Home / Tips Cinta /

3 tips ~ Pasti lelaki jatuh cinta!

3 tips ~ Pasti lelaki jatuh cinta!

For this week, bro nak beri 3 tips yang PASTI lelaki akan jatuh cinta kat you all haaa…tersengih je ek? Suka lah tu hehe…Ready?…haaa, sepanjang tahun 2008 bro selalu berpeluang mendengar dan melihat you all yang sebenarnya sudah ada seseorang yang anda minat, atau yang you kenal dan tertarik dengannya…malah ada pula yang sudah berkawan rapat tetapi tak sure samada dia syok kat you all atau saja-saja mesra.

Anda pun mulai lah terfikir, “Macamana nak buat dia benar-benar jatuh cinta kat aku?” haaa…Bad news nya, bomoh-bomoh tak main okay! Ilmu hitam hanya orang yang dayus saja guna. Tapi, good news nya…ada berbagai-bagai tip sebenarnya!!

tip brother love : #1 ~ Buatkan diri anda lebih menarik
Lelaki selalunya akan lebih tertarik kepada girls yang interesting dan tidak membosankan.  Girls yang asyik bercakap soal cinta, asyik tanya, “Mengapa tak call? Mengapa tak jawab sms? Mengapa tak nak jumpa?” Itu soalan-soalan yang pasti membuatkan lelaki akan terus bosan dan meninggalkan anda.

Maknanya, you all mesti mempunyai kehidupan sendiri. You all mesti busy kan yourself dengan aktiviti-aktiviti yang menarik perhatiannya bukan shopping je, bergossip je, …  Contoh :-

  • Menghadiri berbagai kursus-kursus motivasi dan usahawan
  • Mempunyai jadual tetap ke gym
  • Menjadi ahli persatuan badan-badan kerajaan atau kebajikan
  • Mempunyai hobi seperti, berenang, melukis, bidang seni dan sebagainya.

Anything lah as long as…apa yang anda lakukan, adalah perkara yang tidak ada kena mengena dengan lelaki yang anda kenali itu. Dan pastinya, lelaki itu akan lebih menghormati anda jika anda adalah sebahagian dari aktiviti-aktiviti ini, malah lelaki itu juga akan merasa tercabar apabila berdepan dengan wanita yang berkerjaya serta mempunyai kehidupannya yang tersendiri, sehingga mereka akan merasakan yang anda adalah lain dari wanita lain dan sangat menarik.

tip brother love : #2 ~  Jangan cepat perasan dan jatuh cinta.
Simpan dulu perasaan yang membuak-buak tergila-gilakan lelaki itu. Hanya kerana lelaki itu baik, you all terus perasan  yang dia syok kat you all. Then jangan pula letakkan diri anda begitu bawah hanya kerana mengimpikan cinta seorang lelaki. The minute you buat you ternanti-nanti cintanya, tergila-gilakannya…habislah beb, dia surely bosan dengan you, belah terus berbatu-batu lari dia.

So, tak tunjuk salah, tunjuk pun salah jugak…aik? Macamana nak buat ni?

The trick here is, Tarik tali or tarik kuda…pernah dengar? Macam memancing ikan laaa…mula-mula kita tahan umpan, then bila ikan dah terpaut kat umpan kita tu…kita tarik tali pancing tu sikit, kasi tersangkut then kita lepas tali pancing tu…kasi ikan tu berenang bebas…then kita tarik sikit lagi…then kasi berenang lagi…then tarik, sampai-sampai ikan tu letih, then baru kita tarik habis, tertangkap lah ikan tu….

Amacam? Ada nampak kaa? 😀 Cara ini pasti akan membuatkan lelaki merasa susah dan senang. Haa, barulah interesting. Tidak susah untuk mendapatkan anda, tetapi tidak pula begitu mudah.

