Maaf jika ada kaum wanita yang mungkin tersinggung atau akan sedikit terasa dengan apa yang bro tuliskan ini. Tapi what else is new? As for all of you knows that, Bro selalu menulis secara terus-terang dan direct from my own experience. Like it or not, it’s Reality Check!! 😎

1st of all…tarik nafas dulu ya akak-akak…adik-adik, bawak bertenang, idok pun sesabor sikit! Teman bukan nak mengate…Cuma teman dah terlalu kesian melihat pompuan teraniaya! Ramai bebenor dipermainkan! Hehe… 😛

Mengapa wanita hari ini terlalu lemah? Mudah terpedaya sehingga berkorban apa sahaja demi lelaki yang baru dikenalinya. Hanya kerana cinta yang didamba, hanya kerana sayang, maka ku serah jiwa dan raga…mengapa???

Bukan nak menyalahkan kaum wanita, tetapi itulah hakikatnya. Seolah-olah lelaki ini bagaikan Superman yang boleh membawa wanita ini terbang, hanyut dan khayal di awan-awangan…Bro tak nak cerita pasal sex lah…itu dah jauh. Kita cerita pasal bagaimana boleh terjerumus di awal-awal nya itu kemudian…ditinggalkan…dikecewakan…dibiarkan begitu saja…forget about setelah dapat madu sepah dibuang…itu dah terlalu deep di dalam perhubungan tu…Razzi Rahman.com

Pada awal perhubungan tu…mengapa wanita begitu lemah dan cepat terpedaya dengan lelaki? Hanya kerana layanannya yang begitu baik? Kerana dia seorang yang penyayang?Loving? Caring? Romantic cam bro ni? hehe… 😀

You know…bro kenal seorang gadis ni, memang lawa…dan sweet sangat! Memang jatuh cinta dengan kecantikannya, keayuannya dan manjanya. Sebagai seorang lelaki, pastinya bro berusaha sedaya upaya untuk memikatnya, hampir semua orang disekeliling kami memang menganggap kami couple…tetapi hakikatnya dia begitu gagah menepis. Sememangnya dia telah jatuh cinta pada bro…tak jatuh cinta macamana…gua ayat power beb, romantik lagi, hahaha…then, berbagai hadiah bro berikan, lepas tu sentiasa meluangkan masa bersamanya, mengambil berat tentang dirinya, dan benar-benar meluahkan isihati serta kasih dan sayang kepadanya setulus hati …

TETAPI…jawap dia, “Kita baru kenal baru berapa bulan…mana boleh kita jatuh cinta? At least 2-3 tahun!”

Tanya bro pada dia, “What??…2-3 tahun?…I’m confused, you ni tak rasa love kat I ke?”

“Sayang…tentu saja I ada feeling kat you, tapi kita kena betul-betul saling kenal isi hati yang sebenar, saling kenal keluarga, kita terus berkawan rapat laa, sehingga kita dapat melihat kehidupan yang bakal kita lalui bersama, barulah boleh buat keputusan…”

Can you all imagine?…kalau lelaki lain bro pasti, terus ayat punya…selagi tak dapat. Tapi, dari sini bro dapat melihat dia adalah seorang yang benar-benar mengetahui what is she talking about. So, nak ayat lebih-lebih dah tak guna. Yang penting kita berkawan, kalau ada jodoh…adalah, Cuma kenalah selalu memasang niat suci, betul tak?

Tapi sekarang ni, persoalan kita, mengapa hampir semua wanita hari ini terlalu lemah dan tidak boleh menjadi strong seperti gadis manis yang bro kenali itu? Berpendiran tegas dan tetap. What happen to all this women?…Bukan wanita kat blog atau forum bro laa…wanita di luar sana la, yang kat sini baik-baik belaka 😆 …

Mereka ni, di awal-awal dah terima cinta lelaki…Mengapa begitu cepat jatuh cinta? Mengapa begitu lemah dengan pujuk rayu lelaki? Ikut je apa lelaki minta, percaya aje apa lelaki cakap…Man, will always be man!…selagi tak dapat, selagi itu dia akan adjust sampai dapat!…buat macam-macam yang terbaik, cuba dan terus mencuba …jadi, tugas kaum wanita adalah mengelak! Menepis! Bukan baru sebulan dua dah macam belangkas!…Wake up women, love takes time!!

Bila dah terpedaya, bila dah tertipu…merana seorang diri, duk berharap yang itulah juga…nak buat macamana, dah terlanjur bercinta…

Ramai wanita yang bro temui berkata :-

  • “Dia sayang sangat kat saya bro…tapi kebelakangan ni, hambar…tawar..”
  • “Dia janji nak sehidup semati dengan saya bro…dia memang nak kahwin dengan saya.”
  • “Dia janji nak tinggalkan isteri dia untuk saya bro…kesian kat dia…rumahtangga dia tak bahagia.”
  • “Isteri dia selalu hina dia, tak layan dia…itu yang dia duk cari saya aje bro.”
  • “Dia janji nak bayar hutang dia tu, tapi duit projek dia tak dapat-dapat lagi. Bila dapat nanti bolehlah kami kahwin.”
  • “Boyfriend saya kata, hujung minggu nak bawa saya jumpa mak bapak dia…”
  • “…biarlah ada seribu lelaki lain yang nak kat saya, saya nak jugak kat dia bro camana sekali pun!”
  • “Dia memang selalu keluar dengan kawan-kawan dia…dan tak suka saya keluar sama-sama.”

Hakikat kepada kesemua kata-kata ini adalah… “TIDAK KESAMPAIAN!” Yes!…semuanya tak menjadi, semuanya hancur! Sedar tak kaum wanita semua…apa yang anda katakan itu adalah alasan dari mulut pasangan anda!!…bukan dari anda, yang anda pulak tolong cover kat dia…

Akhirnya, segala-gala harapan yang menjadi taruhan…tinggal harapan. Dia hilang entah kemana, janji tinggal janji…cinta terbiar begitu saja bak kapal laut yang kehilangan nakhoda, tersadai di tepi pantai, walau dipukul ombak deras…namun langsung tak bergerak…makin lama, makin reput…hingglah tak berguna lagi…

Begitulah juga wanita-wanita ini, berbulan malah ada yang bertahun menunggu dengan penuh kesetiaan. Si jantan pula lesap…berkurun bahagia dengan yang lain…namun, wanita ini masih menunggu, merana sendirian…semuanya hanya kerana mulut manis seorang lelaki!

So, from now on…all women, BE STRONG!!! Anggap diri anda …andalah wanita yang sejati!…anda lebih berharga dari segala-galanya! Anda bukan barang mainan, anda bukan perak, bukan gangsa anda adalah adalah emas dan permata yang tak ternilai harganya!!

Ikhlas oleh,
Razzi Rahman @ Brother Love
info@razzirahman.com



Apa komen anda? : [36] Comments