9Januari… “Selamanya”

Yup!!…another one year more bertambah, today is my birthday, “Happy birthday to me! Happy birthday to me!” Huaa…huaaa… 🙁

Sememangnya sejak dari lama dulu lagi, saya tak suka celebrates my own birthdays. Semuanya kerana ia mengingatkan saya yang umur saya semakin bertambah adesss…

Well, “When you’re older, you’re wiser” pesan mentor ku…

Consoling me at this hour, won’t help. 😆 just biar aje lah saya terus emotional seharian ni…memang macam ni pun. Tambah-tambah tahun ni, lagi lah…

Kepada semua sahabat-sahabat yang tidak pernah lupa sms setiap kali birthday, Thank you very much! Kepada peminat-peminat terimaksih di atas ucapan harijadi saya & sokongan anda terhadap saya and the band Razzi.Muz.Ik. Kepada yang beli hadiah-hadiah tu… saya berhutang hadiahlah dengan you all! 🙂

Sambil menulis posting terbaru kali ini, terasa sedikit sebak mulai bertandang di jiwa yang luhur merindu sebuah persahabatan yang pernah terjalin sebenarnya. Rindukan saat dan waktu bersama teman-teman di waktu menyambut harijadi saya, setahun yang silam… Saat manis, kenangan yang pasti akan mengusik jiwa saya sampai bila-bila…kerana, segala-galanya hanya tinggal kenangan….kenangan bersama teman di tepian pantai yang pasti tersemat di sanubari, selamanya…

Mungkin silap kita juga kan apabila sesuatu kejadian yang berlaku, memusnahkan sebuah impian. Kesilapan yang membawa kepada kerinduan yang teramat rindu. Rindu pada teman sejati, …rindu pada manisnya, manjanya, kasihkan tawa hilainya, dambakan kemesraan teman berbual siang dan malam….ahhh, Apa boleh buat, takdir telah menentukan begitu…

Mungkin kerana perasaan saya yang bercampur baur antara suka dan duka inilah juga maka, terhasilnya lagu terbaru kumpulan saya Razzi.Muz.Ik yang liriknya ditulis Ik, SELAMANYA.

Lagu ini, amat bermakna bagi saya, amat memberi kesan yang mendalam…malah buat pertama kali saya menerima lagu ini dari Johan Nawawi, raw lagi, tanpa lirik, tanpa muzik penuh…menitis air mata di pipi. Bukan kerana sedih…bukan kerana pilu…tetapi sebak mengenangkan seorang teman…

Teman yang sentiasa memberi sokongan kepada saya, dan sentiasa percaya yang saya akan berjaya pada suatu hari nanti, “I believe you can do it!” Itulah ucapnya selalu…sentiasa memberi semangat! Dan dalam masa yang sama, dia juga rela melepaskan kasihnya, melupakan sayangnya, rela berkorban demi kebahagiaan saya…

“Pernah tak anda memiliki teman sebegitu yang begitu luhur hatinya, begitu ikhlas niatnya…yang mana, akhirnya…anda kehilangannya?!”

Bagai dirancang, lirik lagu ini datang kepada saya pula seolah-olah si penulis lirik memahami apa yang saya rasakan. Mungkin kerana pengalaman yang telah saya lalui ini, maka terhasil pula lirik hasil nukilan Irfan Khari (IK) itu dengan cukup simple tetapi begitu menusuk kalbu kepada sesiapa sahaja yang benar-benar menghargai sebuah persahabatan. Menghormati teman sejati! Malah, pada setiap kali saya menyanyikan lagu Selamanya, pasti mata saya bergenang, mata saya berkaca… mengenangkannya…mengenangkan kehilangan teman sejati…teman yang sudah pergi…

Namun, bagi saya, seorang teman seperti dia…walau sudah lama berlalu, walau sudah tiada dalam hidup ini, tak akan saya persia-siakan pengalaman bersama…kata-katanya yang manja namun memberi erti, pasti terus akan menjadi pegangan hidup ini, semangatnya tetap akan terus bersama saya…pergi bersama, menuju bersama selamanya dan semuga ia kekal hingga ke akhirnya!

Akhir kata, “Semuga kau bahagia di sana, teman ku…” dan sebelum mengundurkan diri, terimalah dan hayatilah lagu ini :-

SELAMANYA
Download FREE ~ for PC & MP3 player (5.82mb)
Lagu: Johan Nawawi
Lirik: Irfan Khairi (IK)

Syukurku
Kepada Tuhan
Kau di sini

Dari dulu kita bersama
Teman sejati

Ku damba kamu teman
Waktu jatuh bangun
Tak kira hujan terang
Pelengkap ku

Akan kita
Pergi bersama
Menuju bersama selamanya

Akan kita
Hingga akhirnya
Gemilang bersama selamanya

Takkan ku persiakan
Ikatan ini

Selamanya…

Ikhlas dari,
Razzi Rahman.

Share This Post

Share this article

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *