihat lirik lagu

All I can say, Alhamdulillah! Apabila kita ikhlas dan suka membantu, redha dengan rezeki yang Tuhan beri…Maka lebih ramai lagi orang yang suka pada kita, rezeki juga melimpah ruah, dan pastinya cinta akan hadir di dalam hidup kita dengan sepenuh kebahagiaan.

Bro akhiri dengan sebuah soalan, “Apakah perkara yang paling anda suka?”

p.s : Thank you to Ieja yang menjadi camerawoman kami di hotel hari tu, and to Siti too for the video.

Ikhlas dari,
Razzi Rahman @ Brother Love
info@razzirahman.com



Apa komen anda? : [21] Comments


Kali ni, bro nak share dengan you all open house di KL few days back. Actually salah satu occasion datang KL hari tu, adalah Open House di rumah kakak bro di Shah Alam. All I can say, it’s really a great Aidil Fitri open house! 😉

Razzi Rahman Open House

Paling best, my sister minta I jadi host bersama dan melayan tetamu yang ramai, dan hampir separuh adalah saudara mara yang datang. Suprisingly, cukup ramai saudara mara bro di KL ni :) hehe…bro je yang tak tahu…dan yang bro dah lama sangat tak jumpa, in fact dari kecil dulu lagi. So memang sibuk tapi I do really enjoying it.

Razzi Rahman Open House

MENU? Memang hebat… Ada nasi dagang Trengganu, Laksa Penang, Satay Kajang and pastinya Rendang dan Lemang! Desserts, ada few cakes, also tapai dari Kelantan…sssweet! And few kuih muih lagilah.

Razzi Rahman Open House

The best one is Kuey Teow basah & kering yang digoreng on the spot, minta je style apa you nak, dia goreng terus kat situ juga…haaa special catering punya! Siap masuk dalam perkarangan rumah dengan van dia lagi. Yang ni kira favourite lah!!

Razzi Rahman Open House

Yup!!…special for you all, EXCLUSIVED! bro, Cat bersama tunangnya Shahar and some of our relatives. Cukup happy sangat for Cat and Shahar, and very happy to see them hari tu. Me and Cat biasalah bila berjumpa mesti borak panjang, tinggal tetamu lain jap :)

Razzi Rahman Open House

Tak sangka our uncle dari Bali pun datang ke KL  just to be at the open house. Uncle Hud! :) Yang sangat jelita kat sebelah bro tu is Fiona, my niece jugak. Tapi ada cerita kelakar, masa sebelum open house tu start, bro ternampaklah ada girl ni punyalah lawa…teruslah nak ngayat, sekali tengok…ADOI, Fiona, anak sedara sendiri daaa! 😀

Razzi Rahman Open House

SANGAT TERHARU…terharu because, 3 sifu yang sangat bro hargai, datang hari tu menyambut Aidil Fitri bersama! Yang baju merah tu is my sifu dalam muzik industri, orang kanan MNasir, saudara ZUL MAHAT, seorang composer terkenal, yang telah menerbitkan lagu-lagu untuk Siti Norhaliza & Fauziah Latiff dan ramai lagi. 15tahun dah berkawan dengan Zul.

Sifu ke 2 tu…beside me, is my own brother! Madzri…I consider him a Sifu because to me he is my Idol. I want to be him…dah lah hansome, successful sejak kecil lagi in everything. You Rock Ri! 😉

Sifu yang latest one is…Sifu comes best friend, tak perlu nak diperkenalkan lagi lah kan…Jutawan Internet terkenal, personaliti Radio & TV saudara IRFAN KHAIRI! So happy that IK yang bro sanjungi, dapat datang ke open house tempohari bersama wifenya Shaz and kids. We all lepak together, borak panjang bersama-sama and really enjoy the nice food!

Well… “THAT IS FAMILY & FRIENDS IS ALL ABOUT, APPRECIATE & RESPECT!”

