Selalu kita tertanya-tanya “Dia betul suka atau tidak kat aku ni? eee…konfiuslah!” – Jadi untuk membantu menjawab persoalan yang memeningkan kepala anda itu, kali ini Brother Love nak beri tip-tip yang cukup berkesan dan cukup mudah untuk anda lakukan!

 gambar_blog9

– Ready untuk lihat satu KEAJAIBAN? Tanyakan satu soalan biasa bagi anda ini, tetapi AJAIB sebenarnya. Soalan yang selalu-selalu saja kita gunakan actually. Tetapi biar kena pada masa dan tepat pada orangnya. You see, jika soalan ini diajukan pada orang yang betul dan tepat pada masanya, anda akan dapat lihat satu KEAJAIBAN! Lebih-lebih lagi, jika anda tanya soalan ini kepada :-

  • Dia yang sibuk nak mengayat anda tu…
  • Dia yang baru-baru nak ushar anda
  • Dia yang sibuk nak declare couple …
  • Dia yang mungkin anda sudah mulai kurang percaya
  • Dia yang sudah hambar cintanya

Tanyakan soalan seperti di bawah ini, ANDA AKAN DAPAT MELIHAT samada dia menggeletar untuk menjawabnya, maybe tergagap-gagap bila menjawab soalan :-

“Mengapa you suka kat I? ATAU …cuba cakap apa yang menyebabkan you suka kat I”

Biasa saja soalannya kan? Mungkin anda sendiri sudahpun menanyakannya. TETAPI,

  • mungkin anda tidak fokus betul-betul pada reaksi wajahnya ketika dia menjawabnya, entah-entah anda tanya melalui talian? atau whatsapp? chatting? sms? Ayoo… mana boleh jalan itu macam hehehe 😛
  • Mungkin juga anda bertanya sesudah dalam hati ada taman, jiwa sudah berbunga-bunga. Itu tak jadilah, tak boleh… hehe, letak tepi kejap perasaan anda yang berkobar-kobar suka kat dia tu, kena fokus dan PERHATIKAN betul-betul reaksi wajahnya. Di bawah nanti saya letakkan contoh-contoh penting reaksi dan jawapan yang boleh membantu anda membuat keputusan.

MESTI CUBA! kalau pernah cuba, CUBA LAGI dengan cara ini. Anda akan lihat perubahannya 😛 – So, from here… anda kenalah bersiap sedia sikit. Jika dia terlalu memuji, jangan pula cepat termakan pujian tu hehehe… adoi mak, koyak la kalau macam tu 🙂 – Kena puji kang melambung-lambung pulak anda ke awan! hahaha 😀

Relaxxxx…tenang dan BERPIJAK DIBUMI YANG NYATA. Cuba sedar-sedar dan lihat-lihat di sekeliling anda tu, betul ke tak betul dia ni memuji aku ni… biasa la kan bila kita tanya mengapa suka… mestilah jawabnya yang best-best je. Jadi, biarlah jawapan dia REAL sikit. Kita mahu dia jawab benda yang betul…

Kalau jawabnya merapu dan merepek-repek… itu tandanya, dia BUKAN serius terhadap anda. Tetapi sekadar untuk “Pemanis” atau “Makanan semasa” – tapi jika jawapannya…Betul, tidak terlalu memuji dan tak over la kan… InsyaAllah, mungkin dia adalah The ONE! Di bawah ini Bro Razzi sediakan 10 contoh betul suka atau tidak untuk rujukan anda.

Ketahui 5 jawapan Mengapa you suka kat I?” yang REAL, yang BETUL SUKA :-

  • I like you sebab, I tak perlu nak cover-cover depan you.
  • I suka being with you sebab I tak perlu nak control ayu or control macho
  • I like you sebab I boleh jadi diri I sendiri, kerana you amat memahami I
  • I suka you sebab, I rasa you sangat mengambil berat tentang I
  • I suka you sebab kita banyak persamaan. (Ini real… tapi kalau tak ada yang sama tu tak real lah) 😉 Few things yang betul-betul ni sounded pun dah real. Tak over dan tidak melampau pujiannya.

Ketahui 5 jawapan macamana pulak kalau Mengapa you suka kat I?” yang TAK REAL, main-main saja, TIDAK SUKA la ni sebenarnya :-

  • I like you laaa sebab you lawa giler, cantik berseri-seri dan manis sangat… (Ini kurang real la beb, lebih nak ngayat la tu)
  • I suka you sebab I dah lama cari orang macam you… <– hehehe 🙂
  • I suka you sebab kita dilahirkan untuk bersama, bila I tak ada you I rasa rindu sangat… tak lalu makan… <–hehe…ini kalau real sekali pun, ianya tidak penting… still alasan dia LEMAH. Lebih kepada lakonan.
  • I suka you eerrr…emmm…err…sebab…err… entahlah…I rasa suka – AYO! Hahaha Lepas tu, dia continue I like you sooo much beb, that’s all I know.  <– very LAME!
  • I like you because you’re the best in everything you do. (Ini boleh laaa…but not strong enough)

Basically, thats the answers kalau yang tak real. BANYAK lagi jawapan-jawapan yang Im sure you all pun boleh agak real or not real kan? hehe…

You see, the KEY here is, kita kena RASA, feel it in your bone… rasa yang setiap jawapan dia tu IKHLAS, bukan nak membodek dan mengayat. Bila ikhlas, dia akan kurang memuji tetapi lebih perkara yang NYATA.

Jadi, as simple as the question it is… jadikan soalan, Mengapa you suka kat I?” satu soalan wajib apabila anda berdepan dengan sesiapa saja yang berminat dengan anda. Cari masa yang dia tengah leka, dan tanya soalan itu dalam tiba-tiba. Lihat samada dahi dia berpeluh atau tidak hehehe…menggelabah atau tidak…dari sini, anda boleh dapat meneka. Dia ni boleh percaya atau tidak… ATAU AUTA je lebih! 😉

  • Masalah sesetengah tu, bila dah tahu jawapan dia dan tahu memang tak boleh pakai punya orang pun, masih tunggu lagi dan masih nak mencuba lagi. Masih mahu percayaaaaa lagi!

Tak boleh macam tu, kita kena FIRM. Once you tahu he or she “AUTA punya orang”  JANGAN TUNGGU LAGI. – Ramai lagi orang lain menanti anda, ramai lagi orang lain yang ikhlas, jujur dan akan menghargai anda. Nak tunggu yang ayat lebih, banyak auta dan penipu ni buat apa kan?

So, all the best and good luck… “Love yourself more before you decide to give out yourself to others!”

Note : – Sekiranya anda berminat untuk membaca lebih lagi penulisan saya tentang cinta, bolehlah anda layari laman ebook + buku-buku Brother Love, klik di sini sekarang!

Love,
Razzi Rahman @ Brother Love
www.razzirahman.com

Klik like and Share this article at your facebook…



Apa komen anda? : [3] Comments