Masalahnya sekarang ni, ramai wanita yang cepat sangat tunjuk yang dia berminat dengan lelaki tu. Sms sepanjang masa, kalau call je layan…ajak keluar je terus On! Tak boleh macam tu. Angkat diri anda sikit, kasi mahal sikit. Walau anda boleh menjawab smsnya, walau anda boleh menjawab telefonnya…anda hindarkan sikit…biarkan dia tertanya-tanya. :)

tip brother love : #3 ~ Mengkaguminya…
This one memang interesting hehe…alright kaum lelaki, jangan marah kat bro ya, nak mengata sikit…Lelaki cukup terkenal dengan egonya, ada banyak perkara yang menaikkan ego mereka. Perasaan bongkak or in control tu kira memang dia orang suka.

So, gunakan kelemahan ini untuk memikat lelaki! Caranya mudah…1st sekali you all kena buat supaya dia tahu yang you all suka kan lelaki itu TETAPI sekadar seorang kawan. Then…slowly you perhatikan apakah perbuatannya, cara pemikirannya, perlakuannya, perkara yang boleh you all puji dia, kaguminya.

Cari masa yang sesuai, then pelan-pelan cakap kat dia, mulakan dengan berkata,

  • “I kagum sangat dengan cara you berfikir”
  • “I admire keputusan you.”
  • “Saya tak pernah terfikir ada lelaki yang bijak bertindak seperti awak!”

Hahahaha…terus cair lah mamat tuuu bila dengar wanita cakap macam tu kat dia. Puji dan kagumi dirinya. TAPI, lepas cakap macam tu…belah lah, biarkan dia terfikir-fikirkan anda…biarkan terngiang-ngiang di telinganya sepanjang hari, sepanjang malam 😀 bro PASTI, lelaki itu akan jatuh cinta dengan anda tidak lama lagi. Okay? 😉

Pesan bro, anda sendiri pun kenalah bersiap, kena selalu berhias sebaik mungkin, keterampilan kena jaga. Jangan selekeh walau pun hanya ke kedai runcit. Latihkan diri anda sentiasa kelihatan menarik walau kemana anda pergi. Janganlah sesekali pakai kaftan keluar rumah beb…adoi!

“Look the best, then you’ll be the best and he’ll be the best for you”

Ikhlas dari,
Razzi Rahman @ Brother Love

p/s : Bro suka sangat melihat artikel-artikel bro di copy/paste kan di merata-rata blog dan website masing-masing. Rasa dihargai gitu hehe…cuma bro harap, letakkan simple link kepada blog bro ini la baru best 😉 Thank You guys!

Share this article

Comments

  • Boby Atmaja Yusof
    January 19, 2009

    Assalamualaikum Bro…

    Nice le posting Bro nie,sesuai sngt utk pompuan.kolo saya yang jadi lelaki tu,pasti cair punya ngan tips yang Bro bg tu. hehehhehehehehehehe…

    Bro,jgn lupa..bg gak tips utk lelaki yer, mcm ne nak pompuan jatuh hati kat lelaki.?

    Sorry le Bro,Saya busy bebrape hari nie.tu yang jarang dah online,bnyk keje nak d buat.
    ape2 pun,Good Luck for RazziMuzIk..

    Reaching Higher & Selamanya

    Kirim SAlam Abg Irfan & Bro Muz

  • Maria
    January 19, 2009

    Salam bro…
    Sy amat tertarik dgn posting bro kali ni, tersenyum bila membacanya sebab saya dulu byk buat silap.Kali ni, sy akan praktikkan dgn apa yang bro sarankan. Amat nerguna dijadikan panduan. Selama ni main redah je…hehehe..apapun bro, sy ucapkan brbnyk terima kasih dgn tips yang diberikan.

  • January 19, 2009

    Boby ~ Lelaki macam you tak perlu dah tip untuk memikat wanita, you dah cukup cute …ramai wanita syok kat you, betul tak? 😉

    Maria ~ You’re welcome Maria, bro rasa happy sangat kerana tip-tip bro ini dapat menggembirakan you. Hope you terus drop by dan tinggalkan komen serta pendapat you k.