Hidup ini kita perlu saling menghargai dan hormat menghormati, apabila kita hormat dan hargai seseorang itu, orang akan menghormati kita dan sentiasa mahu mendampingi kita, malah mahu membantu kita ke arah kejayaan!

Keramaian hari tu telah mengeratkan perhubungan kami semua. Keluarga semakin rapat, saudara mara bertambah hampir dan kini sahabat bagaikan keluarga sendiri. Di atas pertemuan ini juga, Bro, Irfan & Zul akan buat satu special project…apa projectnya? Tungguuu… :)

So, how is you all punya open house? Sure ada attend mana-mana kan? Or maybe you all ada buat open house sendiri? Jom la kongsi bersama!

Ikhlas dari,
Razzi Rahman @ Brother Love
info@razzirahman.com



Apa komen anda? : [13] Comments


Saya selalu sangat menerima pertanyaan persoalan cinta dari wanita-wanita yang kebingungan dan wondering why, mereka ditinggalkan, dikecewakan, selalu dilupakan…

Ada ramai pula yang kononnya bercinta, tapi diulik untuk seks…untuk memuaskan nafsu lelaki mereka. Bila dah puas, simply diberi kebebasan kepada girlfriend kononnya understand.

Nak ajak kahwin? Jauh sekali…bertahun-tahun diganyang, dipergunakan tapi si wanita…hidup berbangga diri kononnya ‘bercinta’ …sedangkan dia bulat-bulat dimamah free, ditipu, dipergunakan tanpa sedar…

Bila dah lama sangat…baru rasa tertipu, tapi masih degil dengan pendirian sendiri hingga masih duk perjelaskan pada saya yang boyfriend dia orang ni jujur, ikhlas dan amat menyintai mereka…

“We are pretty much in love!” “He really loves me so much!” Itulah kata-kata yang selalu keluar dari mulut mereka yang ‘bodoh sombong’ ini… Lepas tu nak salahkan siapa? Lelaki?

Semua ini berlaku adalah out of desperations…terlalu mengikut emosi, apabila wanita begitu terdesak untuk bercinta, semuanya rela diberinya, duit, body, harta, maruah tergadai…hancur!!

Elakkan diri anda dari menjadi wanita dari golongan DESPERADO ini…Ini adalah wanita yang sangat rendah martabatnya!

