March 2014


men

“Aku muda, lawa, cantik, penampilan menarik, body solid and sexy…dia boleh bercinta dengan yang lain, dah lah tak lawa langsung, tua pulak tu? apa kelas?

Pernahkah anda seperti ini, kebingungan dan menjadi pelik dengan tindakan pasangan lelaki anda? Ramai wanita masih tertanya-tanya, WHY lelaki boleh berubah arah, sedangkan she’s the best!?

  • Lelaki yang dalam hebat bercinta, tiba-tiba hilang entah kemana. Tahu-tahu nak putuskan hubungan. PELIK!
  • Bertahun dicurahkan kasih sayang kepadanya tiba-tiba dia berubah arah suka kepada yang lain. PELIK!
  • Malah ada pula lelaki yang mendapat zuriat sempurna dan cantik hasil dari perkahwinannya, tidak berpuas hati pula lantas mulai keluar-keluar dan tinggal-tinggalkan keluarga. PELIK!

“Pelik betul rasanya apabila dia kelihatan bahagia selama ini. Dia benar-benar ingin bersama dengan kita. Dia yang beriya-iya mahu bercinta…BUT at the end of the day…dia BERUBAH ARAH!”

Paling menyakitkan hati wanita, si lelaki ni boleh jatuh cinta dengan :- (more…)



Apa komen anda? : [21] Comments


kahwin3

Bro Razzi yakin, ramai among girls nowadays SUDAH memiliki kekasih, sudah berpunya kan. Tetapi, Im sure too that, ramai yang facing this problem…, ‘Kekasih tidak mahu kahwin lagi’ right? 😉

Sedangkan MASA tidak menyebelahi anda, ibubapa semakin menekan, “Kau ni tak kahwin-kahwin, bila Abah nak menimang cucu macam ni?” – Setiap orang yang anda jumpa pula selalu bertanya, “Eh you bila nak kahwin?” – Pergi kenduri kahwin, “Awak pulak bilanya?” Jenuh nak menjawab!

Sudahlah kawan-kawan lain hampir semua sudah berkahwin. TETAPI kekasih anda tetap ditakuk lama, masih lagi memberi berbagai-bagai alasan…

  • “Sabarlah sayang, kalau ada rezeki kita kahwinlah tu”
  • “I memang nak sangat kahwin dengan you tapi, tak ready lagi ni”
  • “Awalnya nak kahwin, relek dulu, belum masanya lagi”
  • “Duit tak ada macamana nak kahwin?!”
  • “Kita masih muda lagi, nanti kita kahwinlah”

Ada kan dia berkata begitu? 😉 – (more…)



Apa komen anda? : [183] Comments


“Bro Razzi! …Dengan kadar segera pleasssse!” – Haa, itulah kawan-kawan saya dari kaum hawa nihh, kalau nak tahu sesuatu tu mesti nak segera. Sampai yang duk Australia dan Japan asyik bertanya dan kebetulan, gadis-gadis dari Sabah dan Brunei juga turut curious dan menggesa Bro Razzi menulis tentang Isi hati lelaki…

Ok girls, this is special for you!

So, adakah anda tahu isi hati lelaki? bagaimanakah anda boleh mengetahui apa yang lelaki fikirkan? Apakah yang terpendam di jiwa lelaki? Apakah anda sebenar-benarnya tahu kemahuan sebenar lelaki? Bagaimana pula dengan kebencian mereka?

(more…)



Apa komen anda? : [628] Comments


30

1st of all, Bro Razzi ingin mengucapkan ribuan terimakasih kepada semua pembaca yang secara tidak sengaja, selalu memberi semangat kepada saya, dan tidak henti-henti mengikuti artikel-artikel dari saya.

Alhamdulillah, syukur… bagi my hardcore readers, fans, bloggers, followers and regular visitors, mereka cukup mengenali dan memahami my writings ya. So in case, kalau curious about me for those yang baru-baru mengenali saya tu, baru mengikuti tulisan saya, I would like to say, tiada niat lain selain dari memberi sedikit inspirasi dan membantu! Very sure mereka bersetuju dengan Bro Razzi, betul tak?

Same goes with this new article…first thing you all kena ingat, I menyebelahi you! Okay :)

You see, bila I renung-renungkan, tak sangka pulak Cinta WANITA 3 series BUKAN hanya tentang wanita yang sudah berumur lebih 30 an ke atas dan masih single, tetapi ianya tentang semua wanita!

In fact, paling kritikal untuk wanita yang late 20’s tapi masih tercari-cari cinta! Kritikal dan amat penting waktu ni. Why penting? Penting kerana…merekalah yang paling getir dan perit menghadapi saat melangkah ke alam 3 series, yet still NOT married! Sebab bila dah cecah 30’s dah agak susah kan… “It’s either now, or very late bloom laaa…”

  • Paling mengecewakan dan menyedihkan apabila kena face kawan-kawan yang semua dah kahwin pada usia 20an lagi. Sesetengah dari mereka dah ada anak pun…Paling boring, apabila mereka berbual… Pasal suami, pasal babies, pasal plan masa depan. Adoi!! Yang kita ni, dah lanjut usia, keseorangan, sendirian tanpa teman…nak keluar pun, tak tahu nak keluar dengan siapa lagi dah!

Ingat lagi dulu-dulu I kenal one girl ni, kata dia, (more…)



Apa komen anda? : [11] Comments


cintalagi

Adakah ini menjadi pertanyaan dan persoalan di minda anda selama ini? MENGAPA? MENGAPA? MENGAPA, walau sudah ada yang punya, walau sudah ada kekasih, sudah bertunang dan akan kahwin tak lama lagi, dan walaupun sudah beristeri tetapi masih boleh jatuh cinta lagi, masih boleh sayangkan wanita lain! MENGAPA?

Adakah kerana naluri lelaki ni atau hati kaum lelaki ni sememangnya beku? Tak punya peri kemanusiaan ATAU memang boleh dipecah-pecahkan? Dikongsi-kongsikan? Tidakkah mereka merasa kesihan akan wanita yang sudah bersama dengannya selama ini? (more…)



Apa komen anda? : [22] Comments