Telinga TOOL Cinta

Yup! Telinga adalah satu equiptment yang sangat penting di dalam memiliki sebuah cinta. Hehe…bukan kerat telinga tu and then gunakan dia untuk memikat cinta ya, hahaha…belum terputus telinga tu you all dah meraung, menangis kesakitan dah 😀

Maksud Bro Razzi adalah, gunakan telinga betul-betul untuk mendengar apa yang diperkatakan oleh dia yang anda ingin miliki. To win love, that’s all it take! LISTEN!

You see, perhubungan yang berjaya dengan cinta sejati… adalah bermula dari sebuah PERBUALAN. Capaikannya dengan 3 steps :-

  1. Dengar betul-betul apa yang diperbualkan,
  2. kemudian ambil berat tentang cerita yang diceritakan,
  3. dan sokong emosi dia….

Bamm!!  He OR She is yours! 😉Selalunya, apabila lelaki dan wanita bertemu… mereka akan mulai menyukai each other apabila setiap kata-kata antara satu sama lain, cukup menghiburkan dan sangat selesa di DENGAR! But, IF dari awal lagi perbualan you all, boring…borak punya borak sakit je telinga nak dengar,

  • “Alamak minah ni bosan laa…cakap cam bagus je”
  • “Eh eleh mamat ni…asyik cakap pasal sukan je, asyik cakap pasal dia je boring aarrr!!”
  • “Entah apa yang dia cakap, aku tak faham sikit pun…”

HADOO!! telinga pun naik letih nak buka…at the end of the day, you akan lalui saat yang sangat  menjengkelkan. My advise, belah lah beb! 😀

Jika tidak you terpaksa suka apa yang you benci, you terpaksa berpura-pura minat kat dia, untuk memilikinya. Sampai satu masa you akan rasa rimas dan marah dengan diri sendiri…lastly benci dengan dia tanpa sebab!

So gals and guys, Listen! Listen carefully the conversations that you’re having. Actually, the first few lines tu you all dah dapat rasa dah… dia ni best atau boring to listen to.

REMINDER : JANGAN tertipu dengan wajah dia, perangai dia, tingkah dia yang cute, funny, mencuit hati anda, NO! DENGAR dulu apa yang dia bakal perkatakan. Then baru decide if he or she’s the one for you. Selagi tak dengar, tak duduk berbual, tidak berdepan dan mendengar kata-katanya… JANGAN buat keputusan dulu!

“Ya aku suka dia ni!”Ini adalah selepas you gunakan TELINGA you sebagai TOOLS untuk tahu adakah dia yang you bakal CINTA!

“Pernahkah anda betul-betul gunakan telinga anda sebagai kelengkapan yang sangat penting dalam mencari cinta?!…”

 p.s. :- Ingin mengetahui lebih lanjut tentang buku-buku Razzi Rahman yang cukup memberi semangat di dalam cinta? sila klik –> http://www.razzirahman.com/buku

Salam Hormat
Razzi Rahman @ Brother Love
www.razzirahman.com

Share This Post

Share this article

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *