October 2014


nolove

Selalu kita leka, selalu kita rasa everything is okay. Or sometimes kita refused to believe that everything is NOT OKAY. Sebenarnya, dulu-dulu punya cerita, ya… bro Razzi pun sama macam you all jugak. I tak nak percaya yang the love is over!

  • I mean, siapa yang nak terima sesuatu yang memeritkan, mengecewakan, betul tak? Jadi untuk mengelakkan dari rasa kecewa, frust menonggeng…we just take, it’s all good! :(

Padahal, berbagai-bagai signs of NO LOVE Tuhan tunjukkan, kawan-kawan beri warning, in fact pasangan kita sendiri pun most of the time…telah terkeluar sendiri dari actions nya, dari cakap nya…but kita pekakkan telinga, kita tutupkan mata, TAK MAHU percaya that the love has gone, the relationship is over! Pernah kita rasa macam ni kan? (more…)



Apa komen anda? : [4] Comments


naluri-wanita

1 soalan yang sama dan selalu Bro Razzi kena jawab berulang kali dari wanita adalah, apabila wanita itu, TERASA pasangan dia curang…atau merasa pelik akan perubahan boyfriend atau suami mereka. Seperti tidak biasa dan terasa seolah-olah seperti ada sesuatu yang amat berbeza sekali.

YOU SEE… Kaum wanita, selalulah percaya kepada naluri anda sendiri yang berhubung dengan minda anda. Kerana naluri wanita amat kuat bagaikan berkait dengan lelaki yang akan atau bakal dicintai. Lebih-lebih lagi kalau sudah ada rasa sayang. Kalau sudah berkahwin, lagilah kuat ikatan nalurinya.

Jadi, untuk anda mengelak dari terkecewa atau berduka, fokuskan betul-betul pada perasaan dan  naluri anda. Cuba rasakan hati nurani pasangan lelaki anda yang sebenar-benarnya.

Tip Brother Love : (more…)



Apa komen anda? : [13] Comments


mother

Hehe… jauh tersasar sedikit dari normal articles that bro Razzi always tulis. This time around I dedicated this article kepada RAMAI single mother out there! 😉

The actual fact is, memang I kenal ramai single mother among my friends sendiri. Some of them, muda-muda lagi dah divorced with one child. Adoi… Some of them pulak, sudah 2-3 kali kahwin doesn’t work out juga. Dan, ada yang akhirnya bahagia di samping seorang suami ke 2 yang penyayang.

Tapi, kan for all man… especially yang tak pernah kenal dengan CINTA SINGLE MOTHER… well, you can give it a try la. Hehehe… I jamin you akan berada di alam khayalan untuk masa yang lama bila sudah dilamun cinta dengan single mother. PERCAYALAH! :)

WHY? Well ada few reality facts :- (more…)



Apa komen anda? : [36] Comments


tree

Sebelum kita menyeberangi jalan yang sibuk, bukankah patut kita BERHENTI seketika dan betul-betul lihat kiri dan kanan? Kemudian pastikan juga jika kelihatan kereta yang jauh lagi itu tidak laju mana, takut tiba-tiba sekejap saja sudah hampir pada kita, BAHAYA! Kemudian pastikan pula jika keadaan sekeliling benar-benar selamat barulah boleh kita melintas jalan itu… kan?

ATAU kita terus lintas saja tanpa memikirkan keselamatan kita, hanya semata-mata kerana kita terlalu INGIN berada di seberang sana? Begitukah cara anda melintas jalan? (more…)



Apa komen anda? : [2] Comments