    Bro amat menghargai you all, Thanks guys!

  • saya
    January 20, 2009

    hu..bro..tips yg interesting…tambah2 utk saya yg jenis straight forward ni…huhu..btw..bro..leh eh letak tips2 bro kt blog…sgt suke 😀

  • January 21, 2009

    Thanks Saya and kalau you or anybody nak ambil tip-tip and artikel from my blog ni and letakkan you guys punya websites/blogs…go ahead …diizinkan, bro suka sebenarnya 😉

    Cuma, please letakkan link ke blog ni, just use this link
    http://www.razzirahman.com/blog

    oK, thanks!

  • Ms. Shasha
    January 21, 2009

    bro!!!!
    thanks so very muchhhhhhhh
    a very good tips tuk org yg nk bercinta semula cam sha2 ni….

    kalau boleh tambahkan lagi tips2 nye bro…

  • Maria
    January 21, 2009

    Salam bro…
    Bro, nak tanye skit, kalau kita buat dek je dgn tak menjawab smsnya, pastu dia tanya knp diam aje… apa maknanya tu. Tanya bro sebab bro seorang lelaki.

  • Boby Atmaja Yusof
    January 21, 2009

    SAlam Bro & Member..

    Hope your all fine everyday..

    Bro,mana ada saya cute..hehehehehhehehehe
    Bro bg le Tips utk member lelaki yg lain, kesian dorg.huhuhuhuhuuhuhu

    Maria…kolo awak buat dek je tanpa jawab msj die,mst le dia akan tanya awak bgtu..?
    kesian die,tunggu respon dr awak tak sampai2.kolo pn awak tak dah msj ngan die, bgtau le die baik2.OK 😀

  • Maria
    January 22, 2009

    Salam sume..
    Bukan taknak kawan ngan dia tapi sy nak tgk setakat mana dia berusaha nak brkawan dgn sy.Sy mmg gak ternanti-nanti sms darinya….tapi sy takut bila sy hantar sms nanti dia anggap sy hidung tak mancung pipi tersorong-sorong…betul tak?

  • Boby Atmaja Yusof
    January 23, 2009

    Yaa….Benar Maria

    Tp better awak yang mulakan dlu sms ngan die,tak salah kan kolo awak yang mulakan dlu.tgk reaksi die mcm ne,apabila trima msj dr awak..? OK 😀

  • January 28, 2009

    sangat menarik… hehehe… bro… fiza dpt keja baru kt ipoh… mulakan idup baru la pulak 2009 ni kt perak nanti… :)

  • Maria
    January 29, 2009

    Salam…
    Biasanya klu sy hantar sms mmg dia balas tapi balasannya simple je dan hanya berkaitan dgn hal yang dia minta tlg sy.Lps tu, senyap…..bila dia diam, sy pun diam lah. Nanti dia ingat sy ni apa la plak klu htr sms yg bukan-bukan kat dia. Mesti la sy segan kan…

  • January 31, 2009

    Maria >> jangan buang masa!! Cari lelaki lain lah…cari yang betul-betul menghargai wanita, bukan yang hanya sms nak minta tolong je. Itu mempergunakan awak namanya. Ramai lagi lelaki yang baik-baik diluar sana 😉

  • January 31, 2009

    Fiza >> Lama you tak drop by kat blog bro ni, hey congrats dapat kerja baru…semuga kerja baru ni, hidup pun baru, udara baru, jadi boleh lah jumpa orang baru 😀

  • January 31, 2009

    Hi,bro
    best lah .. tips yg bro kasi..
    betul juga , kalau kita balas jer sms dia. kita tak tahu perangai dia mcm ane.. syg ke tak.kesah ke tak kesah HEHE!sekali2 kena buat bodoh sms dia.. Kasi lagi tips lah bro hehe!

  • Maria
    February 3, 2009

    Salam….
    Saya rasa betul jugak apa yang bro cakapkan tu. Tapi susah sgt skrg ni nak jumpa seseorang yg boleh sygkan sy sepeneuh hati. Dah banyak kali kecewa…jadi serik.

  • miss
    February 7, 2009

    salam,
    1st time sy baca tips yg bro kasik,sy betul2 tertarik & buat kn sy terus ingin baca entry2 yg seterus nya.tq 4 the sharing.

    p/s:-sy ada letak link blog bro pd blog sy.so that kwn2 sy pon bley join blog bro nie.

  • February 7, 2009

    Miss ~ Terimakasih Bro Love amat appreciate sekali your comment. :)

    I try my best to give and to share my own experience, harap you teruskan membaca.

  • February 7, 2009

    Maria ~ Bro ada macam-macam tip yang boleh beri you keyakinan diri just sign up my newletter and get it for free here >>> http://www.notacinta.com

  • its me!
    February 13, 2009

    having own life is great!
    to all girls; join apa sahaja aktiviti yg menyihatkan.
    get your girlfriends to join u as well, jgn asik cling kat your BF/tunang/hubby…etc

    :-)

  • March 10, 2009

    memang mnarik bila saya baca,,nice to know u

  • March 12, 2009

    Salam Bro..

    Wah bagus la tips nie..
    * Buatkan diri anda lebih menarik.
    * Jangan cepat perasan dan jatuh cinta.
    * Mengkaguminya….

    Ni leh wat eksperimen with someone.. :))

    Kalo menjadi iNa inform bro.. :))

    Wish Me Luck.. :thumbsup:

  • Sue ~ Kalau menarik buatlah experiment :)

    Ina_Lurve~ Menjadi ke tak menjadi ke inform kat i je no prob :)

  • March 14, 2009

    mcm mana nak tambat hati laki yang ego+ x pandang pompuan+ada jawatan tertinggi kat sbuah persatuan??ssah laa terminat mamat mcm nie..huhuhu

  • I wonder tho’ dia tak pandang pompuan ni sebab dia tak minat perempuan kut? hehe…hati-hati zaman sekarang ni, nampak lelakitampan segak…tapi minat lelaki jugak, SUSAH!

    Whatever it is, you have to clear things out, kut-kut dia dah ada yang tercinta ke, minat yang berjawatan tinggi jugak ke,

    Kalau betul dia free, single then just follow je apa yang I tulis kat artikel kat atas tu.

    ALSO, you dah signup free eNota cinta from my newsltter? Sign up tu and you juga kena berjaga-jaga dengan lelaki yang banyak excuses contoh >> Klik di sini

  • March 15, 2009

    thanx 4 ur advice bro..erm myb dia dah ade kot gurlpren kat mlysia.tp skang ktorang studi kat luar malysia..hehehehe..ktorang mmg dlm persatuan yg sama..2 yg ssah 2..tp mgkn cm crush jer kot…so bro,u dah ade brape makwe??mst bnyak kan sbb ade bnyak tips..he3.just kidding

  • March 15, 2009

    lupa nak gtau..sy dah download enota 2..cover ngan isi dia mmg mnarik..u x jual ke buku 2 kat pasaran??kalau ada nak gak beli..hehehe

  • balqis
    September 12, 2009

    salam, bro, tips bro mmg hebat dan menarik, tp saya ada msalah besar dlm hdp ini yg belum selesai

  • June 13, 2010

    salam,bro tip ini memang hebat tapi tip ni lain tetang diri saya .saya jatuh cinta pada kawan saya sendiri saya takut dia x mahu terima saya sebab saya x ada mak and ayah,seorang yang x sempurna maksud saya seorang yg gemuk

  • August 12, 2010

    Baguslah tips yang bro bagi..ehem..dulu penah gak try tp tak terpikir lak cara tu. Jatuh cinta yea la tak mampu nak katakan padanya ish..segan malu macam-macam lagi. Ni kena kotrol emosi sikit aaa….