So, anda adalah wanita ‘desperate’/terdesak jika anda…

  • 1 ~ Bertahun-tahun menunggu kekasih yang sekejap ada, sekejap hilang. Yang tidak pernah mahu mendirikan rumahtangga dengan anda. Sebaliknya anda terus menanti dan menanti tanpa sebarang kepastian. Jauh dilubuk hati, anda tahu anda amat terdesak mengenangkan umur yang semakin meningkat…jadi, dimanakah harga diri anda?
  • 2 ~ Anda terus menerus menipu diri sendiri dengan menyakinkan diri anda yang anda akan bahagia bersamanya, dia akan membahagiakan anda. Padahal anda sedar, dia selalu meninggalkan anda, tidak mengambil berat tentang anda, selalu lupa hari-hari yang penting dalam hidup anda. Terdesaknya anda hingga terpaksa menipu diri sendiri…kesian.
  • 3 ~ Setiap kali boyfriend anda ugut untuk breakoff, cepat-cepat anda bersetuju untuk melakukan perhubungan seks walhal anda sedar yang anda sudah tidak mahu melakukan dosa lagi. Ternyata anda membiarkan maruah anda dipijak-pijak.
  • 4 ~ Anda akhirnya berputus asa untuk bercinta dengan lelaki, sebaliknya anda mulai bercinta dengan kaum sejenis. Lalu jadilah anda umat yang dilaknat Tuhan! Memang anda adalah wanita yang cukup desperate!!
  • 5 ~ Anda mendesak cepat-cepat boyfriend anda untuk memperkenalkan anda kepada keluarganya, saudara maranya sebagai bakal isteri dia. Amboi, terdesaknya beb…relek arr.
  • 6 ~ Belum pun apa-apa, anda sudah mulai bertanya dengan kekasih anda tentang hari pertunangan, cincin yang patut dibeli, memilih-milih nama anak. Adoi 😀
  • 7 ~ Anda sentiasa komplen, sentiasa tidak puas hati dengan kekasih anda yang bagi anda tidak cukup memberi kasih sayang kepada anda. Anda mahu dia mencurahkan sepenuh kasih sayang kepada anda walaupun terpaksa meninggalkan kerjanya. Ish! Ish! Ish! Desperate lu beb! 😛
  • 8 ~ Anda masih sanggup menerima lelaki itu walaupun dia sudah mempunyai kekasih yang lain. Anda masih mahukan dia walau dia kata dia lebih menyayangi gadis lain. Anda masih mahukan dia walau hidupnya untuk orang lain…Macam dah tak ada lelaki lain dah…
  • 9 ~ Anda tidak akan membiarkan diri anda keseorangan, apabila perhubungan anda gagal. Anda berpisah…cepat-cepat anda ingin mencari pengganti agar anda tidak kelihatan keseorangan. Relax arr beb!
  • 10 ~ Anda begitu benci setiap kali kekasih anda keluar bersama kawan-kawannya. Anda cukup benci apabila ada kawan-kawan lain yang mulai mempunyai kekasih baru kerana anda takut kekasih anda juga akan turut mencari yang lain. Lalu anda akan sentiasa bertengkar, bergaduh, bertikam lidah hanya kerana kekasih anda keluar bersama-sama kawan-kawannya.

Haaa…itu baru 10, ada banyak lagi situasi yang menunjukkan anda adalah wanita desperate atau terdesak ni. In fact, ada macam-macam jenis wanita lagi yang bro Razzi jumpa lately ni. Ada yang berhari-hari senyap, setiap masa nak berkepit dan yang terbaru, wanita ni lebih suka bertekak, bergaduh, daripada bercinta sayang menyayangi. Kelakar tak?

Instead of berbincang atau berbual, dia lebih suka mencari kesalahan, lebih suka bertikam lidah…Habis, macamana nak bahagia dalam percintaan? Ketidak puas hatian dan perasaan terdesak marah di dalam diri dia tu membuatkan dia tidak senang duduk. Mesti bertekak sehingga dia puas …barulah dia nak bercinta balik dengan boyfriend dia….wooo…takkan menjadi punya beb. Ingat dengan lelaki lain, anda akan berubah? No way! Jadi,

Hargailah waktu yang ada dan penuhilah ia dengan kasih dan sayang, kalau anda atau pasangan anda tidak dapat menghargai saat bersama, lebih baik jangan bercinta lah.  Buat sakit hati je…lagipun, dunia ini tersangat ramai lagi manusia yang masih tahu menghargai manusia lain beb 😉

“Sesungguhnya, selagi anda mempamerkan perangai anda yang terdesak dan mengikut emosi, bodoh sombong…maka tiada lelaki yang akan mengahwini anda sampai bila-bila…”

p/s : Sudahkah anda melihat kesemua Ebook karya Razzi Rahman?. klik disni untuk mengetahui dengan lebih lanjut! 

Ikhlas dari,
Razzi Rahman @ Brother Love
info@razzirahman.com



Apa komen anda? : [12] Comments


www.razzirahman,comYikes?? 😀 …sebenarnya, bro nak sentuh soal persediaan sex sebelum kahwin. BUKAN seks sebelum kahwin ya… PERSEDIAANNYA!

Before that, nak tanya gak…apakah anda pernah melakukan perhubungan sex sebelum kahwin? Adakah sex itu keperluan utama untuk mengekalkan sesebuah perhubungan/perkahwinan? ATAU pun…perhubungan seks yang hangat, amat memuaskan sehingga teringat-ingat setiap saat itu, adalah segala-galanya?

Jom, bersama bro kita sama-sama fikir dan bincangkan perkara yang TERAMAT penting ini…

Apabila kita bercakap soal seks…pastinya kita mahu berbicara tentang perhubungan seks yang sepatutnya hadir selepas perasaan cinta yang mendalam bergelumang di jiwa. Cinta yang diidamkan pula, pastinya ingin dilihat dari sebuah cinta yang terbentuk dari …kesucian, kejujuran dan kesetiaan.

So, selalunya…apabila ketiga-tiga perkara asas menjadikan cinta itu sebuah cinta sejati telah ditemui…maka, mulailah kita mahu kahwin! Sengih kawan kita, si Azman a.k.a Krueger 😆

Haaa …itu baru mukadimmah

SEKS ~ Buat pertama kalinya bro nak sentuh soal seks! Nanti ada banyak lagi artikel tentang perhubungan seks yang ada dalam koleksi ni, tapi untuk hari ini…

Mengetahui keupayaan pasangan kita dalam perhubungan kelamin SEBELUM berkahwin, amatlah penting! Haa…jangan salah faham pulak. Ada banyak cara untuk tahu tu, bukan dengan hanya cara ‘Mencuba’ dahulu ya, besar ke senjatanya, sedap ke anunya, tahan lama ke… dan bukan dengan ‘Pegang-pegang, tengok-tengok, ramas-ramas’ dulu… ado! Hai, duk ingat yang bukan-bukan je 😀

Maksud bro, setiap pasangan …sebelum berkahwin lah kalau boleh, seharusnya bersama-sama berjumpa dengan doktor pakar dan membuat Medical Checkup. ‘Tahap fizikal’ anda berdua itu yang perlu diketahui dulu. Anda perlu tahu, adakah kesihatan anda berdua, membolehkan perhubungan seks dengan sihat dan selamat. Itu semua doktor boleh beritahu dan ada checklist yang boleh anda tunjukkan kepada pasangan anda yang anda ni FIT!

Please okay, jangan terpedaya sangat dengan filem-filem lucah yang hanya lakonan semata-mata tu! IT IS NOT ABOUT SIZE! Size does not matter!! Saiz…tak penting beb, ketahanan mental dan fizikal yang penting. Tubuh badan yang sihat…lelaki maupun wanita.

Sex is very important in a marriage life!, semua orang tahu tu!! In fact, ramai yang berlaku curang dan tidak kurangnya yang bercerai kerana tidak mendapat kepuasan batin. Another fact, ada ramai juga yang telah bro temui meminta nasihat bagaimana menangani masalah suami yang “Premature ejaculation (PE)”, also known as rapid ejaculation, rapid climax, premature climax or early ejaculation, … maksudnya 2-3 minit sudah climax…dah kecundang. Dan 25%-40% lelaki mengalami permasalahan ini!

Tidak kurang juga isteri yang hilang nafsu syahwat kerana hormon, bosan, depressed, preasured, dryness atau tubuh badan busuk, keputihan yang melampau, dan tahap fizikal yang sentiasa longlai…

Sexual problem ini PERLU diubat, ada banyak supplement yang boleh diamalkan. Ada berbagai-bagai produk herba, pemakanan tambahan untuk kesihatan. So boleh kita membuat persediaan sedari awal dan terus mengamalkan selalu agar sentiasa sihat dan bertenaga. Baik lelaki, maupun wanita, kena sama-sama jaga, sama-sama bertenaga! Sebelum kahwin lagi dah kena jaga…bukan kahwin, dan dah ‘NGAP’ baru nak jaga…especially wanita! Haa…terbalik kan, wanita pula yang lebih kena jaga…

Yes, it’s true! Adakah anda tahu yang sekiranya keputihan anda terlampau banyak keluar…ianya boleh menjadi kehijauan dan membuatkan  perhubungan seks yang amat tidak selesa? Malah hanyir!

Dalam 10 tahun bro di dalam industri herbalisme, telah ramai terbukti ada beberapa individu yang memiliki masalah ini, datang ke kedai herba bro ya…Haa…jadi, kenalah makan ubat-ubat dari pemakanan kesihatan ini untuk mengurangkan, merawat dan membersihkannya.

‘Pencuci wanita’ tu, baru berapa belas ringgit je…please lah beli dan pakai setiap hari…tak kisah lah brand apa, tapi yang produk herba atau semulajadi lah. Yang dari daun sirih ke…herba kacip fatimah ke…this is really important tau, bukan main-main!

Ada satu kisah menarik! Baru-baru ni, biasalah kenduri kahwin musim raya memang merata. So, salah satu pasangan tu baru je kahwinlah kan raya lepas. Before this memang bro tahulah, mereka ni amat sayang menyayangi…bercinta bukan main lagilah. Semua kawan-kawan pun naik jeles dengan couple yang tersangat in love ni.

Tapi…belum sebulan kahwin, both of them dah datang jumpa bro…secara berasingan!

Yang suami mencari ‘ubat kuat & pewangi wanita’ yang isteri duk mengeluh, ‘tak puas’ Apa bro nak cakap agak-agak? Apa nasihat nak bagi kat dia orang ni…apa bro nak jawab? Adoi… muda-muda dan baru seminggu kahwin…dah bermasalah!

Realitinya, tentu saja kita nak pilih yang terbaik, yang penuh dengan cinta yang mempunyai bentuk badan yang dapat memuaskan hati dan sebagainya, TETAPI yang paling penting kita kena pilih yang sihat untuk ‘perform’ yang terbaik! Barulah kekal cinta dan kasih sayang di dalam perkahwinan!  😉

That’s why…bro cakap, persediaan seks ini mestilah sebelum kahwin lagi. Biarlah at least dah 1 tahun you dalam proses pembaikan, baru kahwin…kalau tak, jadi macam couple ini lah. You see…walau cinta banyak mana, walau sayang giler sekali mana pun… Bila ada yang tidak puas di hati especially dalam perihal perhubungan kelamin ni…BOLEH membawa kepada perceraian tau…dan jika ianya terjadi, janganlah nak salahkan sesiapa melainkan diri sendiri kerana tidak mahu menjaga…sebabnya persediaan seks sebelum kahwin ni sesungguhnya,

“Teramat mudah untuk diamalkan, tetapi teramat susah untuk diubatkan!”

Basically…untuk kekalkan cinta yang bersemi, untuk terus memiliki sebuah perkahwinan yang dipenuhi dengan kasih dan sayang…bukanlah atas nama cinta semata-mata, TETAPI, kita semua AMAT memerlukan, CINTA yang sejati, & SEKS yang sihat , selamat dan hebat!

So, kalau ada semua ni, takkan berlaku lagi kekecewaan kut?? …dengan izin Allah takkan lah ada berlaku perceraian lagi, sebaliknya semua semua pasangan dipenuhi pula dengan segala kebahagiaan…AMIN!

p/s : Ingin melihat karya-karya Ebook tulisan Razzi Rahman? Anda boleh melihat di sini >> klik disini untuk mengetahui dengan lebih lanjut! 

Ikhlas dari,
Razzi Rahman @ Brother Love
info@razzirahman.com



Apa komen anda? : [17] Comments


Irfan KhairiSabtu 25hb, jam 3.00 petang akan berlangsung pelancaran program perniagaan U-Mobile, “Impian” dan juga majlis sidang media Irfan Khairi sebagai duta Impian. 

Sejurus selepas sidang media & majlis pelancaran, Impian akan mengadakan taklimat- jadi, bagi mereka yang ingin mengetahui sama ada Impian boleh menjadi perniagaan ‘impian’ anda, jangan lepaskan taklimat ini. Alang-alang dah ada di situ, why not ketahui lebih lanjut right? Sekurang-kurangnya dapat ilmu perniagaan yang menarik! 😉

Terdapat sedikit free door gift, makan-makan, dan juga persembahan khas oleh band kami “Blood Brothers”! (jangan lepaskan ni – baru rock!). Blood Brothers= Razzi Rahman (vocal), Muzamil (lead guitar) & IK (rythm). 

Kehadiran adalah percuma tetapi perlu reserve kan seat, terbuka kepada 50 yang booking terawal sahaja. Nak tengok bro perform tak? Kalau nak, kena cepat!!

Tarikh: Sabtu 25hb Oktober 2008
Waktu: 3.00pm-5.30pm
Tempat: JW Marriott, Kuala Lumpur

Aturcara majlis…

3.00pm – Ketibaan tetamu & rakan media
3.15pm – Majlis MOU dan pelancaran bermula
3.40pm – Persembahan “live” Blood Brothers!
3.50pm – Jemputan menjamu makanan petang
4.00pm – Majlis pelancaran tamat
4.15pm – Preview pertama perniagaan “Impian” U-Mobile
5.30pm – Tamat preview

Untuk menghadiri, please RSVP/hantar email ke info@rahsiainternet.com dengan tajuk “PELANCARAN IMPIAN”. Sertakan sekali nama dan nombor hp serta kalau nak datang bersama tetamu. Sertakan bilangan tetamu dan nama sekali :)

Don’t forget hanya 50 tempat sahaja available! CEPAT!! 😀



Apa komen anda? : [7] Comments


www.razzirahman,comAgak lama dah bro tak menulis TIPS CINTA 101 ni kan. Maafkan Razzi, kebelakangan ni memang agak kelam kabut sedikit. Jangan marah aaa…

So now you sedang bercinta, berapa umur you? berapa umur pasangan you? 😀 Aik, tak pernah kira…i seh man! Maybe tak pernah menjadi masalah kepada perhubungan cinta anda kut?

Or actually you tak sedar, perbezaan umur itulah punca pertelingkahan dan pertengkaran yang berlaku dalam perhubungan you?…tak? ye ke? 😆

Di dalam kursus kahwin yang pernah bro hadiri dulu, Ustaz tu adalah cakap,

“Kalau cari jodoh tu biarlah yang lelakinya berumur paling kurang pun, kena lebih 7 tahun dari wanita, barulah si wanita tak jadi mak!” kekekeke…

JADI MAK? Adoi…jadi mak macamana tu ya…hmm bro pun pelik tu. Kut-kut jangan jadi macam kes di Johor dulu, seorang ibu bersekedudukan dengan anak lelakinya sendiri sehingga mengandung…alaaahai, nanguzubillah! Simpang malaikat 44!!

So, what I did was…lepas je balik dari kursus kahwin tu, bro terus jumpa my mother and asked her about this matter. “Ibu, betul ke wanita kalau nak bercinta, kena cari lelaki yang berumur lebih 7 tahun dari mereka?” So my mother cukup bersetuju dengan ustaz tu dan dia punya 2 sebab utama :-

  1. Wajah wanita cepat tua ~ “cinta bisa lari dong!”
  2. Lelaki lambat matang ~ “hancur!”

Sebab no1 ~ Kata my mother, disebabkan wajah wanita cepat tua…so wanita kena cari lelaki yang jauh lebih tua darinya. Minimum 7years lebih tua. Mengapa minimum 7 tahun? Sebab apabila wanita berumur 30 dan lelaki 37…wajah mereka akan kelihatan SEBAYA! BOOM! Haaa…baru sebaya tu. bayangkan kalau terbalik…wanita 37, lelaki 30 adoi…nampak cam lelaki tu adik la pulak. Buatnya lelaki tu baru 20tahun, tak ke jadi macam mak dengan anak… itu yang ustaz duk takut tu 😀

Tapi sekarang ni, macam-macam adaaa… botox lah, colagen lah, wanita berubah nampak muda cari lelaki muda! Hehe…lepas 6 bulan, berubah jadi macam nenek kebayan balik. Lama-lama nampak macam hantu! 😳 eeeeiii…minta jauh laaaa…

Sebab no2 ~ Lelaki sememangnya agak lambat matang, dalam erti kata, “Gua mau enjoy lebih dulu sikit beb…cinta tuu…nanti wa kahwin laaa” 😆 Tengok-tengok, minah yang dia duk enjoy tu mengandung…dah terpaksa kahwin. Muda-muda dah kahwin, …orang muda, darah muda…panas baran! Cepat je tangan nak naik…nak marah je… last-last bercerai!

Setiap tahun, dari 13ribu hingga 16ribu pasangan bercerai. Semenjak dari tahun 1999 hinggalah ke akhir tahun 2005 sahaja, statistik Jakim menunjukkan hampir 100,000 pasangan berbangsa melayu sahaja telah BERCERAI!

100 ribu beb!, melayu sahaja, tok sah cakap lah bangsa lain tu. Dan semua pasangan yang bercerai tu berumur dalam linkungan 20 ke 35tahun…MUDA-MUDI gitu yaaa. So, adakah pasangan lelaki anda tu lebih muda dari anda? …apakah jarak umur anda berdua? Janganlah sesekali kita menganggap perbezaan umur itu perkara remeh. kerana pengalaman hidup bukanlah sesuatu yang boleh dipelajari dimana-mana…

So, bagi bro lah…ini pendapat peribadi…

LELAKI adalah ketua keluarga. Lelakilah yang menentukan dan membimbing baik atau buruknya sesebuah keluarga itu. Jika seorang lelaki itu masih terlalu muda dan sudah berkahwin, ada lebih baik dia selalulah refer dengan orang yang lebih tua dan berpengalaman sebelum membuat sebarang keputusan.

Bagi wanita untuk mencari cinta…

WANITA, kalau boleh carilah lelaki yang agak jauh jarak umurnya dengan anda agar perhubungan anda itu lebih tenang dan teratur dengan orang yang lebih berpengalaman. Juga supaya, wajah anda tidak kelihatan lebih tua dari suami.

Nanti asyik terkecewa dalam cinta je apabila bertengkar, tiada kesabaran, tidak berpengalaman dalam berbagai perkara. Tidak puas di ranjang…Pasangan lelaki anda kelihatan lebih muda, nanti rasa gusar je bila ada gadis-gadis yang duk usha-usha…so siapa yang susah? anda juga yang susah! Siapa yang kena tolong? Brother love juga yang kena jawab 😀

“Alright, all the best dalam mencari pasangan hidup yang ideal untuk masa depan anda!”

p/s : Ebook tulisan Razzi Rahman telah terbukti membantu ramai memiliki cinta sejati. klik disini untuk mengetahui dengan lebih lanjut! 

Ikhlas dari,
Razzi Rahman @ Brother Love
info@razzirahman.com



Apa komen anda? : [26] Comments


Waahh…dah masuk hari raya ke3 nih. Best ke raya tahun ni? Licin barangkali ketupat dan lemang, habis semua biskut agaknya. :)

Banyak ke dapat duit raya or habis duit buat beraya? hehe.. Or maybe ada kisah suka dan duka yang nak dikongsikan bersama? Pasti ada cerita yang best-best, dan pasti juga ada cerita yang pilu dan lara. Entah-entah ada yang jatuh cinta di hari raya kan??

…So, apa kata you all semua bercerita kisah hari raya anda, nak cerita pendek tak apa, nak cerita panjang-panjang pun OK. Bro sangat nak tahu cerita you all!

“JOM CERITA-CERITA RAYA!” 😉



Apa komen anda? : [22] Comments