April 2015


Ada ramai yang naaak sangat kekaasih dia ucapkan yang dia menyintainya. Ada ramai sangat si isteri mahu Encik suami mengucapkan kata-kata cinta… selang sehari kut ya hehehe… ada girls yang ternanti-nanti, bila la boyfriend dia ni nak ucapkan, “I love you”

razblog01

  • The fact is, Di raut wajah telahpun tahu, Dari sinar mata telah ku duga… Ada rasa yang membara, Ada cinta yang menyalaJadi tak perlu lagilah nak ucapkan, tak perlu lah nak kata I love you…. because I DO!

Pada pendapat Brother Love, girls kena lebih confident sikit dari biasa, TAPI bukan perasan. Lain tu Yakin dengan Syok sendiri… Untuk yakin, kita kena lebih banyak berusaha mengenalinya. Syok sendiri pula, atau perasan adalah apabila kita teka-teka saja, dan khayal sorang-sorang hehe…

You see, apabila kita penuh dengan informasi, ilmu, pengetahuan, tentang dia yang kita idamkan tu, keyakinan akan terbina! Bila wanita yang penuh dengan keyakinan, lelaki akan lebih respect dan memandang tinggi kepada anda. Also, kena tahu tingkah laku dan perbuatan seseorang tu, apa maknanya… kena belajar dan bijak untuk memahaminya…

Simple CONTOH : (more…)



Apa komen anda? : [4] Comments


Pernahkah anda merasa anda dan BEKAS KEKASIH masih mempunyai peluang untuk bersama?

Kadang-kadang terasa agak pelik kerana dia sudah lama BUKAN pasangan anda lagi. Malah anda juga dikelilingi kenalan-kenalan baru yang ada di antara mereka menyukai anda. Ada yang serius meluahkan perasaannya. NAMUN…bekas kekasih juga yang anda rindui 😉

gambar_blog8

…itulah hakikat perasaan apabila masih bergelora cinta lama. Tak boleh nak salahkan sesiapa apabila bercakap soal hati… Kerana saya sendiri, juga pernah merasa kepelikan itu, sedangkan perpisahan sudah lama berlalu.

Situasi sekarang pulak, bagaimana? Ya, agak membingungkan apabila dia kembali berhubung. Meluah-luahkan rasa sedihnya kecewa cinta. Siap minta nasihat dari anda lagi, apa nak buat kalau gitu gini. Wah, anda lagi suka mendengarnya…siap bantu, beri nasihat dan pendapat dalam persoalan cinta ni, anda dah ganti tempat Brother Love dah ni hehe 😀 – Lagi menarik perbualan anda dan dia sehingga melanjut, berjam-jam lamanya.  Suka benar la tu ya hehe…

Makin lama, saban hari berhubung, makin rapat… walau masih belum ada ikatan, anda mulai terasa seperti dulu-dulu. Terasa cinta kembali bersemi, rasa sayang sangat kat dia sehingga anda mulai terfikir-fikir, “Manalah tahu, mungkin dia akan terima aku semula dan kami boleh bercinta kembali seperti dulu”

  • Tapi along the way …dalam duk rapat kemain tu, dia memberitahu yang dia ada minat pada seseorang. Pulak dah! Baru nak masuk daun hehe… (more…)


Apa komen anda? : [2] Comments