January 2011 / 8 posts found

Mengapa lelaki curang? – Part 1

Comments are off for this post.
 Pernahkah you all terfikir, mengapa lelaki berlaku curang?... :P Adakah mungkin kerana wanita lain lebih lawa lagi? :D Ramai wanita menjawab, "Nama lagi lelaki...memanglah curang!...tak boleh percaya!"  Namun yang nyata jawapan itu tidak akan membuatkan wanita merasa tenang juga kan?. Menyakitkan hati lagi ada. In general, it's down to individual... Pada pendapat Bro Razzi, ianya adalah lebih kepada suka-suka at first... Kerana I rasa setakat ni, lelaki tidak mempunyai sebarang sebab atau…

“You’re Beautiful!”

"No matter what they say..., believe that you're beautiful, don't let anyone tell you otherwise!" Memang di dalam masyarakat kita, ada yang pemalu dan kurang keyakinan tentang diri sendiri. Don't worry, me used to feel the same before. Dan Bro Razzi yakin ramai di antara kita juga selalu ada rasa RENDAH DIRI... Well, its okay. I pun dulu-dulu juga sama. Rasa rendah diri, tidak yakin dengan penampilan diri sendiri, segan dan takut orang mengata. Takut tak modern, takut tak updated... Kebetulan, I…

“A Challenge” in CINTA!

Dalam setiap perhubungan, semua orang mesti suka disayangi, dikasihi, dimanja, dicintai, diberi semangat, dibantu dan berbagai DI lagi... hehe Yes, I pun suka, I do! BUT all this akan lebih disukai dan diminati jika ianya diselitkan dengan sedikit cabaran dalam percintaan itu atau "A CHALLENGE in CINTA!" You see, minda separuh sedar kita sebenarnya selalu memberitahu kita, yang geram, marah, benci adalah perkara yang TIDAK kita suka... Akan tetapi, PERASAAN itulah yang kita asyik fikirkan, betul…

“Wanna go for a coffee?”

"Would you like to go for a coffee?" ...jom, minum?! - Maybe teenagers tak suka minum kopi, probably minum teh tarik kedai mamak la kan hehe... Normally, those yang agak matang or late 20's and above would love to go for a coffee. Having coffee maksud Bro Razzi di sini BUKAN lepak ramai-ramai kat kopitiam yang bising tu ya, also BUKAN minum kopi kat gerai, rest & relax, mamak stall, kedai kopi cina etc NOPE! BUT, having coffee at a cozy place, soothing music, soft environment yang mana you and…

Takut Meluah Rasa Cinta…

Mungkin ramai yang terpaksa melalui saat kesedihan di dalam hidup mereka akibat takut meluahkan rasa cintanya kepada dia yang menjadi idaman… malah most of them probably hanya mendiamkan diri dan tidak pun mahu menyatakan masalah ini kepada sesiapa… TAKUT… membawa kepada MALU…membawa kepada GAGAL. – Orang tua-tua selalu berkata, “Malu bertanya sesat jalan!” – Mengapa malu bertanya? Ianya adalah kerana TAKUT! Takut tidak dilayan Takut dimalukan, dikutuk Takut diperdayakan Takut diperbodoh-bodohkan…

A Forbidden Love

  I was in bed... sick, when my blackberry notifications sound arised I know that sound is for a post in my blog... Never thought, it was her again… gadis yang berada jauh dari tanah ini, gadis yang pernah mencurahkan sepenuh isi hatinya pada ku…dia yang selalu memberi inspirasi kepada aku…the offshore girl, in a state of under the cold breeze… Happy sangat kan bila kita menerima walau sepotong ayat…especially bila kata-katanya menyatakan yang dia still care dengan kesihatan kita, dengan…

“Youuu la bayar!”

Crazy bila memikirkan soal siapa yang bayar, siapa yang belanja. Why crazy? Because it’s about money…money turned people’s become crazy! Semasa anda masih lagi dalam PERCINTAAN… Siapa yang kena bayar bila keluar makan?, Lelaki atau Wanita? Keluar minum-minum, shopping, bersiar-siar, theme park entrance, bowling, bills, car installment, sewa rumah, topups, masuk tandas kat mall… hehehe, tak pernah fikirkan? :) Most of us, kalau masa bercinta ni biasalah…kerana sayang, sanggup belanja,…

Suatu Masa

Pukul 2:38 pagi, aku masih tak dapat nak lelapkan mata… ada kepiluan mencengkam kalbu, entah mengapa. Minda separuh sedar aku bagai mengatakan, “Kau tahu…tapi kau cuba elakkan dari merasakan apa yang kau rasa…” Ya mungkin betul… mungkin betul aku tahu cuma aku tak sanggup menghadapinya… ATAU mungkin juga kerana aku tak yakin… Mungkin kerana aku tiba-tiba teringat SUATU MASA dulu aku pernah bahagia dengan seseorang yang berada jauh di seberang? atau mungkin kepiluan ini kerana aku…