  • Erin
    September 29, 2010

    Cm funny pun ada this tip..but myb leh try…

  • dilema
    December 10, 2010

    kalu nak pikat hati bekas boyfriends cmne??

  • jen
    January 26, 2011

    hi bro, nak tanya ne, boyfriend saya suka saja layan perempuan lain, saya pun jadi kuat cemburu, selalu saja begaduh, sampai bepisah dua kali tapi sambung lagi, macam mana ne bro boleh teruskan lagi ka?

  • January 26, 2011

    JEN – Funny lah Jen, well I faham you sambung lagi dan lagi dan lagi tu sebab sayang sangat lah tu kan…

    Nak continue lagi boleh Jen, tapi kena buat rules baru dan tegas dalam membuat keputusan.

    Lepas tu Jen, tak boleh berkawan dengan dia saja lah. Kena ada ramai kawan lelaki, barulah dia pun cuak sikit nak berkawan dengan ramai wanita okay ? hehe 😉

  • imeda
    February 4, 2011

    TQ bro… info yg amat bgus… akn sy praktikkan iaitu tarik tali ngn dia…
    skrg nak try menyepi seketika… klu sy penting kompem dia cari sy kan… ni tak asyik sy je yg mulakan semuanya dulu… tak hargai langsung…penat jugak kdg2… nak menyepi, nak tgok rasa tak kehilangan seseorg yg sllu amik berat pasal dia, sllu peduli dia…
    harap dia tau hargai saya… TQ & doakan saya ye…
    imeda

  • May 8, 2011

    Salam Bro .

    Ehm , nih nk tnya byk or skit x taw la . hehe . I Suka kat boy sorg nih , die pun taw gak feeling i tuh . Ehm , cmmne erk nk tackle die ? Die still love ex die. I dh hilang akal, x taw nk wat ape lgi . Smtime tuh i jealous if die cter abt ex die . Smtime tuh i t’tngu2 sms dr die,smtime smpi x tido. huhu. Smtime ade gak rse nk jaohk diri sebab die alwys talk abt ex die tpi x pat ! I dh thp gile dh nih. Cmne yer ? Pls ! Help me ! :(

  • EIYQA – Actually, you kena be away from him to make him realised your feelings…

    Lepas tu kalau dia tanya why you menjauhkan diri, then it’s your chance to tell him the truth about your feelings tu.

    But honestly…I rasa, dia tak ada feeling kat you dari mula lagi, if not dah lama dia into you :(

  • ayla
    May 11, 2011

    salam bro.bez la bca blog bro ni..dh la pndpt bro sume nmpk ikhlas je..bro ckp brdsarkn fakta n xde nmpk nk bg hrpn ke ape..lau bro rase lelaki tu xde feeling kt gadis tu.bro trus terang je..ni yg sy kagum ni.bgs bro!ini dinamakn xberi harapan palsu.I like it..trus kn beri komen jujur erk

  • AYLA – Thanks ya, hehe…cuma kadang-kadang tu ada yang tak suka. Itu yang bahaya tu kan… sedar-sedar diperdaya. I hope lebih ramai orang yang lebih terbuka menerima pandangan.

  • goguma
    July 12, 2011

    salam bro, nak tanya sikit,,saya ada minat satu laki ni dan dia pun berikan respon, dya berubah dari seorang yg sangat ego kpada laki sweet apabila dgn saya..kami masing2 tahu kami menyukai satu sama lain tapi dua2 buat jaul mahal, adakah berkesan jika saya menghilangkan diri buat smentara waktu pdahal dya selalu merindui saya

  • GOGUMA : DO THAT! 😉

  • iera
    August 7, 2011

    salam bro..
    thanks cz bg info yg mnarik..:)sbnrnya,sy ska kt sorg boy ni..kami dh knal time skolah rndah dulu, pastu terpisah cz sy pndah skolah..lebih kurang 15 thun yg lalu..alih2 terjumpa blik dlm stu lmn sosial akhir thun lps..sjk dr tu, kami trus rapat, n dia pn sllu msj sy..duk tnya kbr n everything psl sy dia tnya..klu tak ari2 msj, kdg2 selang 2 ari cmtu la..kdg2 sy prnah gak menyepi..2,3 ari xmsj dia..sj nk test la..alih2 dia pasti msj sy..sy dpt rasa yg dia care psl sy, tp sy tak pasti smaada dia sukakan sy atau just skdar kwn jer…tu yg buat sy tertnya2..

  • daniasera
    January 29, 2012

    bro…

    thanks ya coz problem sa da t,jwb… thanks sgt2…..

  • najwa
    March 17, 2012

    tq atas tips bro…selama ni sy asyik je ikut rentak lelaki..n akhirnya dia dah tinggalkan sy…saya akan guna tips “tarik tali” ni elak rasa bosan lelaki dlm hubungan…tq bro..teruskan berkarya sb karya3 bro dpt memberi semangat baru bg mereka yg putus cinta ni..

  • September 23, 2012

    Salam… trma ksih byk bro.. krna telah menyenarkn sy dn teman2 yg lain dr kslpan..dn trma ksih juga sb bro sanggup sblhi perempuan sdngkn bro lelaki…itu yg bt sy tabik spring kt bro krna tk ramai org lelaki dlm dunia ni mcm bro..ikhlas..ramai kwn…handsome pulak tu..tu yg buat org ramai giler nk masuk blog bro.. shari tk msuk mcm dh sasau rindu tk bertempat disbkn ayat2 dn tip2 berhantu..sehari tk masuk mcm dipanggil2 pulak..mentera apa bro pakai..tk caya tnya teman2 lain..btul tk kwn2…bro love adalah the best in the world…maju broo..mju bro…majulah utk wanita…thnk a lot…

  • October 3, 2012

    TERIMAKASIH SEMUA, tak sangka ada orang sebut-sebut dan puji-puji pula kat sini, Alhamdulillah… anugerah Tuhan Eizah 😉

  • October 8, 2012

    salam bro trma ksih bls komen…sy bkn nk mmuji tp ini hakikat bro ckup disenangi, disygi, ikhlas dn kelakar.. bro layak jd mthri snggup bkr dri utk kbhgiaan org lain.klau lelaki ckp biar masa menentukan segalanya apa mknanya tu sb dh terjerat dgn cinta suami org, istri org..nk hurai pn pnjg sgt..tp kami saling mnyintai cuma kiri kanan, dpn blkg byk hlngan…camna bro…

  • February 1, 2013

    Wow nyer. Jadi sgt terima kasih

  • February 19, 2013

    EIZAH – Apa kata you cari kebahagiaan buat diri you yang sebenar, bukan buat orang lain… sebab lelaki yang betul-betul lelaki yang benar-benar mencintai wanita, tidak akan membiarkan masa menentukan segala-gala…sebaliknya, dia akan berusaha demi kebahagiaan bersama insan yang dicintainya!

  • salbiah abdullah
    April 10, 2013

    waa. . .cmne nk buat. .org yg sye suke tu dah ade yg pnye tapi awek dye x pduli yg sme. . n dlm mse yg sme ble sye ckp sye nk tawan hati dye dye cakap sye dah tawan hati dye skit2. . takot nak ilang dye. . sggop jdi yg ke 2. . cmne eh nk buat?. . nak sgt jdikan dye milik sye. . xnak dah org lain. . siang mlm berdoa moge Allah dekatkan jodoh. . .tapi sukarnye pjalanan nk dptkn dye. . what should i do. . ?
    :(

  • SALBIAH – Jika anda sudah buat diri anda menarik kepada lelaki, pastinya dia akan tertarik pada anda… jika masih belum tertarik, mungkin dia tidak betul-betul inginkan anda atau anda bukan citarasanya.

