Cinta 101 / 16 posts found

Mengapa cinta berubah?

Apa kata anda beri pendapat, atau cara pemikiran anda, atau pun pendirian anda di dalam persoalan ini. Janganlah risau untuk memberi pendapat anda. Bro tak pernah makan orang yang tak selari dengan bro ni hehe… Cuma, bro sendiri ingin tahu dari anda semua, “Mengapakah cinta itu boleh berubah?” Mungkin dari pengalaman anda, sebab-sebab dan kemungkinannya berbeza dari pengalaman bro sendiri. Mungkin juga sama. Tetapi yang penting di sini, kita nak bincang sama-sama tentang topik ini yang mungkin…

“It’s over, move on!”

Selalu kita berkata, “Orang yang banyak berfikir adalah orang yang berjaya di dalam hidupnya!” Cuba kita tarik nafas seketika cik kiah dan tenang sekejap kakak-kakak, abang-abang :D ...kerana, mungkin apa yang you all bakal baca kali ini agak hushed dan merodak jantung anda. BUT…demi kebahagiaan anda juga :P Jangan salah faham ya…maksud bro yang sebenarnya adalah ~ Banyak berfikir bagaimana untuk menambahkan pendapatan, itu bagus! Tetapi terlalu banyak berfikir tentang masalah cinta, akan…

“I love you” ~ Setiap hari!

Sometimes bro agak confused dengan masyarakat kita yang cukup susah untuk menyatakan sayang or even to say, “I love you, sayang.” Time bercinta, bukan main lagi hehe..  Tapi apabila sudah berkahwin…segala-galanya pudar. Usah nak ucap kata-kata cinta. Mendengar saja dah naik bosan dan muak. Ni orang lelaki lah ni selalunya. Tidak kurang juga dengan si isteri yang malu bila dipeluk-peluk suami dikhalayak ramai. Pipi nak dicium suami pun ditepisnya…. alasannya, malu. :P Berlainan dengan Bro,…

3 tips ~ Personaliti cinta

Lets be real, dunia hari ini…hampir semua manusia pandang pada rupa, harta dan pangkat. Mungkin masih ada segelintir yang tidak. Namun, bro rasa pendirian sebegitu sudah lama pupus. Kalau ada pun…at least the family want to see bakal menantu adalah orang yang mempunyai masa depan! (Pandang jugak lah tu) :lol: So, what can you do about it? Kenalah builds up your credibility kan?, juga taraf hidup dan personaliti yang menyakinkan… Tip 1 : Berbicara dengan ilmu Maksudnya, bukan berbual kosong!…

3 kisah kesilapan saya

Comments are off for this post.
“Orang yang berjaya adalah orang yang mengaku kesilapannya!” Ikuti kisah saya secara eksklusif... KISAH 1 : PERTAMA KALI DIKECEWAKAN Bro ni boleh dikatakan sangat suka jatuh cinta dan sangat suka dicintai. Suka sangat bercinta sehingga dunia bagai berada di alam lain. So, cinta pertama bro tidak kesampaian kerana my own mistakes! Bro telah 'menipu' tentang umur bro sendiri... Kerana masih muda tetapi kelihatan sudah dewasa, jadi mula-mula bercinta bro sudah melakukan kesilapan iaitu memulakan…

3 – 1st steps

As promised!...setiap 2 hari sepanjang menjelang 15 Aug, anniversary blog "Tanya Brother Love" ini, bro akan memberi berbagai-bagai tip cinta, panduan bercinta, artikel tentang cinta, malah even kisah-kisah cinta dari pengalaman bro sendiri. ;) So, untuk itu...bro namakan category dia adalah "CINTA 101" kira macam, photo 101, murder 101, life 101 etc. Maksudnya, tip, panduan atau pembelajaran tentang perkara tersebut lah. In our case... cinta! Jadi, Cinta 101! So for today, let's us start dengan,…