June 2013


  • Pernah merasa putus cinta? Mesti pernahnya  kut… kalau pernah, I would say BAGUS! Kalau tak pernah maknanya anda belum lagi mengenal erti kehidupan percintaan yang sebenarnya.

As always, Bro Razzi di sini, bukan untuk meminta perkara buruk itu berlaku atau mendoakan kecelakaan sebaliknya, kita mahu menimba pengalaman dan mengetahui sedikit pengetahuan yang mungkin dapat membantu untuk mematangkan diri di dalam menangani soal kehidupan di dalam percintaan.

Cuba kita tanya,

  • “Mengapa Allah berikan kegagalan cinta kepada kita? Mengapa Tuhan membiarkan kita putus cinta dengan orang yang kita amat sayangi?”
  • Pernah anda mendapat jawapan dari pertanyaan ini?

(more…)



Apa komen anda? : [24] Comments


kahwin

Bila tiba Ramadhan, ramai juga yang bersiap bukan hanya untuk berpuasa, sebaliknya bersedia untuk musim raya, SEBAB? …NAK KAHWIN! Inilah musim keramaian, musim kenduri… yang akan berkahwin tu sure happy je la kan. Alhamdulillah, Bro Razzi doakan moga berkekalan hingga ke akhir masa. Tapi bagi yang tak kahwin-kahwin tu? Adoi… kesiannnn…

Bagi girls lah yang selalunya akan lebih terasa tension dan tertekan akibat soalan dan pertanyaan bertubi-tubi sepanjang ‘Musim Raya+kahwin” ni kan…tapi kan, kita-kita ni yang asyik memikirkan tentang nak kahwin… asyik bercakap pasal nak kahwin, “Nak kahwin…nak kahwin… let me ask you, dah betul-betul ready ke nak kahwin?”

Jangan hanya mulut kata ready tetapi hati, jiwa dan diri masih tak tahu, tak yakin… tak bersedia dari segi emosi, peribadi, ilmiah diri, hmm… macamana nak kahwin tu ya?

Bagi setiap pasangan yang sedang hangat bercinta dan ingin berkahwin, ATAU sedang-sedang PLANNING nak berkahwin tu, CUBA jawab 7 SOALAN tentang KAHWIN ni dulu. Bukan jawab kat Abang Razzi la hehe, jawab kepada pasangan masing-masing. Okay? Let’s starts with the questions :- (more…)



Apa komen anda? : [4] Comments