November 2011



Beri harapan la tu, tak beri harapan apa benda? hahaha 😀

Okay, minggu ni kita santai-santai… dan cuba kupas serta fahami tentang “MEMBERI HARAPAN!” – Yess.. sangat penting ni… in fact kalau kita tak faham tentang situasi yang amat sensitif ini. Sebenarnya kita sedang menganiaya hati dan jiwa serta perasaan dia yang kita anggap, ‘KAWAN’

First of all, do you know…, Kalau dah you layan dia setiap hari, sms menjawab all the time… bbm berbalas-balas kacau mengacau, calling bergelak ketawa, komen kat fb mesra-mesra, komen kat blog, follow twitter atau kat mana-mana saja… almost setiap masa…setiap detik dan ketika itu… anda adalah sedang memberi harapan.!

  • Tahu kan? atau tak memberi harapan tu?! …atau bagi you, “Eh, semua I kawan saja…” – hehehe ooo…macam tu cara you berkawan ya?

That’s why kita ni… jangan rasa diri kita bijak sangat membuat keputusan. Konon tahu apa orang fikir dan rasa. Kemudian menyalahkan orang, kononnya orang itu tersalah anggap… konon orang itu fikir negatif, sedangkan awak guna alasan itu untuk bersosial dan happy-happy dengan orang lain sesuka hati…

  • Habis hati orang yang menanti? Ada kita tahu macamana?…

(more…)



Apa komen anda? : [17] Comments


Tergerak pula untuk menulis soal GEMURUH dalam mencuba memiliki cinta. Cepat-cepat Bro Razzi mengukirnya di sini sebelum terlupa…

  • You see…  SELAIN dari kena BERANI mengejar CINTA… kita juga kena BERANI menerima penolakan cinta…agar GEMURUH kita itu akan mudah hilang…

Fuuhhh… bagai terasa-rasa lagi saat pertama kali Bro Razzi teramat gemuruh giler bila mana perasaan cinta mulai bersemi pada hanya pandangan pertama. Jadi, I feel like to share my old story lah kat you all… something that I treasure…sebuah cerita tentang masa dolu-dolu hehehe… 😆

Well, Razzi ni kalau masa muda-muda dulu lah… cukup terkenal di kalangan kawan-kawan, seorang yang main langgar je… as in langgar tu, kalau berminat dengan girl tu, terus pergi direct kat dia dan terus ajak keluar…terus minta nombor phone, terus ayat dan ayat dan ayat… tanpa menghiraukan girl tu suka atau tak suka hahaha…confident giler! (more…)



Apa komen anda? : [5] Comments



Mungkin anda tidak pernah terfikir samada, wajar atau tidak wajar pasangan anda berada di dalam friend list anda, di Facebook kan? :)

Well maybe anda tidak mempunyai apa-apa yang perlu disembunyikan dari dia kat facebook anda, kerana anda adalah manusia paling jujur dalam dunia. So…baguslah kut ya, pasangan anda in your friend list. (Hehehe so sarcastic bunyi dia kan…)

Not trying to say that you’re not jujur…

  • Cuma, pada pendapat Bro Razzi, amatlah tidak berapa selesa sekiranya pasangan anda berada di dalam facebook anda sebenarnya…

In fact, kata penulis buku, “LOVE in the time of COLIC” Ian Kerner Ph.D co-author with Heidi Raykeil :

“It’s a terrible idea for spouses to be Facebook friends with each other,”

Buku yang menuliskan bagaimana untuk menghangatkan kembali perhubungan cinta dan perkahwinan ini juga menyatakan,

  • “Relationships are already filled with enough banality. I want to preserve what little mystery there is, which means I don’t need to see my wife’s latest check-in with her third-grade pals on her Superwall.” (more…)


Apa komen anda? : [8] Comments