October 2009


KL

Wahhh…posting kali nihh, menarik je bunyi dia kan 😀 …bukan apa, I memang LOVE KL, Kuala Lumpur ni bagai sudah menjadi Home Town saya lah, sampai kan jalan-jalan lebih tahu jalan di KL sebabnya, hampir separuh hidup saya adalah di Kuala Lumpur, you macamana? I’m sure you pun LOVE KL as much as I do… segala-galanya bermula di sini, kan?

Tapi nak cakap, ni haaa…kita ni kan asyik dengan cinta je kan, every day Bro Razzi duk berceloteh pasal cinta je…haa dah lama dah tak cite-cite pasal me and my best friend/brother, Sifu Irfan Khairi… SO, i thought, maybe kita cerita pasal CINTA juga, tetapi Cinta lain…Cinta Kuala Lumpur, about how much bro Razzi n IK, love Kuala Lumpur…

Razzi Rahman & Irfan Khairi

So this time around ni, we take a break la jap dari our daily work ni kan. Relax in KL, dan kami kalau berdua santai, memang muzik je la yang kami borak…So happen bro IK tiba-tiba je dapat idea…cam biasalah Jutawan Internet kita ni, idea tu datang je :)

Then he starts writing, I pula starts singing…at the end of the day, we finished a song! So, because we love KL so much, hingga kita ciptakan sebuah lagu tentang KL…Perrghh…nak tahu Tajuk lagu dia? Well…tajuk lagu ni I LOVE YOU K.L 😉  hehe…and I know you all pun love KL…kita semua cintakan Kuala Lumpur…So, bro Razzi & Ik decided untuk beri you all lagu ni FOR FREE…YES, PERCUMA!!!

DOWNLOAD FREE, Klik di sini ->  Muat turun lagu sekarang “I LOVE YOU KL

Here are the lyrics… “I Love You K.L” – Lirik : IK / Lagu : KYO

Been around the world
Travel all the seas
There’s only one place i’d be
Somewhere thats close to me

A place with a thousand smiles
And you wont disagree
Oh it’ll steal your heart
Will ya come here with me

Chorus:

I Love You K.L
Still remember
it ain’t that long ago
When the sun set in
The lights shines up
It takes your breath away
Yeah, it takes your….breath away

Oh Come here…with me
To the place I grew up
The place i want to grow old
We can dance under the stars

The stars of Kuala Lumpur
Just you and I dancing along
This is the place for us to be…
Kuala Lumpur

Amacam best kan? :) So Im sure you pun mesti nak dengar lagu ni kan…sambil-sambil santai time, relek-relek, “terimalah dari kami Razzi Rahman & Irfan Khairi ~ I LOVE YOU K.L” please click below… 2 ways to listen :-

Feedback anda amat dihargai :-

  • a) Apa perasaan anda terhadap Kuala Lumpur setelah mendengar lagu ini? I terharu
  • b) Adakah anda merasa semakin bangga dengan Kuala Lumpur? I know I do
  • c) Adakah anda turut menyanyi-nyanyi lagu ini? hehehe… 😛

Kami berdua menanti reply all of ya!

p.s : If you do like the songs, how about download it and save to your computer FOR FREE!! – Klik di sini dan Download I LOVE YOU KL sekarang.

Ikhlas dari,
Razzi Rahman & Irfan Khairi
www.razzirahman.com



Apa komen anda? : [48] Comments


Buku 101 Nota Mencari Cinta Razzi RahmanDunia lelaki hari ini, tidak mengimpikan seorang wanita yang hanya duduk ‘terpencil’ …kecut sendirian dan menunggu untuk lelaki menyedari ujudnya dia, dan menanti lelaki datang memikat!

Nope, no way! Sebagai wanita hari ini, anda seharusnya BERANI dan bijak berjuang dalam kancah memikat cinta yang datang dan pergi. Bukan hanya lentuk memandang jika ia datang dan bukan menunduk jika ia pergi. Sebaliknya, anda kena bangkit dengan berani dan ‘melaungkan’ pada lelaki, “Hey, Im here!”

NAMUN, sememangnya agak susah untuk memahami lelaki itu saya tidak nafikan. Oleh sebab itu, anda sepatutnya “bukan memikirkan susah memahami lelaki sebaliknya, persiapkan diri anda, cantikkan diri anda, ubah penampilan diri anda untuk menghadapi lelaki!”

Jadi wanita yang menjadi kegilaan lelaki masa sekarang. Berbagai info tentang mencantikkan diri ada di internet, get it now! Ubah fesyen lama anda, be up to date!!

“Tak perlu sibuk nak faham lelaki, lelaki akan buat anda faham jika anda dapat menarik hati mereka dan membuatkan mereka tersangkut pada anda!”

Simple notes for all the girls :-

Nota 1 : Lelaki sejati nowadays sudah TIDAK terpikat pada wanita yang hanya mendengar kata lelaki. Sebaliknya, lelaki akan lebih terpikat kepada wanita yang punya pendirian sendiri. Malah jika anda bijak menyuarakan pendapat dan juga menyumbangkan kepintaran anda, maka andalah wanita pilihan lelaki hari ini!

Nota 2 : Berikan cabaran kepada lelaki, buatkan mereka merasa teruja bila tercabar! BUT at the same time, anda masih amat menghormati lelaki. Dengan cara ini, anda mempamerkan yang anda tahu apa yang anda mahu dan sekiranya anda menjadi seorang isteri, anda akan menjadi isteri yang dianggap pintar serta dihormati!

Nota 3 : Jangan takut untuk memulakan dahulu memikat lelaki, kerana sebenarnya lelaki juga takut untuk memikat wanita. So, yakin dengan langkah anda dan ikhlas.

Nota 4 : Bijak berbual, dan tunjukkan yang anda adalah seorang yang caring. Kagumi kerjayanya, bakatnya. Let him know, yang dia adalah sumber inspirasi you… lelaki suka tu!

Nota 5 : So, kalau dia berminat, dia suka kat you, ON….kalau dia tak suka well, at least you tahu dia tak suka dan you boleh go on with the next guy hehe 😉

p/s : Artikel ini adalah rangkuman petikan preview dari buku Razzi, untuk you all dapat rasakan sedikit hangatnya. Buku 101 NOTA MENCARI CINTA  (untuk wanita) ini akan berada dipasaran pada December 2009 ini. Lebih terperinci, “HOT & REAL”, So tungguuuu…

Ikhlas dari,
Razzi Rahman @ Brother Love
www.razzirahman.com



Apa komen anda? : [30] Comments


Bila bercakap pasal thrill ni…macam-macam thrill ada dalam kehidupan kita. Tapi since we are at Brother Love’s blog, for sure la I nak cakap pasal thrill dalam relationship la kan, nama lagi blog cinta hehe :)

1st of all, nak faham juga apa erti thrill ni kan, for some yang faham tu okeylah. Tapi, bagi mereka yang agak kurang faham, jom sama-sama kita cuba memahaminya…

thrill yang dimaksudkan adalah, “The undescribable feelings of excitement!” amacam? Boleh faham? Hehe…don’t worry, I pun tak berapa nak faham tu :))

Okey, for example, bila kita jatuh cinta…,

kita rasa tak boleh duk diam, tersengih sendirian, merindu giler kat dia, excited sangat nak jumpa, macam bila bersama dia, ada satu perasaan yang amat menggegarkan jiwa gitu haaa….. pernah rasa kan? Best sangat kan? Habis naik bulu roma… berdenyut-denyut habis seluruh anggota, bernafas pun tak lepas, sesak je haha!!  …well itu thrill! 😉

AKAN TETAPI…masalah yang muncul, adalah apabila rasa thrilling tu hilang. Aduhh…memang tak dapat nak repair, very hard! Macam, bila kita tengok dia pun kita rasa – seolah-olah tak ada rasa apa-apa fuhh…memang bahaya apabila perasaan keterujaan itu sudah hilang, ‘kethrillan’ itu habis… maka habislah sesebuah perhubungan itu…

“Itu yang I selalu sangat takut…you guys macamana? masih ada thrill?”

