Wajah cantik…adakah penting?

Sejujurnya, melalui pengalaman dan my own research, YES!!…PENTING! Wajah yang hensem mansem atau cantik menawan, cute mute, sweety beauty…akan selalu menjadi pilihan lelaki/wanita yang juga good looking and pretty!

Lelaki lebih memilih gadis cantik dari yang tidak, lelaki lebih memilih yang manis dan menawan dari yang tak lawa dan masam mencuka. Yang sexy are the 1st one they looked, That’s a fact!

Wanita yang lawa dan attractive juga sangat memilih lelaki yang handsome, yang cute, body lawa dan ada 6 ketul abs kat perut mereka. Also they will go for rich and famous guy…and kalau tua but kaya pun mesti ada rupa yang tak termuntah la kalau kissing hahaha 😀

‘Tapi kan, bagaimana nak buat kalau kita tidak memiliki semua itu? Adoi… macamana ya??!”

  • Kita tidak lawa / tidak hensem, tidak pun average…body pun out! Malah maybe jauh sekali dari ada rupa. Kita juga tidak mempunyai karier yang baik, tidak kaya, tidak berilmu…all of those people look for, kita TIDAK ADA! How? What can we do about it?

Actually nak cerita you all, I’m writing this articles while watching one group of people kat Kopitiam ni hehe…. there’re not many people at this moment that’s why i terus terpandang kat dia orang tu hehe. As for those who knows me, I memang suka sangat tengok gelagat orang…

I ni bangsa yang boleh duduk alone for hours just watching people. Even kalau at my condo pun I like to hang out at the balcony just to watch peoples around hahaha! 😆

Anyway, this chinese guy…memang power! He’s alone with 4 girls around him in this place beb!!. Damn lucky guy! And Im all alone by myself hayyee… (Just wanted to be alone actually)

BUT…this chinese guy are FAT, tak ada pun SIX packs abs kat perut dia that for sure, and they came by Honda Civic 100k but the girl yang drive. And on top of that, 4 girls around him and the girls are not bad kind of girl. Can laaa…sweet-sweet juga. And one malay girl yang hot, chinese also cute laa….tapi EMPAT orang tuuu…

Best part…all the girls seems to be really enjoying this guy punya company. And dari jauh I can know that guy hebat BERCERITA, sebab the girls tak berhenti ketawa dari mula datang. Dia orang makan biasa-biasa saja…but they laugh and laugh…macam banyak sangat jokes lelaki cina ni bagi…fuhhhhh….hebat!

You all mesti cakap, cina tu kaya kut, bapa ayam kut, handsome kut?…must have something la! hehe…i can sure you, he is none of all that! He just a young straight guy! Baik punya muka, from his shoes I’m very sure tak kaya…and definitely not the type yang can drive a car in fact…

So, the conclusion nya adalah simple je…Be a joker, buat cerita kelakar, tell a lot of jokes! Making jokes is one of the best tools dalam memikat wanita mau pun lelaki. In fact, kalau girls terer cerita jokes, pandai buat kelakar, bro Razzi yang terpikat dulu kat dia hahaha! 😀

Kalau serious je, jiwang ke, cintan je kan…ayo, boring la beb… As simple as it is, untuk memiliki cinta dan dicintai…kita hanya perlu…JADI MACAM CINA hahaha, joking!!….

Kita hanya perlukan gelak ketawa di dalam perhubungan mau pun yang baru ingin menjalin hubungan. Ketawa adalah ubat penyembuh duka… so buatkan dia ketawa setiap kali bercakap atau berjumpa dengan anda, hey…im sure dia akan menjadi milik anda… forever!

p.s. : *Untuk mendapatkan berbagai-bagai tip cinta lagi , sila klik http://www.notacinta.com/ebuku.html

Salam hormat,
Razzi Rahman @ Brother Love
www.razzirahman.com

Share This Post

Share this article

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *