Aku muda, cantik dan dicintai selalu!

“What you thinking is what actracted to you!”

Pernah dengar? Okey, kali ini bro Razzi nak kongsi dengan you all yang selalu melawat blog bro ni, tentang satu tip motivasi diri yang telah bertahun-tahun bro amalkan. Ianya cukup menjadi sebenarnya. Yang penting, you all kena selalu amal, selalu bayangkan, selalu khayalkan, selalu impikan secara TERPERINCI.

Contohnya :
Pada setiap pagi, you all bangun tidur, masuk bilik air, tengok cermin je terus cakap pada diri sendiri,
“Aku muda, cantik, lawa, kaya, manis, berjaya, disayangi dan dihormati semua orang!”

Haaa….apa yang nak cakap tu up to you guys laa, itu kira atas individu lah apa yang nak achieves. Bro punya? I seh,
secret!! 🙂

Actually, apabila setiap hari anda mengatakan begitu kepada diri sendiri setiap kali anda memandang kepada cermin, anda telah menyedarkan minda separuh sedar anda untuk sentiasa berfikir ke arah itu, dan secara psikologi nya ia telah menggerakkan otak anda untuk berusaha ke arah itu.

Mengapa kita gagal? tak kiralah dalam kerja ke, dalam test ke, dalam cinta ke…it is because, kita asyik cakap pada diri kita, “Habislah aku kali ni, gagal lah…kecewalah aku kali ni rasanya, dia macam buat tak tahu je kat aku.”

Belum apa-apa lagi, kita dah berfikiran negatif, tidak mahu mempercayai yang kita boleh berjaya. Jika kita sentiasa fikir kita boleh mencapai apa yang kita impikan, even walau kita gagal sekali pun…kita akan dapat cari alternatif lain untuk ganti kegagalan kita itu, you see….cukup-cukup menguntungkan beb jika diamalkan what I call this, “CAYA TALK”

So, dari hari ini…praktikkan dalam kehidupan seharian anda, kalau ingin dicintai, “AKU SELALU DICINTAI, DISAYANGI DAN DIKASIHI OLEH RAZZI RAHMAN, SELALU! DIA SELALU MEMBELAI AKU DAN MANJAKAN AKU SETIAP MASA”

Haaa…siap cakap nama lagi, kasi detail habis, dan panjang-panjang pun tak apa. Pejam mata, khayalkan situasi yang anda inginkan, impikannya setiap masa, setiap malam nak tidur….hehe, tapi jangan lah betul-betul sebut nama Razzi Rahman tu, nanti bro pulak yang tergila-gila kat you pulak, adoi hahaha 😀

Alright? All the best…apa? Nak tahu jugak apa yang bro cakap pada diri sendiri selalu? Hehehe…okeylah bro cakap tapi reveal sikit je,

“I’M FOREVER YOUNG, RICH, FAMOUS & LOVEABLE!” 😉

Ikhlas dari,
Razzi Rahman @ Brother Love
http://www.razzirahman.com

Share This Post

Share this article

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *