This week, i dedicate this new article for woman, by revealing the secret of what man really are! 🙂 hehe… well, man will not like it, but it’s the truth about them. Yang kononnya power, konfiden, brutal, tak berperasaan, tak da hal nya la konon!

Ramai wanita tidak sedar yang sebenarnya, lelaki juga banyak kelemahannya. To woman, man are :-

  • the man of the house
  • berkuasa dan tegas dalam hidup
  • tidak kisah jika ditinggalkan
  • ramai wanita inginkan mereka
  • tak berkerjaya tapi masih ada wanita inginkan
  • boleh keluar kemana sahaja tiada siapa boleh halang
  • boleh dihubungi mengikut waktunya
  • boleh melakukan apa sahaja dengan bebas

That’s bullshit!! …for your info girls, man are weak!! They just act like they are not. Kononnya strong, power…ada lesen! The actual fact is they are vulnerable all the time! Hanya dengan melakukan apa sahaja dalam list di atas itu, mereka dapat gain confident…dapat merasa mereka in control! Padahal….

Example 1 :-

Take a married couple ~ The husband keluar rumah ikut suka dia, balik pun tak tentu masa… bila wife tanya atau berleter, wife pulak yang kena marah. Yang wife ni pulak…terima je lah perangai suami, sebab tak nak bergaduh, nak dengar kata suami. Yang kononnya, man of the house dan berlesen tuuu…

CUBA, buat macam ni…JANGAN MELAWAN, tetapi DO THE SAME! keluar ikut suka, balik tak tentu masa…bila suami call or sms, jangan jawab, go missing. Tengok dia risau ke tak 😀 …bila balik, buat tak tahu je. Kalau di tanya…diam je. Mesti suami mengamuk kan? Why? Because they are weak!!

Result : Si suami pun takut juga bini dia kena kebas! cakap je besar, strong la konon, power laa…girlfriend ramai konon, semua orang nak kat dia la konon, TAPI bila isteri buat sama, TAKUT!!! Huh…ingat dia suka ke kalau isteri dia diangkut orang lain? tercabar la kan. So, buat dia rasa takut 😆

Example 2 :-

Non married couple ~ Same thing…the different is they are not married. Tapi yang peliknya ramai wanita sudah mula takut kehilangan. Jadi dengan sendirinya hanya menerima perangai pasangan masing-masing yang tiada perasaan, tidak berperi kemanusiaan, pasang girlfriend 2-3, kecewakan girl tu, kecewakan girl ni…

Girls, cuba buat supaya pasangan lelaki you all tu rasa gusar sikit!…jangan ikut angin dia beb. Kalau you tak nak buat betul-betul, lakonkan senario itu. Buatkan seolah-olah you ni pun sama ramai lelaki yang nak kat you. Buatkan seperti you juga busy keluar dengan lelaki itu dan ini…barulah pasangan you rasa takut, marah dan tercabar, sebab THEY ARE WEAK!

Result : Lelaki mana pun takkan suka girlfriend dia keluar dengan jantan lain walaupun dia sendiri keluar dengan macam-macam perempuan. Itu sifat natural lelaki, cemburu buta, why? sebab lelaki adalah pengdengki dan lemah! Cakap je besar…konon boleh pasang 2-3, girlfriend boleh handle, konon tak da hal punya!! B%/@[-] laaa…dia pun takut hilang girlfriend dia beb!!

SO, bottom line girls… be strong! be brave! be brutally honest! jangan biarkan lelaki menindas anda sedangkan mereka juga adalah kaum yang lemah! Maybe fizikal lelaki gagah…tetapi mentally mereka definately are weak!

You all pun tahu lelaki mudah jatuh cinta, mudah terpikat dengan girls yang sexy, manja, pandai gesel…so itu maknanya, mereka mentally LEMAH!!… so, take advantage of this silly situations! or better yet…just find a new and better man!!

  • Notes to woman : There are many more man yang benar-benar menghargai wanita… a good man! You girls kena percaya among them, there are one great man for you!
  • Notes to man : Treat a woman like a treasure, like precious diamond though… Even you nak ada 2-3, go ahead…jika mampu! But dont treat them like garbage, or just like a maid, house guard and nanny… they have heart, which are better then you!

My final say : The fact is, lelaki perlukan wanita, as much as wanita perlukan lelaki. Don’t deny that, as if you man are powerful…YOU ARE WEAK! 😉

Ikhlas dari,
Razzi Rahman @ Brother Love
www.razzirahman.com



Apa komen anda? : [15] Comments