    Nasihat saya, jangan hanya mengharapkan pada satu lelaki sahaja, kerana ramai lagi di luar sana yang anda masih belum kenali, kemungkinan mereka jauh lebih baik dari yang anda idamkan sangat ni. Give yourself a chance…

  • yana
    April 29, 2013

    sya mengalami msalah cinta..sya telah bersamanya sudah hmpir 11 thun.baru2 ni sya cek hnphone dia dan ternyata apa yg saya rasa dia curang dengan sya..sya tengok dia ada msg dengan permpuan lain.bila tnya ktanya prempuan 2 msih budak dan tiada hbungan apa saya Call tnya sndri perempuan tersebut dan perempuan tersebut jugak mgtakan benda yg sama..adakah ini betol??Saya terpikir jika tiada hbungan apa knapa perlu berhubung??adakah si dia telah jemu dengan saya??bila saya ckp yg sya tidak percaya dan mengambil kata ptus unutk berpisah dia sedaya upaya memujuk dan mgatakn yang dia tidak boleh hidup tanpa saya dan malah mgatakan yang saya hnya salah anggap.hmpir tiap hari msg dan CALL saya terima untuk mohon kembali kpdnya…saya takot jika diberi peluang akan mgecewakn diri sndir.apakan pendapat bro if saya terima apa perlu saya buat untuk membuatkn si dia akan sentiasa mengingati saya dan tidak akan pernah curang lagi.

  • May 16, 2013

    tolong bro,,,sy penat dgn cinta..sy dah byk kali bt solat hajat dn istiqarah antara 2 llki… tp allah ttap tnjuk wjah kekasih sya dlm mimpi… dn allah brthu… hati kekasih sya utk sya wlaupn dia dh bristeri dn allah tunjuk pd sy isteri dialah yg mnghlng hbngan kami… kekasih sy ada rancang utk ajak sya khwin 2020. tp sya takut dia perbodohkn sy tunggu dn trus menunggu… alasannya wang blum mncukupi utk bena hdup baru… lg dia nk hak penjagaan ank dr istrinya. tp isterinya tk nk bg jumpa ank klau khwin lain sb anknya tunggal seorng…mslh paling bsr sy msih hak org… sy tk snggup tingglkn suami dn ank2 krna suami trlalu baik dn brtnggjwb.. cuma kbhgian sya adalah ksih saying dr kekasih sy barulah jiwa sy tenang wlaupn sy tk dpt milikinya sbg suami yg sah. wlaupn sy sndri baru putuskn cinta atas sb trpksa sdngkn jiwa sy mrna krnanya…kekasih sy berubah menjadi seorg yg baran dn tk pduli sy lg krna sy mlakukn ksilapn berulang yg blh mnyebabkn dia kehilangan hak penjagaan ank. dia langsung tk pdulikn sya sejak isterinya mengetahui hbngan kami.sblm ni dia mnafikn tp sy yg bgtau isterinya krn tk snggp brbohong wlaupn isterinya mlenting maki hamun. kekasih sy stress dgn skp sy yg sngaja merosakkn hbngn sdngkn dia sdh brpesan byk kali.. tp sy lupa dn lnggar jnji.. sblm putus jiwa sy mrna dn mmbrontak kini sy tenang cuma terkilan sb sy lukakn ht org yg byk brkorban utk sya iaitu kekasih dn suami. tk terampun dosa sy…impian, kerjaya dn kebhgiaan sy musnah ditngh jln hnya disbkn kebodohan dn kesilapan sy yg tk dpt miliki cinta dihati yg suci menjadi milik sy yg abadi,sy jd bingung tk tau arah mana sy nk pg…hina sgt sy disisi allah dn msyarakt…terutama pd suami…

  • June 7, 2013

    Macammana nak tackle dia bila dah terlanjur cakap cinta pada dia

  • cinta
    November 17, 2014

    saya rasa saya hanya lakukan ini semua dekat lelaki yang saya tak suka je. lelaki yang saya suka, hurm faham2 lah. benda ni automatik lah brother love. susah2. hehe

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>