March 2010 / 7 posts found

I pilih CINTA!

"Jika anda hanya boleh memilih SATU pilihan sahaja, apakah yang anda pilih? CINTA? HARTA? Atau RUPA?" Susah juga jika RUPA dia tidak membuatkan kita rasa sayang, feel tak ada! Macamana mahu hidup bersama? Macamana nak bermesra... tak menarik di jiwa, 'tak steam beb!' Susah juga bila HARTA atau kewangannya cukup-cukup makan saja. Bagaimana nak keluar-keluar, bersiar-siar, dating OR even nak berumahtangga? Bagaimana nak membayar berbagai bil-bil bulanan? Bagaimana mahu mempunyai anak dan membeli kelengkapan…

THR Gegar…BERGEGAR!

To me it is NOT a show, but it is a concert! Tahniah kepada Radio Thr - Permata Pantai Timur. Konsert pada 20mac lepas is so awesome! It's a real big concert!! ....lihat lah sendiri, lebih kurang 10ribu orang membanjiri perkarangan Tesco Kota Bharu... Ini adalah sebahagian dari penonton yang berada di depan stage. Packed giler! So happy lepak with my fans yang ramai-ramai menyanyi lagu KERANA bersama-sama, you all memang happening! Ini pulak,  Abang Saleem membuat persembahan yang sangat hebat!!…

Razzi Rahman masih berbisa!

Mangga Online : 17 March 2010 Wartawan : Nonie Foto : Jefri Iran 10 tahun menyepi selepas album Rembulan Kesiangan, penyanyi yang pernah popular dengan lagu Syakila, Razzi Rahman kini kembali mewarnai industri muzik tanah air dengan single terbaru, Kerana. Mengambil masa yang lama untuk membuat comeback, bukanlah merajuk namun Razzi aktif menceburkan diri dalam perniagaan produk kesihatan sepanjang menetap di Kota Bharu. Beliau juga kini lebih dikenali sebagai brother love hasil daripada penulisan…

Cinta & Kerjaya

Monday morning, bagi some of us adalah hari yang menjadi hari yang ditunggu-tunggu kerana begitu teruja untuk memulakan kembali tugas harian. TETAPI, ramai diantara kita yang merasakan hari Isnin adalah hari yang cukup meletihkan, amat membosankan untuk mula berkerja! “Malasnyaaaaa nak gi kerja!” Tapi, tidak disangkalkan lagi...sekiranya ada seseorang di tempat kerja yang menjadi idaman hati, sure sukaaaa sangat nak pergi kerja, kan. Siap bangun pagi-pagi lagi, sebelum subuh dah siap nak gi…

5 Tips cara MENIPU DALAM CINTA!

AIIK?? Biar betul...Hehehe, jangan terkejut! Artikel saya kali ni kira untuk kita relek-relek, santai dan bergelak ketawa. Serius je selalu boring gak kan. So, this time around bro Razzi buat kelainan! Instead of 5 tip mengenal PENIPU...I changed to 5 tip cara MENIPU totally opposite view!!, Kira dari perspektif si penipu la ni. Kira penulisan dari Brother Hate la ni BUKAN Brother Love hehehe... Bayangkan ya, sekiranya, penulisan biasa saya boleh dipusingkan arah berlawanan, mungkin beginilah keluarnya…

Kolaborasi sulung Razzi, Irfan

Utusan Malaysia 6 Mac 2010 Oleh NORLIZA MOHAMAD ZAKARIA liza.zakaria@utusan.com.my Gambar NOOR AZLINA JAAFAR RAZZI dan Irfan berkolaborasi hasilkan mini album.   MASIH ingatkah anda pada si pelantun lagu Syakila, yang cukup popular sekitar era 90-an? Ya, sudah agak lama penyanyi berambut panjang, Razzi Rahman ini tidak muncul dengan produk seni terbaru. Kali terakhir dia merakamkan lagu ialah 10 tahun lalu menerusi single Ke Dasar Cintamu. Memilih untuk berehat seketika dari dunia glamor, Razzi…

Pergaduhan dalam Cinta

Wanita selalu cepat meluahkan rasa cinta, kasih dan sayang, tetapi mengapa begitu cepat juga meluahkan marahnya? Apabila sudah cinta, mengapa mesti marah? mengapa mesti menyalahkan lelaki itu dan ini? sehingga terjadi pergaduhan? Kata suka, kata sayang...rindu, tetapi mengapa mesti bertengkar? Bergaduh? Someone asked me yesterday, “Razzi, berapa kali Razzi bertengkar dengan your loved ones setiap bulan?” Jawab saya, “NONE! ...bulan ke, tahun ke, tahun pertama, kedua, ketiga TAK PERNAH bergaduh!”…