Some of us, selalu tidak sedar yang thrill sudah hilang, lalu masih ingatkan perhubungan you all still going strong. Sedangkan pasangan kita hanya berlakon saja, nak jaga hati. But the truth is…?? Cuba perhatikan, adakah dia masih excited to talk to you, masih teruja nak jumpa you? If not…maknanya dah tak da thrill lah tu :)

Ada macam-macam thrill, berbagai cara dan berbagai rasa dalam cinta :-

  • Tidak mahu komitmen juga kerana tidak mahu hilang thrill dalam relationship. Some of them, tak mahu kahwin, tidak mahu sebarang ikatan kerana apabila sahaja ada ikatan, rasa thrill tu akan hilang. Pelik tak?
  • They prefer, “just enjoy the moment – enjoy the ride” tengoklah kalau ada jodoh, ada lah. sebabnya untuk keep the thrill.
  • Pelik tak pelik, apabila berlaku curang kepada pasangan, memang rasa thrill habis bila dapat melayan yang lain hehe…
  • Menipu pasangan begitu thrilling sekali, bila nak-nak tertangkap pulak tu kan, rasa macam sempit ruang untuk bernafas hahaha!!
  • Bila ramai yang syok kat kita….wahhh teruja tu.
  • Bila apa sahaja yang kita cakap dapat membuatkan dia merasa ghairah…huhu baru cakap saja, belum jumpa, belum buat apa-apa. Memang thrill!
  • Dapat merasa seperti kembali bercinta macam masa-masa sekolah dulu wahhh…best!!
  • Bila ada yang memuja-muja kita, memuji-muji rambut kita, bermain-main dan membelai-belai rambut…thrill tak? :)
  • Bila ada yang baru kenal, yang kita interested tiba-tiba say “I sayang sangat kat you…” ….kita boleh tak balas, senyap je dan layan rasa thrill tu hahaha :)
  • Some of us, berlari-lari bila nampak laptop, tak sabar nak buka YM, nak chat dengan dia yang probably ada online…bukak-bukak, aduuuhh offline pulak, thrill jugak tu haha!!
  • Bila tackle-tackle tak dapat… “CIS!!…geram aku!” hehehe…thrill tuuu tak dapat yang kita pikat. Buat kita lagi nak pikat dia.
  • Milik orang, jatuh cinta dengan kita thrill tak? Uuhhh bahaya…tapi memang thrilling!
  • Bila kita keluar dengan pasangan kita, tiba-tiba ada pulak yang datang dari belakang dan pegang tangan kita sedangkan tangan kita lagi satu memegang tangan pasangan kita, uhhhh…takut, teruja, ngeri….tapi exciting giler!
  • Blind date? scary!!…but thrill giler. So exciting kan bila kita wondering je macamana la rupa dia yang sebenar.
  • Berchatting saban hari, saban malam…tapi tak jumpa-jumpa, tak kenal-kenal…tapi bila chat tu kemain lagi, macam dah 10 tahun bercinta 😛 …bayangkan tiba-tiba, esok ni adalah hari kita akan bertemu fuuuuuhhhhh……CRAZY!

Hehehe…I get thrilling only by talking about it! 😀

Well, to me all this adalah “The thrill of a lifetime” pengalaman yang tak dapat kita lupakan dalam hidup kita. Malah, jika kita selalu merasa thrill, wajah kita juga turut kelihatan begitu ceria sekali, ketrampilan kita juga akan bertambah menarik sehingga mengundang begitu banyak cinta!

Jadi kita kena ada thrill selalu, kena ceria. SEKIRANYA kita asyik fikirkan kegagalan, kekecewaan. Kita selalu bermasam durja, selalu marah, wajah kita seperti bermasalah je, kita tidak akan menjadi penarik kepada happiness, malah kita akan bertambah-tambah lagi gagal!

I hope I can never lose it, the feelings, the experience, the thrilling of it. Sedihnya, apabila terikat, bercinta, bertunang, berkahwin… semua ini hanya tinggal kenangan, tiada lagi kehangatan, tiada lagi semangat untuk berlari menjawab handphone, tiada lagi beriya-iya membuka chat space, tiada lagi mahu keluar enjoying the moment…tiada lagi thrill, kalau ada pun hanya dengan orang baru, MENGAPA? Hanya Tuhan saja yang tahu…

We can try to keep the faith, try to keep the thrill and hope for the best! But for now, “Let’s us shut up and drive!” 😉

Ikhlas dari,
Razzi Rahman @ Brother Love
www.razzirahman.com



Apa komen anda? : [37] Comments


This week, i dedicate this new article for woman, by revealing the secret of what man really are! :) hehe… well, man will not like it, but it’s the truth about them. Yang kononnya power, konfiden, brutal, tak berperasaan, tak da hal nya la konon!

Ramai wanita tidak sedar yang sebenarnya, lelaki juga banyak kelemahannya. To woman, man are :-

  • the man of the house
  • berkuasa dan tegas dalam hidup
  • tidak kisah jika ditinggalkan
  • ramai wanita inginkan mereka
  • tak berkerjaya tapi masih ada wanita inginkan
  • boleh keluar kemana sahaja tiada siapa boleh halang
  • boleh dihubungi mengikut waktunya
  • boleh melakukan apa sahaja dengan bebas

That’s bullshit!! …for your info girls, man are weak!! They just act like they are not. Kononnya strong, power…ada lesen! The actual fact is they are vulnerable all the time! Hanya dengan melakukan apa sahaja dalam list di atas itu, mereka dapat gain confident…dapat merasa mereka in control! Padahal….

Example 1 :-

Take a married couple ~ The husband keluar rumah ikut suka dia, balik pun tak tentu masa… bila wife tanya atau berleter, wife pulak yang kena marah. Yang wife ni pulak…terima je lah perangai suami, sebab tak nak bergaduh, nak dengar kata suami. Yang kononnya, man of the house dan berlesen tuuu…

CUBA, buat macam ni…JANGAN MELAWAN, tetapi DO THE SAME! keluar ikut suka, balik tak tentu masa…bila suami call or sms, jangan jawab, go missing. Tengok dia risau ke tak 😀 …bila balik, buat tak tahu je. Kalau di tanya…diam je. Mesti suami mengamuk kan? Why? Because they are weak!!

Result : Si suami pun takut juga bini dia kena kebas! cakap je besar, strong la konon, power laa…girlfriend ramai konon, semua orang nak kat dia la konon, TAPI bila isteri buat sama, TAKUT!!! Huh…ingat dia suka ke kalau isteri dia diangkut orang lain? tercabar la kan. So, buat dia rasa takut 😆

Example 2 :-

Non married couple ~ Same thing…the different is they are not married. Tapi yang peliknya ramai wanita sudah mula takut kehilangan. Jadi dengan sendirinya hanya menerima perangai pasangan masing-masing yang tiada perasaan, tidak berperi kemanusiaan, pasang girlfriend 2-3, kecewakan girl tu, kecewakan girl ni…

Girls, cuba buat supaya pasangan lelaki you all tu rasa gusar sikit!…jangan ikut angin dia beb. Kalau you tak nak buat betul-betul, lakonkan senario itu. Buatkan seolah-olah you ni pun sama ramai lelaki yang nak kat you. Buatkan seperti you juga busy keluar dengan lelaki itu dan ini…barulah pasangan you rasa takut, marah dan tercabar, sebab THEY ARE WEAK!

Result : Lelaki mana pun takkan suka girlfriend dia keluar dengan jantan lain walaupun dia sendiri keluar dengan macam-macam perempuan. Itu sifat natural lelaki, cemburu buta, why? sebab lelaki adalah pengdengki dan lemah! Cakap je besar…konon boleh pasang 2-3, girlfriend boleh handle, konon tak da hal punya!! B%/@[-] laaa…dia pun takut hilang girlfriend dia beb!!

SO, bottom line girls… be strong! be brave! be brutally honest! jangan biarkan lelaki menindas anda sedangkan mereka juga adalah kaum yang lemah! Maybe fizikal lelaki gagah…tetapi mentally mereka definately are weak!

You all pun tahu lelaki mudah jatuh cinta, mudah terpikat dengan girls yang sexy, manja, pandai gesel…so itu maknanya, mereka mentally LEMAH!!… so, take advantage of this silly situations! or better yet…just find a new and better man!!

  • Notes to woman : There are many more man yang benar-benar menghargai wanita… a good man! You girls kena percaya among them, there are one great man for you!
  • Notes to man : Treat a woman like a treasure, like precious diamond though… Even you nak ada 2-3, go ahead…jika mampu! But dont treat them like garbage, or just like a maid, house guard and nanny… they have heart, which are better then you!

My final say : The fact is, lelaki perlukan wanita, as much as wanita perlukan lelaki. Don’t deny that, as if you man are powerful…YOU ARE WEAK! 😉

Ikhlas dari,
Razzi Rahman @ Brother Love
www.razzirahman.com



Apa komen anda? : [15] Comments